Crotone – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
Crotone
Teljesítmény:
D N V V N
  • Stadio Ezio Scida
  • Május 22. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
V D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igyekszem annyi mérkőzésről beszámolni, amennyiről csak lehet. Így eshet meg, hogy ismét egy olyan meccs következik, ahol már nincsenek nyitott kérdések. Vagy ha vannak, akkor azok kevésbé fontos kérdések. A Crotone – Fiorentina meccs akár még meglepetéssel is szolgálhat, szerintem megérdemelne szép búcsút a Crotone, amelyben vannak olyan játékosok, akikkel jövőre is találkozni fogunk a Serie A-ban, vagy más nagyobb bajnokságban.

Elsősorban Simyre gondolok, de Messias, Cigarini vagy Magallan is jó futballista, Cordazról nem is beszélve. Na, mindegy, sokan biztos követik a csapatot a másodosztályba, de talán még találkozunk velük.

A Fiorentina szezonjáról mit is lehetne mondani? Nagyjából minden úgy történt, ahogy tavaly. A violák már régóta nem tartoznak az élmezőnybe, de még csak a mezőny első felébe sem, nagyon elszaladt mellettük a világ, és egy középcsapattá váltak, akik néha a tűzzel játszanak.

Náluk a legérdekesebb kérdés az lesz a nyáron, hogy meg tudják-e tartani legjobb gólvágójukat, Dusan Vlahovicot?

Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Crotone

Igazi Dugovics Titusz módjára húzta a mélybe a Crotone Filippo Inzaghi csapatát. Az újonc idén sokkal jobban szerepelt, az új év kezdetén még az látszott, hogy simán bent maradnak, de egyre lejjebb és lejjebb kerültek, mára pedig kiderült, hogy az utolsó fordulóban nincs már sansz a bennmaradás kiharcolására.

Kellett ehhez az, hogy a Torino elmaradt meccsén ikszeljen a Lazioval, kellett az, hogy a Crotone egy utolsó perces góllal megakadályozza a hazaiak számára a három pont megszerzését.

Az első nagy helyzet Adam Ounas nevéhez fűződik, a támadó ügyesen kígyózott át a piros-narancsmezesek során, és mondhatjuk, hogy a nehezét már megcsinálta, a kapussal szemben viszont hibázott, és a ziccert fölé lőtte.

Még mindig a meccs elején jártunk, a 13. percben, amikor egy rosszul kivitelezett Caprari lövés után Letiziához pattant a labda. Ő beadta a tizenhatoson belülre, Hetemaj mellel (vállal? kézzel?) lekészítette, Gianluca Lapadula meg a jobb alsóba bombázott. A Crotone játékosai reklamáltak, a videóbíró viszont nem látott semmi szabálytalant.

A gólhátrányt emberhátrány követte, Lapadulát utolsó emberként borította fel Vladimir Golemic, a játékvezető nem sokat agyalt a döntésen, mehetett az öltözőbe a szerb.

A kiállítás nagy lehetőséget jelentett a hazaiaknak, Roberto Insigne pedig az emberelőnyt megpróbálta hamar gólra váltani. Kevésen múlt, a támadó a felsőkapufát találta el.

Akadt még két lehetőség a Stregoni előtt, Pasquale Schiattarella hatalmas helyzetben lőtt a kapusba, és Lapadula is ugyanígy tett.

A második játékrészben is adódott esély lezárni a meccset, de egyszerűen a kapu előtt nem ment a Beneventonak. És… Hát, a szokásos, a futball törvénye ismét színre lépett. Az egész meccsen a védekezésre koncentráló, emberhátrányban játszó Crotone egy 93. perces góllal egyenlített. Simy volt az elkövető, a hazaiak játékosai nem hittek a szemüknek, volt, aki mérgében a földet püffölte.

Az utolsó utáni pillanatban még Festa védett egy hatalmasat, így a bíró hármas sípszójának felharsanásakor az eredmény 1-1 volt. A Benevento ugyan nem kapott ki, mégis tűpontos az a megfogalmazás, hogy saját magát verte meg…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.23.Serie A
fiorentina
2:1
crotone
Serie A
2018.03.31.Serie A
fiorentina
2:0
crotone
Serie A
2017.10.29.Serie A
crotone
2:1
fiorentina
Serie A
2017.03.19.Serie A
crotone
0:1
fiorentina
Serie A
2016.10.26.Serie A
fiorentina
1:1
crotone
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Napoli

Nagyon kell a három pont a Nápolynak, egy lépésre vannak attól, hogy a Bajnokok Ligájában indulhassanak a következő idényben. Egy ponttal gyűjtöttek többet, mint a Juventus, akik az utolsó fordulóban a Bolognához látogatnak, a Napoli pedig a Veronával meccsel. Sorsuk a saját kezükben van.

A Fiorentina kapuját ezúttal nem Dragowski védte, hanem Terracciano kapott lehetőséget a bizonyításra, és Piotr Zielinski, valamint Fabian Ruiz hamar le is tesztelték a hálóőrt.

Próbálkozott Lorenzo Insigne is – szabadrúgásból találta el a kapufát -, meg a másik oldalon Franck Ribery is, aki egy szép szóló végén gyenge befejezést választott, egész egyszerűen elfogyott az erő.

A második félidőben egy tizenegyeshez jutottak a vendégek. Rrahmani és Milenkovic húzták-vonták egymást, előbbi elesett, és bár a bíró a sípot a szájába vette, engedte tovább a játékot. Majd rászóltak a fülére, a többit pedig bizonyára tudjátok.

Lorenzo Insigne első lövését Terracciano kivédte, ám a kipattanó is az apró szélső elé került, 0-1.

A gól után tíz perccel újabb következett, ez is egy szerencsétlen szituáció után. Piotr Zielinski 16 méteres lövése irányt változtatott Lorenzo Venutin, így vált védhetetlenné…

Nem volt reális esélye a Fiorentinának, még olcsón megúszták…

Összefoglalás

A helyzet az, hogy meglepetést szimatolok. A violák számára az maradt már csak kérdés, hogy előrébb tudnak-e még lépni maximum két helyet vagy sem? Illetve hátrébb is csúszhatnak, ha rosszul jön ki a lépés. Nem mondom, hogy egy teljes B csapatot látunk majd, de azt igen, hogy tartalékosabb lesz a gárda. Bartlomiej Dragowskit a Napoli ellen a kispadról állították ki, így Terracciano kaphatja meg újból a lehetőséget, illetve könnyen lehet, hogy ez lesz Franck Ribery utolsó meccse lila mezben.

Számítok José Callejón, Borja Valero és Kokorin játékára is, illetve Kouamet is pályára várom.

A Crotone együttesét tényleg a szép búcsú hajthatja, emelt fővel távozni, minél kisebb különbséggel. Ezért mindent meg fognak tenni a győzelemért.

Ez nem egy hétköznapi tipp, hiszen abszolút az irodák ellen megyek, bár, ha belegondolunk, a Fiorentina valóban pocsék idegenben… Egy idényben három győzelem? Azt csak annak lehet nevezni.

Véleményem szerint meglesz a szép búcsú, Simyék győzelemmel távoznak a Serie A-ból. Veszélyes, ezért óvatosan rakjátok, amennyiben hallgattok ránk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső