Chelsea – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 25.
Chelsea
Teljesítmény:
N D N N N
  • Stamford Bridge
  • Február 28. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lesz még egy rangadó a hétvégén a Premier League-ben, és ez nem csak nevében az, a Chelsea – Manchester United találkozón valóban két élcsapat méri össze a tudását, a tabella második és ötödik helyezettje. Akár ez egy jó lehetőség lehet a Manchester számára, hogy ellépjen a Leicestertől, a rókákra nehéz meccs vár a sérültjeik miatt, de azért ez sem lesz egy sétagalopp.

Mindketten résztvevői az európai kupáknak, a Chelsea már le is játszotta kedden a meccsét az Atletico Madrid ellen – és nyert 1-0-ra egy fantasztikus Giroud-góllal – míg a Manchester ma este még pályára lép, de a Real Sociedad elleni visszavágót bátran nevezhetjük formaságban, baszkföldön, az Anoetában 4-0-ra nyertek Rashfordék. Több mint valószínű, hogy Solskjaer gondolva a hétvégére – és az eredmény tudatában persze – pihentetni fogja legjobbjait, nagyon fontos mérkőzés vár rájuk.

Papíron még persze bajnokok is lehetnek, de ha a realitás talaján maradunk, akkor a második hely megtartásáért küzdenek a vörös ördögök.

A Chelsea pedig a következő évi Bajnokok Ligája indulásért, szóval nekik sem mindegy az eredmény, az év meglepetéscsapata, a West Ham két ponttal előttük van.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Chelsea

Meglepetésre a borzalmas formában levő, hétről hétre vereséget szenvedő szentek meg tudták állítani a Chelseat, és így lépéshátrányba került a Tuchel-csapat a WHU-val szemben, akik nyerték aktuális meccsüket. Eddig kéz a kézben haladtak, de így kétpontos hátrány lett belőle.

A Soton ezúttal sem játszott extrát, az egész meccsen összesen öt kapu felé tartó lövésük volt, abból egyet tudtak értékesíteni.

Viszont a vezetés náluk volt az első félidőben, köszönhetően a Liiverpooltól kölcsönkapott japán játékosuknak. Takumi Minamino két védő között kapott kiugratást Redmondtól, elfektette egy lövőcsellel Edouard Mendyt és César Azpilicuetát is, majd higgadtan, külsővel lőtt a hálóba.

A másik oldalon a gól előtt és után is volt egy-egy helyzet, Marcos Alonso kapáslövése másfél méterrel ment mellé, míg Kurt Zouma fejesét McCarthy bravúrral ütötte ki.

A második félidőben Mason Mount szólója hozta meg az egyenlítést, bár megállította őt Danny Ings, de tette mindezt szabálytalanul, a sértett pedig a megítélt büntetőt belőtte.

Mindkét csapatnak megvolt a meccslabdája, Jannik Vestergaard fejese a kapufán csattant, míg Reece James rosszul találta el a labdát, így odalett ez a lehetőség. Thomas Tuchel mérgében a kispadot ütötte, volt is miért, a West Ham 2-1-re legyőzte a Tottenhamet, ez pedig a lehető legrosszabb eredmény volt a kékek számára.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.24.Premier League
man united
0:0
chelsea
Premier League
2020.07.19.FA Kupa
man united
1:3
chelsea
FA Kupa
2020.02.17.Premier League
chelsea
0:2
man united
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
chelsea
1:2
man united
Angol Ligakupa
2019.08.11.Premier League
man united
4:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Newcastle

A múlt hét végén a szarkák, vagyis a Newcastle látogatott az Old Traffordra, és próbáltak javítani az őszi teljesítményükön, amikor a St. James Parkban a MU 4-1-re tudott nyerni. Végül is, ha azt nézzük, ez a javítás sikerült, mert most nem kaptak négy gólt. Csak hármat.

Az első gólt Marcus Rashford rúgta, miután Kraftot kétszer is megetette a balszélen. Befelé tört a tizenhatoson belülre, majd visszahúzta a labdát a rövid alsóba. Karl Darlow egy remek képességekkel megáldott kapus, rengeteg gólt kap a ’Castle, de még ennél is rosszabb lenne a helyzet, ha nem ő állna a kapuban. Szóval, Darlow még belepiszkált a lövésbe, de ő sem tudta kiszedni.

Nem előnnyel mentek szünetre Solskjaerék, mert egy rövid felszabadítást Allan Saint-Maximin kapásból belsőzött a jobb felsőbe, David De Geának arra is alig volt ideje, hogy felemelje a kezét.

A második félidőben viszont hamar letörte a szarvát a vendégeknek a MU, előbb Daniel James bombázott a kapuba, majd Bruno Fernándes alakította ki a végeredményt tizenegyesből.

Nagy csata várható a második helyért a Premier League-ben, jelenleg a MU és a Leicester is 49 pontos.

Összefoglalás

Nem csak a 4-0-s előny miatt rotál ma este Solskjaer, hanem azért is, mert rengeteg sérültje van. Nincs – és vasárnap sem lesz – Paul Pogba, Scott McTominay, Edinson Cavani, Donny Van De Beek és Phil Jones.

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen meccsen Rashfordot vagy Martialt nem fogja játszatni, hiszen akár meg is sérülhetnek egy nagyon fontos meccs előtt.

Elnézve tehát a ma esti kezdőjét a Manchesternek… Szinte egyetlen játékos sem szerepel, aki alapból a kezdő tagja lenne, talán Alex Tellesnek van esélye ma is és vasárnap is játszani. Meg a Nemanja Matic – Fred párosnak.

A Chelsea okos játékkal nyert Romániában az Atletico ellen, nagyon jól megfogták a matracosok támadóit, ezért pedig a védőiknek és a Jorginho – Kovacic kettősnek is jár a dicséret.

Nem hiszem, hogy Tuchel nagyon változtatna ezen a kezdőn, esetleg azt tudom elképzelni, hogy Giroud helyett Tammy Abraham lép pályára, de én már a BL meccsük előtt is erre gondoltam, és nem jött be.

Pulisic és Havertz felépültek, de Tuchel bizalmát egyelőre sem az amerikai, sem a honfitárs nem nyerte el, nem hiszem, hogy a szezon egyik legfontosabb meccsén kezdeni fognak.

Korábbi meccseiken szinte mindig esett gól, kivéve legutóbb, amikor az Álmok Színházában játszottak ősszel.

Ne feledjük, az egyetlen idegenben veretlen csapat a Manchester, de a Chelsea is jó hazai pályán, utolsó három meccsén nem is szenvedett vereséget, de az egész szezonban is csak 2 van nekik.

Fontos meccs mindkét félnek, de a Chelsea-nek több vesztenivalója van, így ők a kezdetektől támadni fognak, ahogy tették azt az Atletico ellen is. Amennyiben előnybe kerülnének a hazaiak, úgy a MU-nak kellene támadnia, reményeim szerint ez a forgatókönyv azt eredményezné, hogy mindkét fél kapuba talál. Vagy megint kapunk az arcunkba egy 0-0-t…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső