Chelsea –Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 23.
Chelsea
Teljesítmény:
N N N D V
  • Stamford Bridge
  • Június 25. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két mérkőzés alatt hat pontot szerzett a Manchester City az újrakezdés óta, gólkülönbségük is imponáló, nyolc rúgott és nulla kapott gól. A Premier League 31. fordulójának rangadóján pedig Frank Lampard csapatához utaznak a Stamford Bridge-re és kétségtelenül ez lesz a forduló rangadója. Még akkor is, ha igazi tétje már nincs a találkozónak. Értem ez alatt azt, hogy mindketten valószínűleg abban a pozícióban fognak végezni, ahol most állnak, a bajnoki címre már esélytelen a City. Amikor ez a kis beharangozó készül a Liverpool még nem játszotta le aktuális meccsét, de jelenleg is 20 pont választja el Pep Guardiola csapatát az első helytől.

Valószínű, hogy a City már az augusztusban folytatódó Bajnokok Ligájára készül teljes erőbedobással, Pepnek pedig az a szerencsés helyzet adódott, hogy bátran kísérletezhet, megtalálhatja a legjobb kezdőt és építheti a játékosait.

A Chelsea – Manchester City mérkőzésbe fogjuk beleásni magunkat.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Chelsea

Mi is írtunk egy beharangozót erről a meccsről, ahol a vendégek győzelmét vártuk. Kicsit nyögvenyelősre sikerült, de azért összejött, Giroud-ék három ponttal távoztak a Villa Parkból.

Az első félidő (és amúgy a második is) óriási Chelsea fölényt hozott labdabirtoklásban, kapura lövések számában, passzok számában. Utóbbi szemlélteti a legjobban, milyen meccset is láthattunk: Az első játékrészben a Villa 116-ot passzolt, a Chelsea háromszor többet, 364-et. A labdabirtoklási arány pedig 24-76% volt a vendégeknek.

Gólt mégsem ők, hanem a kiesés elől menekülő hazaiak szereztek. A 43. percben jártunk, amikor Luiz beadására El-Ghazi érkezett, lövését még bravúrral védte Kepa Arrizabalaga, de a kipattanó Hause elé került, aki a már vert helyzetben levő kapus mellett berúgta az Aston Villa vezető gólját.

A Giroud – Willian – Loftus-Cheek trió nem volt túlságosan hatékony, ezt Lampard is érezte és a szünetben utóbbi helyére beküldte Pulisicet, aki január óta nem játszott egy súlyos sérülés miatt.

Fordulást követően ő volt az, aki meghozta az egyenlítést a Kékeknek: Azpilicueta jobbról adta be a labdát, ami mindenki előtt elszállt, a hosszú oldalon azonban jött az amerikai és a kapufa segítségével hálóba juttatta a labdát.

Hamar, mindössze két perc alatt jött össze a fordítás, Giroud megpattanó lövése után már a vendégeknél volt az előny. Amely ki is tartott a meccs végéig, a vártnál nehezebben szerezték meg a három pontot Frank Lampard fiai.

És bár két támadójuk szerezte a gólokat, jól fog jönni, hogy jövőre már Timo Werner is a csapattal lesz.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.23.Premier League
man city
2:1
chelsea
Premier League
2019.02.24.Angol Ligakupa
chelsea
3:4
man city
Angol Ligakupa
2019.02.10.Premier League
man city
6:0
chelsea
Premier League
2018.12.08.Premier League
chelsea
2:0
man city
Premier League
2018.08.05.Community Shield
chelsea
0:2
man city
Community Shield
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Burnley

Sokkal simább meccse volt a manchesterieknek, akik egy ötössel küldték haza a Burnley csapatát. Foden és Mahrez dupláztak, a maradék egy gól szerzője pedig David Silva volt.

A végeredményből is látszik, de írjuk le: Elképesztően sima meccs volt, ahol a City úgy játszott ellenfelével, mint macska az egérrel. Nagyon bekezdett a City, Zinedine Zidane fél szemmel valószínűleg Nagy-Britannia felé nézeget, hogy felmérje, mire is számíthatnak majd augusztus elején a visszavágón. Már a francia mester is elkönyvelhette: Nagyon, de nagyon nehéz dolguk lesz, ha meg akarják fordítani a párharc állását.

Külön meg kell említeni Foden és Mahrez első találatát: A fiatal középpályás 18 méterről lőtt Pope kapujába, míg Mahrez egy szép cselsorozatot követően minden védőjét megverte, mielőtt a hálóba lőtt.

Összefoglalás

Mostanság nem arról szól ez az összecsapás, hogy a londoniak győzelmével érne véget. Legutóbbi öt találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni, valamint volt itt már 6-0-s zakó is.

Örökmérlegük enyhe Chelsea-fölényt mutat, de ne feledjük, nem olyan régen került fel a világ futballtérképére a City.

További bizakodásra adhat okot a City drukkereknek, hogy kedvenceik idegenben igencsak remek mérleggel állnak, csak a Liverpool jobb náluk e tekintetben. Igaz, utolsó idegenbeli meccsükre a felfüggesztés előtt került sor, akkor az Álmok Színházában 2-0-s vereséget szenvedtek a városi riválistól.

Új sérült nincs egyik csapatnál sem, mindkét edző a lehető legerősebb csapatát küldheti pályára.

Nagy lendületben van a City, még mindig nem dőlt el a sorsuk, hogy kizárásra kerülnek-e a BL-ből vagy sem. Emiatt is érzem úgy, hogy nekik legfőbb céljuk az, hogy BL-t nyerjenek. A 8-0-s gólkülönbség pedig bizonyítja, hogy jó úton járnak afelé, hogy augusztusra csúcsformába kerüljenek és kiüssék a Real Madridot. Aztán mindenki mást. Ha kiütést nem is várok most, de magabiztos City győzelmet igen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső