Chelsea – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
Chelsea
Teljesítmény:
N V N N V
  • Stamford Bridge
  • Január 27. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
N V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zajlik az élet mindkét együttes háza táján… A Chelsea épp tegnap menesztette Frank Lampard vezetőedzőt, az utódja még ugyan nincs meg, de nagyobb összeget mernék tenni arra, hogy Thomas Tuchel kinevezését hamarosan bejelentik Abramovicsék. Addig sem áll meg az élet, holnap este a Wolverhampton látogat a Stamford Bridge-re, Nuno Espirito Santo csapatát jelentős sérüléshullám sújtja, a csatárok közül Raúl Jimenez koponyatörést szenvedett, Daniel Podence sem bevethető, a csatárok közül pedig Patrick Cutrone és Fabio Silva nem tudja megfelelő minőségben pótolni a hiányzókat. Épp ezért igazoltak, a Real Sociedad együttesében nagyszerűen játszó brazilt, Willian Josét szerezték meg kölcsönben.

A Chelsea – Wolves párharc mindig érdekes meccseket szült, bízom benne, hogy ez most is folytatódni fog. Vágjunk is bele, lássuk, milyen tippel járunk a legjobban!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Chelsea

Amint Thomas Tuchelt menesztették a Paris Saint-Germain kispadjáról, máris megindultak a pletykák, miszerint ő lesz majd Frank Lampard utódja, akinek távozásáról már egy ideje születtek mendemondák. Sokan állították, hogy egy Leicester elleni vereség megpecsételheti az edző sorsát, aki annak ellenére gyengélkedik a csapatával, hogy nyáron hatalmas összegeket költöttek a gárda megerősítésére. A játékosok közül nem mindenki váltotta be – egyelőre – a hozzá fűzött reményeket, Lamps pedig hiába próbálkozott több formációval, nem jöttek a sikerek. Odáig fajultak a dolgok, hogy a Leicester elleni vereség után – merthogy 2-0-ra kikaptak a rókák ellen – a kékek lecsúsztak a kilencedik helyre. Roman Abramovics klubelnök ezt nem nézte jó szemmel, és tegnap délután hivatalosan is megvált az egykori legendás játékostól.

De hogy a Leicester elleni meccsről is beszéljünk: Egyetlen félidő alatt két góllal elhúztak a hazaiak, először a hatodik percben Wilfred Ndidi révén találtak be. A védekező középpályás elé Harvey Barnes „passzolt” (lőni akart, de borzasztóan találta el a labdát), Ndidi nem finomkodott, jobb külsővel honfitársa kapujára lőtt. Edouard Mendy mozdulni sem tudott, a labda pedig a jobb kapufa érintésével a gólvonal mögött kötött ki.

Tovább támadtak a hazaiak, a Chelsea rettenetesen visszafogott teljesítményt mutatott be, nem is lehetett más a sztori vége, mint még egy Leicester-gól. Ezt a csúcsformában játszó James Maddison szerezte, egy hosszú indítás után mattolta Mendyt.

A második félidőben még mindkét csapat szerzett egy érvénytelen gólt, de más egyéb nem történt, így a Leicester tükörsimán húzta be a bajnokit.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.15.Premier League
wolverhampton
2:1
chelsea
Premier League
2020.07.26.Premier League
chelsea
2:0
wolverhampton
Premier League
2019.09.14.Premier League
wolverhampton
2:5
chelsea
Premier League
2019.03.10.Premier League
chelsea
1:1
wolverhampton
Premier League
2018.12.05.Premier League
wolverhampton
2:1
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – West Brom

Valószínűleg Willian José megszerzésében az is közrejátszott, hogy Rubén Nevesék a saját pályájukon szenvedtek 3-2-es vereséget a kiesőhelyen álló West Bromtól. Igaz, a WBA két tizenegyest is kapott, de ez a lényegen nem változtat, újfent vereséget szenvedtek a farkasok.

Az első büntetőt a nyolcadik percben fújta be Oliver játékvezető, Willy Boly Robinsonnal szemben volt szabálytalan, de nagy kérdés, hogy a tizenhatoson belül, vagy sem… Nem vagyok meggyőződve a büntető jogosságáról, ám ez Mattheus Pereirát fikarcnyit sem érdekelte, megszerezte a vendégek számára a vezetést.

Az első félidőben sikerült fordítania a hazaiaknak, előbb Fabio Silva kotort be közelről egy labdát, majd Willy Boly javította a hibáját, és egy szöglet után már a Wolves vezetett.

Ezt követően sokan azt gondolták, hogy helyre állt a világ rendje, az erősebb legyőzi a gyengébbet, nincs itt semmi látnivaló. Csakhogy volt, a Baggies nem adta fel, és a második félidőben bizony megfordították a mérkőzés állását.

Két gólt szereztek a félidő elején négy perc alatt, az egyenlítés Semi Ajeyi érdeme, az 52. percben az ő fejesével alakult az eredmény 2-2-re, majd ismét jött Mattheus Pereira, az 56. percben második tizenegyeséből állította be a 2-3-as végeredményt.

Raúl Jimenez és Daniel Podence visszatérését nagyon várja már minden Wolves-drukker, nélkülük csak szenved csapatuk.

Összefoglalás

De erre még várni kell… Podence visszatérése már közeledik, de Raúl Jimenez még egy ideig a pályán kívülre szorul. Mellettük Jonny és Marcal is sérült egyébként.

Valószínű, hogy Santo mester egyből mélyvízbe dobja majd az új fiút, és lehetséges, hogy új kedvenc születik majd szerdán, Willian José egy nagyon gólerős, okos és gyors játékos. Nem akarom bántani Fabio Silvát, ha a vezetőedző látott benne fantáziát, hogy 40 millió eurót kifizessen érte, akkor bizonyára tud valamit a fiú, de a Premier League egyelőre talán sok neki.

Amennyiben Lampard lenne az edző, lenne elképzelésem, hogy milyen kezdőt küld pályára holnap este, de így teljesen vakon vagyok. Egy biztos: N’Golo Kanté a csapat egyetlen sérültje, és már ő is felépülőben van…

Mindkét csapatnál vannak problémák, amiket orvosolni kell, véleményem szerint a Chelsea-nél nagyobb a gond, de egy Tuchel-szintű edző ki tudja hozni majd belőlük a maximumot. Van tapasztalata is, ért a játékosok nyelvén, a németek pedig talán a honfitársuk hatására elkezdenek úgy játszani, ahogy azt elvárták tőlük a nyáron.

Bízom Willian Joséban, de arra is számítok, hogy a Chelsea sem marad adós a gólokkal. A múltbeli meccseiken is gyakoriak voltak a gólok, most sem számítok másra. Úgy gondolom, hogy mindkét együttes kapuba talál, a többi már – ebből a szempontból – másodlagos.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső