Ciprus – Oroszország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 02.
Ciprus
Teljesítmény:
V V V N V
  • GSP Stadium
  • Szeptember 04. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Oroszország
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már túl is vagyunk az első meccseken, de nincs megállás, mert a hétvégén is folytatódik a válogatott meccsdömping. Nem mondom, akadtak bizony meglepetések, ide sorolható például az, hogy Ciprus nagyon csúnyán megégett Máltán, amire azért sokan nem láttak esélyt. Mi sem nagyon, de jobbnak láttuk kihagyni a kínálatból.

És a kis sziget labdarúgó-válogatottjának szombaton még nehezebb feladata lesz: Oroszország ellen mérkőznek meg. Igaz, hazai pályán, de ez nem feltétlenül jelent jó óment. A 2020-as EB-re készülve, a selejtezőben már egy csoportba került ez a két válogatott, akkor Dzyubáék két meccsen hatot gurítottak, a Nicosiában lejátszott meccsen 5-0-ra végezték ki a házigazdát.

Oroszország lépéshátrányba került Horvátországgal szemben viszont. Itt volt az esély arra, hogy megelőzzék Zlatko Dalic együttesét, hazai pályán játszottak ellenük, ám ez nem sikerült. Innentől – ha jön a papírforma -, akkor Oroszországnak már csak a második hely juthat.

De általában a válogatott meccseken akad meglepetés. Lehet, hogy a következőt a Ciprus – Oroszország találkozón láthatjuk? Mindjárt megpróbáljuk kideríteni…

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Málta – Ciprus: 3-0

G.: Attard (2), J. Mbong

Az eddig még nyeretlen Málta fogadta Ciprus együttesét, akik Szlovénia legyőzése után bizakodva várták a találkozót. A meccs azonban – főként egy kiállítás miatt – elég baljósan alakult a vendégek számára.

A kezdők:

Málta:

Bonello – Shaw, Pepe, Borg – Attard, Pisani, Teuma, Camenzuli – Joseph Mbong, Paul Mbong – Montebello

Ciprus:

Michail – Karo, Soteriou, Antoniadis – Psaltis, Kyriakou, Artymatas, Ioannou – Pittas, Christofi, Papoulis

A mérkőzést megelőzően a máltai sikerre nagyobb pénzt fizettek a fogadóirodák, és a többség is úgy gondolta, hogy Ciprus legyőzheti őket. Lehet, hogy ez így is lett volna, ha nincs Costas Soteriou abszolút buta piros lapja.

Egyébként az első játékrész minden egyes érdekes jelenetében az AEL Limasszol védője főszerepet játszott. Hol pozitív, hol pedig negatív értelemben. Több volt a negatív…

A nyolcadik percben ő volt az, aki egy vaktában előrevágott labdát próbált meg hazatenni, ám tette mindezt nagyon amatőr módon, így pedig Luke Montebello megszerezte tőle és kapura tört. Michail azonban kihúzta a csávából a társat és védte a támadó lövését.

Nem volt egy nagy iramú meccs, helyzetekben sem bővelkedett, így örömmel konstatáltuk, hogy a 40. percben láthattunk valamit. Ismét Costas Soteriou ugrasztotta talpra a nézőket, de most a másik kapu előtt volt aktív. Egy szöglet után az ide-oda pattogó labdát fordulásból szúrta kapura. A játékszer legalább két emberen megpattant, mielőtt Bonello szögletre ütötte volna.

Ezt követően láthattuk a meccset döntően befolyásoló eseményeket, az eset pedig – természetesen – Costas Soteriou nevéhez köthető. A védőnek már volt egy sárga lapja, mégis megpróbálta megetetni Fabio Maresca játékvezetőt egy műeséssel.

Az olasz bíró azonban átlátott a szitán, és második sárgával leküldte a pályáról a ciprusiak védőjét.

A kiállítás és az azt követő kisebb közjáték után Málta azonnal vezetést szerzett: Egy baloldalon vezetett támadás után Joseph Mbong ollózva (!) továbbította a labdát Cain Attard felé, aki nagy erővel a léc alá bombázott.

Amilyen rosszul végződött az első, olyan katasztrofálisan indult a második félidő. Egy perc telt el (annyi sem, 43 másodperc), amikor Joseph Mbong – aki az előbb a gólpasszt adta – megduplázta a hazaiak előnyét, Teuma beadását fejelte a hálóba.

A harmadik találat sem váratott sokáig magára, a másik Mbong fivér, Paul is adott egy gólpasszt Cain Attard számára.

A kiállítás megpecsételte Ciprus sorsát, a második félidőben 19 százalék volt a labdabirtoklás, többnyire csak „üresben” futkároztak és kergették a labdát. Málta megérdemelten nyert.

Előző meccs eredménye
2019.10.13.EB-selejtező 2008
ciprus
0:5
oroszország
EB-selejtező 2008
2019.06.11.EB-selejtező 2020
oroszország
1:0
ciprus
EB-selejtező 2020
2003.02.12.Barátságos Mérkőzés
ciprus
0:1
oroszország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Oroszország – Horvátország: 0-0

Egyike volt ez azoknak a meccseknek, amiket szerdáról mi is megtippeltünk. Véleményünk szerint nagy kockázatot nem vállaltunk az under 2,5-tel, az eredményből látszik, hogy izgulni valónk nem igazán volt.

A kezdők:

Oroszország:

Guilherme – Fernandes, Diveye, Dzhikiya, Karavaev – Kuzyayev, Barinov, Golovin – Ionov, Miranchuk, Zakharian

Horvátország:

Livakovic – Juranovic, Lovren, Caleta-Car, Sosa – Brozovic, Kovacic – Vlasic, Pasalic, Perisic – Kramaric

Stanislav Cherchesov – ahogy a kezdőből is látszik – nem számított Artem Dzyubára, ami fogalmam sincs, hogy maradhatott ki nekem. Mindenesetre elnézést, teljesen abban a hitben voltam, hogy a (korábbi) kapitány is a pályán lesz. Aztán még a keretben sem volt…

A pályán helyette Aleksey Miranchuk játszott centert, mellette Ionov és Zakharian segítette az Atalanta játékosát. Zlatko Dalic kezdőjéből egy játékos hiányzott, de ő nagyon: Luka Modric. A Real Madrid végtelen teherbírású játékosa még a szezon előtt sérült meg, jó pár hétig várni kell még a visszatérésére.

Számítottunk arra, hogy nem lesz egy nagy helyzetekben bővelkedő mérkőzés ez, valóban így is lett. Az első félidőben egyetlen komolyabb lehetőséget jegyezhettünk fel mindkét oldalon. A 15. percben a válogatottban most debütáló, 18 éves Arsen Zakharian lövését piszkálta fölé Dominic Livakovic.

A lefújás előtt három perccel pedig Andrej Kramaric lőtt mellé hat méterről.

A fordulást követően kissé élénkebb lett a játék, itt már jó pár kapura lövési kísérletet láthatott a húszezer néző, aki kilátogatott a Luzhniki Stadionba, de komolyabb nem volt ezek között. Zakharian próbálkozása az egyik, Vlasic, Ivanusec, Sosa és Kramaricé a másik oldalon, de nagy bravúrt sem Livakovicnak, sem pedig Guilhermének nem kellett bemutatnia.

Talán egy hangyányival állt közelebb a győzelemhez a horvát válogatott, de három pontot ők sem érdemeltek.

Összefoglalás

Azért akárki akármit mondhat, de Artem Dzyuba nagyon hiányzott az oroszok támadó gépezetéből. A Zenit Szentpétervár támadója márciusban három gólt szerzett, és most is jól jött volna. Már csak mentálisan is segíthetett volna a csapaton. Ez az egy pont így lényegében hasznos ugyan, de sokat mégsem ér.

Ciprus ellen azonban kötelező a győzelem, Dzyubával vagy nélküle. Arsen Zakharian nagyon jól mozgott, ő hosszú távon nagy erőssége lehet majd a szbornajának, Aleksey Miranchuk ékként való játszatása viszont… Nem sült el olyan jól.

A védelem masszív volt, Miranchuk jobb lenne középen, de kit választhat Cherchesov a következő meccsre, mint csatár? Ott van Anton Zabolotnyi, aki csereként pont Miranchuk helyett lépett pályára, és az alatt a kis idő alatt is veszélyesebb volt a kapura.

Ciprusról sokat nem fogok tudni elmondani, annyira reménytelen volt a játék Málta ellen. Igen, Soteriou kiválása miatt, előtte azért inkább ők domináltak, de Oroszország ellen erre nem hinném, hogy lesz esélyük. Ráadásul a kiállított védő nyilván nem játszhat…

Amikor legutóbb ez a két csapat összecsapott, akkor az oroszok 5-0-ra gázolták el őket.

Ha öt gólra most nem is, de magabiztos orosz győzelemre számítunk azért. Nagy a különbség a két csapat között, és bár legjobb gólvágója hiányában van Cherchesov, attól még muszáj lesz behúznia a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső