Chelsea – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 31.
Chelsea
Teljesítmény:
D N N D D
  • Stamford Bridge
  • Január 02. 17:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Liverpool
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen 2021 utolsó tippje a blogon! Természetesen jövőre ismét találkozunk, és folytatjuk, amit elkezdtünk, reményeink szerint még nagyobb elánnal. Egy nagyszerű rangadót választottunk, hogy stílszerűen búcsúzzunk az évtől: Chelsea – Liverpool mérkőzést rendeznek majd vasárnap késő délután. Bár az Arsenal – Cityt is rarngadónak neveztem, az igazi rangadó ez lesz. A Premier League 2021/22-es idényének második és harmadik helyezettje méri össze a tudását, jelenleg a londoniak állnak előrébb, de ez csalóka, hiszen a Pool egy mérkőzését elhalasztották, a Leeds United nem tudott kiállni, annyi hiányzójuk volt.

A leginkább ezt a mérkőzést Guardioláék várhatják, ha szombaton nyernek a kékek Londonban, az Arsenal ellen, ez a két csapat pedig leikszel egymással, akkor az előnyük több mint tíz pontra nő. Onnan meg már baromi nehéz lesz elveszíteni a bajnokságot…

A legutóbbi fordulóban egyik csapatnak sem jött ki a lépés, a Liverpool 1-0-ra kikapott hatalmas meglepetésre a Leicester otthonában, míg a Chelsea az utolsó percben veszített pontot a Brighton ellen, a Stamford Bridge-en.

Az első, igazi rangadót nagyon várjuk, de még szeretnénk mondani valamit, mielőtt belemennénk a részletekbe:

Köszönjük az elmúlt egy esztendőt, hogy velünk voltatok, hogy minket választottatok, minket olvastatok. Jövőre remélhetőleg ugyanitt találkozunk, még több, még jobb tartalommal. Ebben bízunk mi. Kívánjuk, hogy legyen a 2022-es esztendő a ti évetek, nem csak sportfogadás szempontjából, hanem jöjjön össze minden, amit csak kívántok!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Brighton: 1-1

G.: Lukaku ill. Welbeck

Adta magát a hazai győzelem, mi is azt tippeltük, ám a hosszabbításban a győzelmi reményeinket Danny Welbeck kettétörte. Ez az eredmény a Liverpool számára rendkívül jó hír volt, hiszen a vörösök mindeközben a King Powerben hagyták a fogukat. No meg a három pontot. A Chelsea egyébként nem játszott jobban ellenfelénél, nem látszott, hogy melyik együttes van a tabella elején, és melyik a középmezőnyben. Megérdemelten szereztek a sirályok egy pontot.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Pulisic, Kovacic, Jorginho, James – Mount, Hudson-Odoi – Lukaku

Brighton:

Sánchez – Veltman, Burn, Cucurella – Lamptey, Lallana, Bissouma, March – Moder, Mac Allister – Maupay

Egymás után két hatalmas helyzetet hagyott ki a hazai csapat a mérkőzés elején. Egy szöglet után senki nem tudta, hol, és kinél van a labda. Kivéve César Azpilicuetát, a Chelsea csapatkapitányát, aki 5-6 méterre a kaputól állt, megfordult, majd az utolsó pillanatban még spiccel lőtt. A labda a baloldali kapufáról jött ki. A Brighton még nem lélegezhetett fel, mert az akció folytatódott, Tony Rüdiger fejese végül Robert Sánchez kezében halt el, megúszták a vendégek.

Folytatódtak a hazai támadások, nem sokkal később Romelu Lukaku lekészítését Mason Mount küldte kapura, a remeklő Sánchez viszont ezúttal is jó helyen volt, lábbal mentett szögletre a spanyol.

Aztán a 28. percben már ő sem tudott segíteni, Mason Mount szögletét a röviden emelkedő Romelu Lukaku csúsztatta a jobb alsóba, 1-0.

A Brighton egyébként az első félidőben nem tudta komolyabban megdolgoztatni Edouard Mendyt, de figyelmeztető jel volt a londoniak számára, hogy többször is eljutottak a kapujukig.

A második félidő elején Neal Maupay már majdnem be is talált, 17 méteres, lapos lövése centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.

Volt helyzete aztán Yves Bissoumának, és Alexis Mac Allisternek is. Közben a Chelsea szerette volna megszerezni a második gólt, amivel lezárták volna a találkozót. Erre komoly esélyük nem volt, egyszer került Lukaku helyzetbe, a védők akkor is sikeresen megállították a belgát.

Már a mérkőzés hosszabbításában jártunk, fogyott az idő, de a Brighton rendületlenül ment előre az egy pontért. A próbálkozásaikat pedig siker koronázta, Marc Cucurella baloldali beadását a csereként pályára lépő Danny Welbeck bólintotta a kapu jobb oldalába, Mendy moccanni sem tudott.

Ha csak a statisztikát nézzük meg, akkor is látható, hogy a Brighton többet tett a gól érdekében, mint jóval esélyesebb ellenfelük, az egy pont megszerzése így egyáltalán nem érdemtelen. Nagy ziccert hagytak ki Tuchelék: Elszakadhattak volna a Pooltól, és nem szakadhattak volna le a Manchester Citytől. Egyik sem jött össze.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.28.Premier League
liverpool
2:2
chelsea
Premier League
2021.03.04.Premier League
liverpool
2:3
chelsea
Premier League
2020.09.20.Premier League
chelsea
1:1
liverpool
Premier League
2020.07.22.Premier League
liverpool
2:1
chelsea
Premier League
2020.03.03.FA Kupa
chelsea
1:2
liverpool
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Liverpool: 1-0

G.: Lookman

A Leicester csodacseréje szállította a valószínűtlen győzelmet a rókák számára, véget vetve egy hosszú veretlenségi sorozatnak, amit a Liverpool tartott. Ez alapjáraton is hatalmas szó, hát még akkor, ha tudjuk, hogy Brendan Rodgersnél egy seregnyi játékos esett ki különböző sérülések miatt…

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Amartey, Ndidi, Thomas – Choudhury, Soumaré, Dewsbury-Hall – Maddison – Iheanacho, Vardy

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Diogo Jota, Mané

A kezdőket látva mérkőzés nélkül odaadtam volna a három pontot a vörösöknek, de hát a futball azért nem ilyen egyszerű, és ismét bebizonyosodott, hogy felesleges csak és kizárólag a kezdő alapján ítéletet hozni.

Persze, nem akarok okoskodni, egyértelmű Pool-fölény jellemezte az egész mérkőzést, isteni csoda, hogy ezt a Leicester győzelemmel tudta lehozni. Pláne úgy, hogy a Liverpool még egy tizenegyest is elvégezhetett…

A 14. percben történt, hogy Wilfred Ndidi és Mohamed Szalah lába akadt össze a leicesteri tizenhatoson belül, az egyiptomi esett, Ndidi jelezte, hogy semmi nem történt, a játékvezető meg a sípjába fújt. Mo Szalah magabiztos tizenegyesrúgó, hosszú évek óta nem hibázott, most azonban igen. Az eset előtt James Maddison valamit a támadónak odaszólt, ami megzavarhatta, mindenesetre tény, Szalah az utóbbi évek egyik leggyengébb tizenegyesét végezte el. Sem erő nem volt benne, se nem helyezte jól, Kasper Schmeichel gond nélkül tudott védeni.

Az eset után sok mindenről nem is lehet beszámolni, a Leicester egyszer sem találta el a kaput, a Pool pedig hiába próbálkozott, komoly munkára csak egyszer tudák fogni a rókák dán portását.

Egy lecsúszott beadás beadás okozott galibát, amibe senki nem ért bele, Schmeichel az utolsó pillanatban ért oda a kapu jobb sarkához, hogy hárítson.

Az 56. percben aztán Brendan Rodgers úgy határozott, hogy pályára küldi Hamza Choudhury helyett Ademola Lookmant. A tavaly még a Fulhamet erősítő szélső három perce volt a pályán, amikor betalált, egy remek ütempasszt kapott Kiernan Dewsbury-Halltól, belépett a tizenhatoson belülre, és nagy erővel lőtt Alisson Becker kapujába.

A hátralévő fél órában a Pool kereste a lehetőséget az egyenlítésre, volt egy jó fejese Diogo Jotának, illetve egy ziccere az előre húzódó Virgil van Dijknak, azonban nem sikerült bevenni Schmeichel kapuját.

A végén maradt az 1-0, a Pool november 7-e után, tíz veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki.

Összefoglalás

Ősszel a két együttes úgy játszott 1-1-es döntetlent, hogy a Chelsea Reece James kiállítása miatt egy teljes félidőt emberhátrányban volt. A Pool mégsem tudta bevenni a kapujukat, ez a jó védekezés pedig azóta sem merült feledésbe londoni oldalon. Piszok nehéz dolga lesz a vörösöknek, pláne a Stamford Bridge-en.

Nézzük meg a hiányzókat mindkét oldalon!

Ben Chilwell szezonjának minden bizonnyal vége, de kiesett a védelemből még Thiago Silva és Reece James is. Kai Havertz játékára most sem lehet garanciát vállalni, illetve így van ezzel Ruben Loftus-Cheek is. Timo Werner még mindig a koronavírussal harcol, így rá sem számíthat honfitársa.

A másik oldalon Andy Robertson eltiltása tovább folytatódik, így Kostas Tsimikas szerepel majd a balbekk pozíciójában. A védelemben lehet, hogy szükség lesz majd Ibrahima Konatéra vagy Joe Gomezre, Joel Matip nem biztos, hogy tudja majd vállalni a játékot. Nem lesz majd sem a pályán, sem a kispadon Divock Origi, Harvey Elliott, Adrián és Nathaniel Phillips sem.

A Chelsea a megszerezhető 18 pontból csak 9-et kaparintott meg az utóbbi hat meccsén, a Pool egy ponttal lemaradva követi őket, de ez változhat, amennyiben most nyernek. Illetve ott a Leeds elleni elmaradt bajnoki mérkőzés.

A Leicester elleni fiaskót követően szükség is lenne a három pontra, különben már a télen eldőlhet – na jó, ez talán túlzás – a bajnoki cím sorsa. Legalábbis liverpooli szempontból.

Az év utolsó tippje következik: Szerintünk – a korábbi meccsekből, illetve az idén mutatott formából kiindulva – őrületes küzdelem lesz a pályán, ami gólokban is realizálódni fog. Magunk részéről a két és fél gól feletti eredményben, no meg abban bízunk, hogy mindkét csapat be fog találni a hálóba. Most pedig menjetek, szilveszterezzetek. De a petárdát hagyjátok a francba… Boldog Új Évet Mindenkinek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső