Chelsea – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 27.
Chelsea
Teljesítmény:
N N N N N
  • Stamford Bridge
  • November 29. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon egy angol találkozóról fogok írni, de az felér három másikkal. Na jó, nem, de a Chelsea – Tottenham meccs mindenképp megér pár sort a blogon, ugyanis a Premier League két élcsapatáról beszélünk, akik ráadásul remek formának örvendenek, a hazaiak a harmadik helyről, a vendégek az élről várják a találkozót. Nem semmi meccs lesz, amelynek nagy nyertese a Liverpool is lehet, aki kettejük közé ékelődve a második helyen áll.

Mit lehetne mondani egy ilyen szintű rangadóról? Ha elolvassátok a cikket, akkor megtudjátok, mit gondolunk mi, ki jöhet ki nyertesen a meccsből!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Chelsea

Igazán kényelmes játékkal is simán győzött a Chelsea a St. James Parkban. Már a meccs elején látszott, hogy ebből könnyed győzelem is lehet, a kékek szabályosan nekiestek vendéglátóiknak. Darlow egy darabig tartotta a frontot, védte Timo Werner lapos kísérletét, valamint szögletre mentett Tammy Abraham fejesénél is, de a saját csapattársa ügyetlenkedésénél tehetetlen volt. Mason Mount kevergetett a jobboldalon, beadta a labdát és az a tisztázni vágyó Federico Fernández lábáról a kapuba pörgött. Peches gól, Fernández valószínűleg megijedt a rárontó Ben Chilwelltől, ez okozhatta a pillanatnyi zavart a védő fejében.

A Chelsea dominált, ez gólban és számtalan helyzetben megmutatkozott, Werner második nagy ziccere sem kötött ki a kapuban, a második lehetőségénél eltörte a labdát, ami így mellé gurult, pedig óriási lehetőség volt.

A Newcastle oldalán nem nagyon van említésre méltó momentum, Saint-Maximin egyszer jutott lövésig, de azt Zouma blokkolta.

A második félidő hatalmas változást nem hozott, de hatalmas hazai lehetőséget igen: Isaac Hayden szemben állt Edouard Mendyvel, csak a hálóba kellett volna lőnie, ehelyett az égbe bombázta a labdát.

Ezt pedig megbosszulták a londoniak, ismét Timo Werner volt a főszereplő, három védő között cikázott el, majd a leshatáron mozgó Abraham felé passzolt, ő meg a kapuba.

Nem izzadtak meg a vendégek, sokkal nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.29.Angol Ligakupa
tottenham
5:4
chelsea
Angol Ligakupa
2020.02.22.Premier League
chelsea
2:1
tottenham
Premier League
2019.12.22.Premier League
tottenham
0:2
chelsea
Premier League
2019.02.27.Premier League
chelsea
2:0
tottenham
Premier League
2019.01.24.Angol Ligakupa
chelsea
4:2
tottenham
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Manchester City

Hatalmas rangadó várt ránk a múlt héten, a Spurs – City meccsek általában nem arról híresek, hogy ne történne semmi. Ez most sem volt másképp, de a végeredmény talán kicsit meglephetett egyeseket. A Tottenham ugyanis meggyőző játékkal rukkolt elő, aminek eredménye két gól volt, míg manchesteri kék felén búslakodhattak, csapatuk ezúttal nem szerzett gólt. Legalábbis szabályost nem, de erre mindjárt kitérek.

Kezdjünk inkább Szon góljával… A dél-koreai szélső az ötödik percben lépett ki Ndombele varázslatos labdájával, a kifutó Ederson lábai között passzolt a hálóba.

Szon később egy gólpasszt is kiosztott Harry Kane-nek, igaz, ezt a találatot nem adták meg, mert Kane a passz pillanatában lesen tartózkodott. Jó ítélet a partjelzőtől, annyira sasszeműnek sem kellett lenni hozzá, körülbelül egy méteres lesen állt Kane.

Meg nem adott gólból jutott a Citynek is: Aymeric Laporte húzodott előre és Gabriel Jesus passzát váltotta gólra, de a VAR szólt a játékvezetőnek, hogy van egy kis gubanc. És volt is, Jesus a gólpassz előtt kézzel vette át a labdát.

A második félidőre egy szabályos gól maradt, szerzője pedig Giovani Lo Celso volt. Harry Kane ugratta őt ki, az argentin középpályás pedig megduplázta csapata előnyét.

Érdekesség, hogy Lo Celso abban a percben állt be, Ndombelet váltotta.

Megérdemelten nyertek a hazaiak és a győzelem következtében holtversenyben vezetik a Premier League tabelláját a Liverpoollal.

Összefoglalás

Nem irigylem a Tottenham játékosait, rangadó után újabb rangadó. Az első akadályt sikerrel vették, de azt gondolom, a Chelsea ellen nehezebb dolguk lesz. És nem azért, mert a City gyenge lenne, hanem azért, mert a londoniak most baromi erősek.

Hétről hétre látni, hogy Frank Lampard egyre inkább megtalálja a legjobb formációt, hozzá a legjobb embereket. És néha ugyan szenvednek, de az esetek nagy hányadában parádés futballt játszanak.

Ott van a hétközi BL-meccs, ott csak egy 92. perces Giroud-góllal tudták megverni a Rennes-t. Jó az öreg a háznál, amikor a fiatal titánoknak nem megy…

A Tottenham is játszott hétközben, ők a második számú kupában érdekeltek, 4-0-ra verték a bolgár Ludogorec Razgrad együttesét. Csak egy gondolat erről a meccsről: Harry Winks nem nagyon szokott gólokat szerezni, de most piszok nagyot rúgott, az Opta mérései alapján 49 méterről emelt a bolgárok kapujába.

Más kérdés, hogy a meccs után bevallotta: Gareth Bale-t kereste egy beadással, csak lecsúszott a lábáról.

Az elmúlt idők összecsapásai javarészt a Chelsea-ről szóltak, öt meccsből négyet ők nyertek, egy pedig igazából döntetlennel végződött, a ligakupában végül tizenegyesekkel a Tottenham jutott tovább.

Felettébb jó előjel az egyik tippemre, hogy gyakori az adok-kapok, vagyis kevés az olyan meccs, ahol nem talál be mindkét fél a hálóba. Így az egyik lehetőségként a mindkét fél szerez gólt opciót javaslom.

Ami a meccs kimenetelét illeti: Kissé bizonytalan vagyok, mert mindkét csapat remek formában van. A játékosállomány is közel egyenlő erőt képvisel, de a hazai pálya előnye miatt inkább a Chelsea-t tartom esélyesebbnek.

De ha a kettő közül választani kell, akkor inkább biztonsági játékot játszanék, maradjunk annál, hogy mindketten fognak gólt szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső