Ciprus – Horvátország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 07.
Ciprus
Teljesítmény:
V V V V V
  • AEK Arena
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A válogatott szünet alatt az egyszeri sportfogadó dolga mindig nehezebb. Ha csak és kizárólag a papírforma érvényesülne, akkor baromi könnyű dolgunk lenne, de általában minden egyes körben akad egy vagy két meglepetés eredmény. Emellett nagyon nehéz figyelni, követni azt, hogy az előre meghirdetett keretekben milyen változások vannak, maradjunk annyiban, hogy ez a „tipsterség” – ha nem létezett eddig ilyen szó, akkor már létezik – egyik legnehezebb feladata.

Emellett pedig azzal is számolni kell, hogy míg egy „mezei” hétvégén simán ki tud nézni az ember rengeteg mérkőzést, addig a válogatott mérkőzéseken ez limitálva van. Egész egyszerűen nem áll rendelkezésre megfelelő információ vagy olyan csapatok játszanak egymással, ahol egész egyszerűen nem található érték. Vagy ha van is, hát ember legyen a talpán, aki azt megtalálja.

Mindenesetre mára is kinéztünk számotokra négy mérkőzést, és reménykedünk benne, hogy ezek a jobbak közé tartoznak. A Ciprus – Horvátország meccsel kezdünk, ezt követi majd még három, általunk jónak tartott találkozó.

Erre a találkozóra is nagyon nehéz olyan tippet választani, ami be fog jönni és még értéket is ad a fogadásunkhoz, ám úgy gondoljuk, sikerült megtalálni azt. Merthogy alapból ez egy tükörsima meccsnek ígérkezik, az 1.2-es odds pedig senkit nem villanyoz fel – ennyi jár ugyanis Horvátország győzelme esetén. De ha egy kicsikét mélyebben beleásunk a dolgokba, van itt olyan, ami már izgalmasabb.

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Ciprus

A helyzet immáron reménytelen. No, nem mintha lett volna az apró sziget csapatának esélye akárcsak a második hely elérésére, de a helyzet így is elkeserítő. Csoportjukban ugyanis a hatodik, utolsó helyet foglalják el, ami alapjáraton nem lenne katasztrófa, hiszen Horvátország, Oroszország, Szlovákia és Szlovánia is velük egy helyen van… Na de Málta? Merthogy még ők is megelőzik őket, és bár lehet, hogy megfordul a dolog, mire a végére érünk, ez így akkor is necces.

A Nemzetek Ligájában is hasonlót ért el a gárda, a C divízióból pottyantak ki nagyon simán, Azerbajdzsán, Montenegró és Luxemburg előzte meg őket. Lehet mondani, hogy a csapatok annyira nem veszik komolyan az NL-t, de ez távol áll az igazságtól… Gondolom, ti is láttátok az olaszok és a spanyolok közötti tegnap esti elődöntőt…

Visszakanyarodva a ciprusiakhoz, ezt a szereplést nem várta tőlük senki, az eb-selejtezőn negyedik helyen végeztek, pedig akkor is ott volt Belgium, Oroszország és Skócia.

A szeptemberi vb-selejtezőkön három vereséget szenvedtek, hét gólt kaptak összesen, és egyet sem rúgtak. Először és utoljára Szlovénia ellen találtak be. És ezzel ennyi. Hat mérkőzés, egy lőtt gól.

Pedig a keretben vannak jó képességű támadók, ott van például Pieros Sotiriou, aki a bolgár bajnoknál, a Ludogorets Razgradnál játszik vagy Loizos Loizou, akit a ciprusi futball legnagyobb ígéretének tartanak. Ők most is keretben vannak, nézzük, kik társaságában!

Kapusok: Demetris Demetriou, Antreas Keravnos, Meophytos Michael

Védők: Stelios Andreou, Marios Antoniades, Marios Demetriou, Nicholas Ioannou, Andreas Karo, Paris Psaltis, Costas Soteriou

Középpályások: Kostakis Artymatas, Andreas Avraam, Alexander Gogic, Grigoris Kastanos, Charis Kyriakou, Nikolas Panagiotou, Marinos Tzionis

Támadók: Marios Elia, Andronikos Kakoulis, Loizos Loizou, Pieros Sotiriou

Előző meccs eredménye
2021.03.27.VB-selejtező 2022
horvátország
1:0
ciprus
VB-selejtező 2022
2014.09.04.Barátságos Mérkőzés
horvátország
2:0
ciprus
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

2018-ban egy emberként szorított Oroszországban szinte mindenki a horvátoknak. Körülbelül – ha valaki akkor még nem követte volna a futballt – mint most a dánok. Aztán történt egy kis visszaesés, de még mindig élcsapatnak mondhatók.

A nyári Európa-bajnokságon nem szerepeltek kifejezetten jól, de a torna határozottan legjobb meccsét ők játszottak Spanyolország ellen, amikor 3-1-es hátrány után 3-3-ra mentettek, viszont a hosszabbításban kaptak még kettőt, így 5-3-ra kikaptak.

A „kudarc” nem került Zlatko Dalic állásába, a mestert megerősítették a pozíciójában. Most pedig vezetik a csoportjukat, bár ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az orosz válogatott. Az együttes mindössze egy gólt kapott, az első fordulóban Szlovénia hatalmas meglepetésre le tudta győzni Modricékat. Ott a meccs egyik hőse Jan Oblak volt, aki rengeteg alkalommal segítette ki csapatát. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ott is jól játszottak a horvátok, csak épp a gól nem akart összejönni.

Nem a mostani lesz Vlasicék legfontosabb mérkőzése – bár nyilván kötelező hozni nekik. A legfontosabb majd az utolsó körben rendezendő Oroszország elleni visszavágó lesz. Ha persze addig nem dőlnek el az égető kérdések.

Zlatko Dalic kerete bombaerős, viszont feltűnt pár dolog: Egyrészt visszakerült Borna Sosa, a tékozoló fiú, aki feláldozta volna horvát mivoltát, és német válogatott akart lenni. Mindezt nem a legtisztességesebb, legkorrektebb módon, a közösségi médiában eltüntette az összes fotót, amin a kockás mezben játszott, nyilatkozatai pedig – a horvátok számára – elég bicskanyitogatók voltak. Ezt követően aztán kiderült, hogy nem lehet német válogatott, Sosa pedig nem győzött bocsánatért esedezni. Dalic pedig megbocsátott.

A másik kimaradó sem újdonság, Ante Rebic az EB-t követő beszólás után került ki a szövetségi kapitány kegyeiből. A harmadik ember, aki nem került be nem más, mint Bruno Petkovic, akinek valóban nem igazán megy a játék a Dinamo Zagrebben…

Sérülés miatt végül Josip Juranovic és Dejan Lovren nem tart a csapattal, helyettük Duje Caleta-Car és Marin Pongracic kerültek be.

Illetve meg kell még említeni a legújabb horvát sztárt, a Bayern München jobbhátvédjét, Josip Stanisicet aki most mutatkozhat be a felnőttek között.

A teljes keret:

Kapus: Ivo Grbic, Dominik Livakovic, Simon Sluga

Védők: Borna Barisic, Duje Caleta-Car, Josko Gvardiol, Marin Pongracic, Mile Skoric, Borna Sosa, Josip Stanisic, Domagoj Vida

Középpályások: Marcelo Brozovic, Luka Ivanusec, Kristijan Jakic, Mateo Kovacic, Luka Modric, Mario Pasalic, Ivan Perisic, Nikola Vlasic

Támadók: Andrej Kramaric, Marko Livaja, Mislav Orsic, Josip Brekalo

Összefoglalás

A verdikt egyértelmű: Horvát győzelmet várunk, méghozzá több gólost. Az odavágón csak egyetlen alkalommal találtak be a ciprusiaknak, ami azért valljuk be, a győzelem ellenére csalódás volt. Most ennél több kell.

A győzelmi kényszer ott van Modricékon, ha nem nyernek, akkor Oroszország előzhet is, hiszen Szlovákiát fogadják hazai pályán, akik bár nem annyira gyengék, mint mondjuk Ciprus, de azért hozható az a meccs Kuzyayevék számára.

Lehetséges, hogy azért megpróbál egy-két játékost pihentetni Dalic, hiszen aztán a szlovákok jönnek, és ahogy egy mondattal ez előtt említettem, ők azért keményebb ellenfél.

De a lényeg. Amiben érték van, az a hendikepes horvát siker, a másik pedig az, hogy csak és kizárólag a horvátok játékosai találnak kapuba. Ciprus utolsó öt mérkőzését (barátságos meccsek + 3 vb-selejtező) úgy veszítette el, hogy közben gólt sem rúgott, és egyszer úszta csak meg egy kapott góllal. Épp ellenünk, még az EB előtt a Szusza Ferenc stadionban. Ott is lehetett volna többgólos győzelem, de emlékeim szerint Nikolics Nemanja kihagyott egy tizenegyest.

Szóval, egy mondatban összefoglalva: Hendikepes horvát siker, illetve csak a horvátok szereznek gólt az összecsapáson.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső