Chelsea – Liverpool: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 13.
Chelsea
Teljesítmény:
N D V D N
  • Wembley Stadium
  • Május 14. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára csak hét mérkőzést terveztem, amikor beugrott, hogy holnap rendezik az FA Kupa döntőjét, én meg majdnem elfelejtettem. Pedig készültem rá, valahogy mégis sikerült átsiklanom felette. De még korrigálok, és jelentkezem is a Chelsea – Liverpool mérkőzéssel, amit holnap koraeste rendeznek majd meg a Wembleyben. Nem ez lesz idén az első döntő a két csapat között, a Ligakupa fináléjában is találkoztak már. Arról a találkozról egy szekcióval lejjebb olvashattok majd.

A Liverpool egy történelmi siker kapujában áll. A Ligakupát megnyerték már, a bajnokságban is lehetnek még bajnokok (bár erre már kevesebb az esély), valamint lesz egy Bajnokok Ligája döntőjük is a Real Madrid ellen.

A Chelsea idénye viszont csak ezzel a trófeával menthető. Tavaly magasra rakták a lécet azzal, hogy behúzták a BL-t, idén a szurkolóik elvárásai is magasabbak lettek, a címvédés mellett azt akarták a fanatikusok, hogy a PL-címbe is szóljon bele a Chelsea. Nem szólt, de lehet, hogy a bronzérem sem lesz meg. A Ligakupa döntőjét tehát elveszítették, így maradt az FA Kupa.

A fogadóirodák szerint a vörösöké lesz a cím, de kiindulva a februári összecsapásukból ez egyáltalán nem biztos. Ott győzhetett volna a Chelsea is, mi hasonlóan kemény meccset várunk.

Chelsea

Megnyugodhatnak egy kicsit a kékek, az Arsenal tegnapi veresége miatt egy kicsit elléptek az üldöző riválistól, és nagyobb eséllyel lesz az övék a bronzérem. Nem biztos, hogy ezzel elégedettek, de ennek is örülni kell.

A Chelsea többre volt hivatott talán idén, de elég sok problémával kellett szembenézniük. A Roman Abramovichra kirótt szankciók a csapat mindennapjait befolyásolták, viszont megvan az új tulajdonos, meg lehet nyugodni.

A csapaton belül is akadtak gondok, többen nem akarják meghosszabbítani a szerződésüket, César Azpilicueta, Andreas Christensen, Marcos Alonso és Antonio Rüdiger is a távozás szélén, ergo a teljes védelem. Romelu Lukaku nem érzi jól magát, Timo Werner szintén. A BL-ből drámai körülmények között estek ki, a Ligakupában ugyancsak…

Szóval, valahogy mindig van/volt egy banán, amin elcsúszott Tuchel.

Az FA Kupában öt meccset játszottak le, a Chesterfield elleni 5-1-gyel indultak, azután viszont majdnem kiestek, a Plymouth együttesét csak tizenegyesekkel győzték le. Következett a Luton, az sem volt épp sétagalopp (2-3), a negyeddöntőben a Middlesbrough baját ellátni könnyebb volt (0-2).

Ahogy nem volt nehéz az elődöntő sem a Crystal Palace ellen, ott is 2-0-ra nyertek Kantéék.

Ben Chilwell és Callum Hudson-Odoi biztosan nem léphetnek pályára sérülés miatt, Mateo Kovacic és N’Golo Kanté szereplése kérdéses, ez persze egyáltalán nem jó hír a Chelsea-nek.

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Azpilicueta, Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, M. Alonso – Mount, Pulisic – Lukaku

Egymás elleni meccsek:

Ígértem, hogy majd mesélek a február végén rendezett Ligakupa-döntőről. Azt a találkozót is a Wembleyben játszották, és a rendes játékidőben nem született döntés, sem gól. A hosszabbításban is nagyot küzdöttek egymással a felek, majd Thomas Tuchel a büntetőpárbajra készülve váratlanul, a 119. percben lehozta Mendyt és beküldte Kepa Arrizabalagát. Ez döntőnek bizonyult. A felek nem akartak hibázni, már ott tartottunk, hogy Caoimhin Kellehernek, a Pool kapusának kellett tizit lőnie. Megtette, és nem is hibázott. Ellentétben Kepával, aki az égbe lőtt, és így a Liverpoolé lett a trófea.

A bajnokságban már mindkét meccsükön túl vannak, döntés egyik találkozón sem született. Az Anfield Roadon 1-1-et, a Stamford Bridge-en 2-2-t játszottak. Az utolsó öt meccsükből tehát három is döntetlennel végződött, sorozatban három. Előtte a Chelsea, az előtt pedig a Liverpool nyert meg egy bajnokit a tavalyi idényben.

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.27.Angol Ligakupa
chelsea
0:0
liverpool
Angol Ligakupa
2022.01.02.Premier League
chelsea
2:2
liverpool
Premier League
2021.08.28.Premier League
liverpool
1:1
chelsea
Premier League
2021.03.04.Premier League
liverpool
0:1
chelsea
Premier League
2020.09.20.Premier League
chelsea
0:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Kemény hónap ez a Liverpoolnak, ahogy mondtam feljebb, minden meccs egy döntő, mert a bajnoki meccseiken is ott van a győzelmi kényszer. Amennyiben buknak, akkor a City biztosan behúzza a PL-t, de ha hibátlanul lehozzák a maradék két meccsüket, akkor sincs garantálva a siker. Közben itt az FA Kupa fináléja, és a párizsi meccs a Real Madrid ellen.

A csapat nagyszerű formában van, hosszú ideje veretlenek, egészen pontosan március 8-án kaptak ki az Intertől a BL-ben. Viszont a veretlenség nem elég, a Tottenham elleni iksz miatt nagyobb hátrányuk lett a Man Cityvel szemben.

A Ligakupa már megvan, most jöhet az FA Kupa, szintén a Chelsea ellen.

Jürgen Klopp majdnem teljes csapattal készülhet a mérkőzésre, egy kulcsjátékosa viszont megsérült. Fabinho a combjához kapott a Spurs elleni találkozón, és ezt a finálét ki fogja hagyni. Most azon dolgozik, hogy a BL-döntőre felépüljön. A helyére minden bizonnyal Jordan Henderson lép majd.

Kloppnak kellemes problémái is vannak, Ibrahima Konaté hatalmas fejlődésen ment keresztül, többször szorította ki Joel Matipot, ez is kérdés, hogy ki legyen majd Virgil van Dijk párja.

A csapat menetelése kicsit keményebb volt, mint ellenfelüké: A Shrewsburyn még simán tovább mentek (4-1), őket a Cardiff követte, itt sem volt gond (3-1). A Norwich már odapörkölt (2-1), ahogy a másodosztályú Nottingham ellen is csak szenvedve jött össze a siker (1-0).

Az elődöntőben aztán a Manchester Cityt verték meg a Wembley-ben 3-2-re, az egy nagyon jó kis meccs volt.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Thiago, Henderson, Keita – Szalah, Mané, Diaz

Tippelde

Ha összességében nézzük, a Chelsea nincs jó formában, három nyeretlen meccs után tutdak újra győzni. Fent említettem, hogy azért vannak problémák, és várhatóan kulcsjátékosaik fognak hiányozni. A Poolból csak egy ember hiányzik, ő viszont nagyon fontos láncszem.

Nem meglepő, hogy a Liverpool fárad, de még bírniuk kell. Szerintünk ez a mérkőzés is döntetlennel fog végződni, idén nem bír egymással ez a két gárda.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 3.55 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 3.60 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 3.60 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső