Chelsea – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 05.
Chelsea
Teljesítmény:
N N N D D
  • Stamford Bridge
  • November 07. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Van itt még, ahonnan a tegnapiak jöttek! Szombaton újra angol első osztályú meccseket rendeznek, sőt, még vasárnap is (ki hitte volna?!), így mindkét napról hoztam nektek egy-egy találkozót mára. A szombati meccsünk a Chelsea – Sheffield United találkozó lesz, ami a tavalyi szezonban még kőkemény rangadónak számított volna, az idei évben viszont egy országos hazai. És nem, nem azért, mert a Chelsea feltámadt hamvaiból és körbeveri az egész mezőnyt (bár még hosszú a szezon), hanem azért, mert a Sheffield idénre elfáradt, egyáltalán nem tudja azt a játékot hozni, amit a tavalyi esztendőben.

Akkor a mezőny meglepetéscsapata voltak, mostanra viszont az utolsók között kullognak. Mégis van valami különös báj ebben a meccsben. Vizsgáljuk meg, hátha okosabbak leszünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Chelsea

Szörnyű állapotok uralkodnak a Burnley háza táján, jelen pillanatban még mindig keresik-kutatják első Premier League győzelmüket az idei szezonban. A Chelsea pedig úgy fest, kezd összeállni, végre kiegészültek a Kékek, mindenki szinte Frank Lampard vezetőedző rendelkezésére áll. Visszatért Zijes is, akit anno még az Ajaxtól szereztek meg, de hosszú időn keresztül bajlódott sérüléssel. A kezdőben kapott helyet még Timo Werner, Tammy Abraham, de Kai Havertz helyét is keresi az angol mester.

Wood-helyzettel indult a meccs, remek labdát kapott a csatár, ám a kifutó Mendy feletti emelést elszabta, nagyon is.

A másik oldal következett, ott viszont már nem volt hiba: Az akció Zijestől indult, a jobbszélről visszapasszolt, Tammy Abraham letette a labdát lövőre, Zijes pedig a rövid sarokba visszahúzta a játékszert. Szép gól volt, mind az előkészítés, mind a befejezés.

A következő vendég gólra már a második félidőben került sor, Mason Mount végzett el szögletet, parádésan érkezett rá Zouma és erőből a kapuba fejelt. Pont a kapus és a rövid oldalt fogó védő közé, esélyük sem volt a hazaiaknak.

Ismét egy totálisan gyenge Burnleyt láthattunk, míg a Chelsea kényelmes focival is sima előnyt szerzett. 14-szer próbálkoztak kapura lövéssel, ebből pedig három végződött góllal. A harmadik Timo Werner nevéhez fűződik, hét perccel Zouma fejesét követően Zijes passzából talált be a német válogatott támadója.

Lesimázták a Burnleyt, akik így 1 döntetlennel és 5 vereséggel indították a 2020/2021-es szezont.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.11.Premier League
sheffield united
3:0
chelsea
Premier League
2019.08.31.Premier League
chelsea
2:2
sheffield united
Premier League
2007.03.17.Premier League
chelsea
3:0
sheffield united
Premier League
2006.10.28.Premier League
sheffield united
0:2
chelsea
Premier League
1994.05.07.Premier League
chelsea
3:2
sheffield united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Manchester City

Pontosan úgy indított a Burnley, ahogy a Sheffield United. Elképesztő visszaesés van folyamatban, érthetetlen, hogy mi történt, hiszen alig távozott meghatározó játékos a csapattól. A City ellen pedig számítani lehetett az újabb fiaskóra, ami végül, ha nem is annyira simán, de bejött.

Pep Guardiola együttese 1-0-ra nyert „csak” (amiért ugyanúgy három pont jár), a gólt pedig Kyle Walker, tehát egy védő szerezte. A statisztika itt is jól megmutatja, hogy végig a vendégek nyomtak, a Sheffieldnek szinte semmi esélye nem volt, de egy egygólos vezetés sosem nevezhető életbiztosításnak.

Sok helyzet maradt ki, az első a 24. percben, amikor Sterling centerezését nem tudta hálóba juttatni Ferrán Torres.

Aggodalomra azonban semmi ok, ha nem megy a támadóknak, majd a védők besegítenek: A 28. percben Kyle Walker gondolt egy merészet, és jó 22-23 méterről tűzött kapura egy labdát. Lapos lövése pedig utat talált Ramsdale kapujának bal sarkába. Walker az elmúlt időszakban nem a futballjával hívta fel magára a figyelmet, jó látni, hogy mire is képes az angol hátvéd.

A második félidőben folytatódtak a City-rohamok, Mahrez szabadrúgásánál ismét Ramsdale segítségére volt szükség, majd Ederson hosszú indításánál is az angol kapus mentett önfeláldozóan.

Kisebb-nagyobb lehetőségek még voltak, eredménye azonban nem volt ezeknek. A hazaiak legjobbja egyértelműen a kapus volt, ez pedig sokat elárul a Sheffield mostani formájáról.

Összefoglalás

Országos 1-es, nem igaz? A Chelsea tényleg kezd belejönni, a tegnapi napon a Bajnokok Ligájában is pályára léptek és 3-0-ra intézték el a Rennes csapatát. Mondjuk tegyük hozzá, hogy a franciák egyik védője a lehető legrosszabb napot fogta ki. Dalbert a 7. percben összehozott egy tizenegyest és kapott egy sárga lapot, majd megtette ugyanezt a 40. percben is. Tehát két összehozott tizenegyes és egy piros lap. Mindezt kevesebb mint egy félidő alatt. Nem sok ilyet láttam.

No, mindegy, Werner mindkét tizenegyest belőtte, majd a második félidőben Tammy Abraham is gólt szerzett, magabiztosan nyertek az angolok.

Vissza a bajnokságra!

A Sheffield jelen pillanatban az utolsó előtti helyen áll, ugyanolyan mérleggel, mint a sereghajtó Burnley, csak egy picit nekik jobb a gólkülönbségük.

Márpedig a Burnleyt most nagyon simán intézték el a Kékek, plusz, még idegenben kellene csodát tenni John Egannek és társainak.

Erre valljuk be, nem sok esély mutatkozik. A Sheffield még az előző évezredben (1992-ben) vitte el a három pontot a Stamford Bridre-ről. És bár azóta jó pár másodosztályú szezon van a hátuk mögött, de a lényegen ez nem változtat.

Friss infó, hogy Kai Havertz koronavírus-tesztje pozitív lett, ő kénytelen lesz kihagyni a meccset (meg még kettőt biztosan), a Sheffieldnél nincs új sérült.

Szívem szerint az Over 2,5-et és a hazai győzelmet kombinálnám, de most maradok a sima hazainál, vegyétek számba viszont azt a lehetőséget is. Véleményem szerint ez egy gólzáporos sima hazai győzelem lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső