Chievo – Pescara: Fogadási Tippek és Serie B Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 29.
Chievo
Teljesítmény:
N N V V D
  • Marcantonio Bentegodi
  • Július 31. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Pescara
Teljesítmény:
N V D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy újabb olyan találkozót választottunk, ahol van tét, nem is kicsi. A Chievo a feljutásért, a Pescara a kiesés ellen küzd. Mindketten osztályozós helyen vannak jelen pillanatban, de a hazaiak valószínűleg jobban örülnek ennek a ténynek, mint ellenfelük. Simán előfordulhat ugyanis, hogy egy harmadosztályú csapat ellen kell bebizonyítani a vendégeknek: Helyük van a Serie B-ben.

Verona város már adott egy Serie A-s csapatot, most itt az esély, hogy kettőt adjon. A két automatikus feljutó már megvan, a Benevento óriási előnnyel vezet a Crotone előtt, de már az ő előnyük is behozhatatlan, szóval már csak a harmadik feljutó csapatot keressük.

Lehet, hogy a harmadik csapat a veronai gárda lesz? Ahhoz mindenképp győzniük kell, egy rossz eredmény letaszíthatja az osztályozós helyekről őket.

A Serie B utolsó fordulójában a Chievo – Pescara meccset fogjuk kivesézni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Chievo

Messzemenő következtetést ebből a találkozóból nem lehet leszűrni, hiszen a Benevento már hosszú ideje kiharcolta a feljutást, így motivációjuk enyhén szólva is minimális.

Olyan csapatok ellen futottak bele vereségbe, mint a Trapani, akik ugyebár az utolsó előtti helyen állnak… Most pedig a Chievo csapata látogatott hozzájuk, akiknek létkérdés volt a három pont megszerzése.

Motiváció ide vagy oda, a hazaiak egyértelműen domináltak a mérkőzésen, nem látszott, hogy számukra már tét nélküli lenne a találkozó. Azonban, ha csak ennyin múlna a futball, akkor egy sokkal letisztultabb és egyszerűbb játék lenne.

Mert hiába birtoklod a labdát, hiába van több esélyed, ha nem tudsz velük élni, akkor megette a fene az egészet. Márpedig itt a nagy lehetőségek a Chievo előtt adódtak, az első félidőben hiába volt fullasztó a Benevento fölénye, lehetőségeik egyáltalán nem voltak veszélyesek.

A vendégek viszont szereztek egy kapufát, majd a gólvonalról is menteni kellett, aztán kaptak egy gólt. A gólszerző Garritano volt, a 10. percben egy hosszúra ívelt labdára érkezett jó ütemben és senkitől sem zavartatva hálóba lőtt.

Próbálkozott becsülettel a bajnok, a második félidőben pedig még inkább nyomás alá kerültek a vendégek, de jól állták a sarat.

Sőt, akár a második vagy a harmadik góljukat is megszerezhették volna, de a végén mindig rossz döntést hoztak vagy a kapus védett.

Maradt a 0-1, a Benevento nem lehet büszke erre a mérkőzésre, míg a Chievo jól sáfárkodott a lehetőségeivel, remekül védekezett és életben tartották reményüket a feljutásra.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.29.Serie B
pescara
0:0
chievo
Serie B
2018.08.12.Olasz Kupa
chievo
1:0
pescara
Olasz Kupa
2017.02.26.Serie A
chievo
2:0
pescara
Serie A
2016.10.01.Serie A
pescara
0:2
chievo
Serie A
2014.08.22.Olasz Kupa
pescara
1:0
chievo
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Pescara – Livorno

Az abszolút utolsó ellen játszott a Pescara, mese nem volt, kötelező volt begyűjteni a három pontot. Mondani sem kell, hogy a hazaiak birtokolták többet a labdát, több helyzetet alakítottak ki, amik veszélyesek is voltak, de néha-néha a Livorno is eljutott az ellenfél kapujáig.

A Pescara leginkább távoli lövésekkel próbálkozott, de az első félidőben volt egy igazán nagy helyzetük, amikor a tizenhatoson belül csak az üres kapuba kellett volna gurítani a labdát, ehelyett Clemenza még a stadionból is kilőtte a bogyót.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Ennek pedig már a félidő elején eredménye lett. Az 52. percben Maniero szerezte meg a győztes gólt, mégis Pucciarellit kell kiemelni, ő hozta ugyanis társát remek helyzetbe. Nagyon okos felismerés volt, ez a gól félig Pucciarellié.

A Livorno beletörődött, a Pescara pedig örült a vezetésnek, további komoly helyzetek már egyik oldalon sem születtek.

Összefoglalás

Ha a két gárda játékosállományát vizsgálom, elég egyértelmű, melyik a jobb csapat. Ez a tabellán is tisztán látszik, de az egymás elleni őszi meccsükön nem. Akkor ugyanis csak egy vérszegény 0-0-ra futotta, nem tudott felülkerekedni a veronai csapat ellenfelén.

A Chievo számára nagyon is fontos ez a találkozó, 53 egységet gyűjtöttek, mögöttük viszont ott a Frosinone, Pisa, Salernitana, Empoli négyes, akik mind esélyesek az osztályozó kivívására.

De a motiváció a Pescara csapatánál is megvan, ők nem akarnak osztályozót játszani, nyugodtan szeretnének készülni a 2020/2021-es Serie B szezonra. Massimo Bertagnoli és Nicola Danieli biztosan hiányozni fognak eltiltás miatt, de ott lesz a pályán Djordjevic és Meggiorini, ők a veronai csapat házi gólkirály-jelöltjei 9 illetve 8 találattal.

Belemehetnénk abba, hogy milyen eredménnyel, hány góllal zárul ez a találkozó. Érzésem szerint nem lesz sok gól, de jobbnak látom, ha a találkozó kimenetelét tippeljük meg.

Idegenben nem egy világverő alakulat a Pescara, öt alkalommal hagyták el győztesen a pályát ebben a szezonban. A Marcantonio Bentegodi sem egy oroszlánbarlang, de azért mégis jobb teljesítményt hoztak össze a hazaiak, mint a vendégek.

Nem gondolnám, hogy meglepetés születne, de a másodosztályú meccseken nincs nagy tudásbeli különbség. Az extra motiváció mindkét oldalon megvan, a hazai pálya előnye, a feljutásról szőtt álmok miatt a hazaiak győzelmét várom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső