Crystal Palace – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 09.
Crystal Palace
Teljesítmény:
V N N V V
  • Selhurst Park
  • Február 13. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Burnley
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk az angol-kört, szombatról még két Premier League meccs vár ránk, most a Crystal Palace – Burnley találkozó következik. Mit ne mondjak, eléggé gyengélkedik a Burnley, a Liverpool legyőzése után még elverték egy nagy meccsen az Aston Villát, azóta viszont nyeretlenek, most már három forduló óta.

A Crystal Palace pedig tegnap este játszott, a Leeds United vendégeként szenvedtek 2-0-s vereséget. Előtte két győzelmet összehoztak, a Wolves és a Newcastle esett áldozatul a csapatnak, de arra számítani lehetett, hogy a Leeds ezt behúzza.

Hat pont van a két csapat között, a Burnley az utolsó bennmaradó helyen áll, előnye megnyugtató a Fulhammel szemben, de teljesen hátra nem lehet dőlni. Ki tudja, mikor talál magára Scott Parker csapata…

A korábbi találkozóik nem a sok gólról voltak híresek, így elsősorban ezen az úton fogunk elindulni. Kezdjünk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Crystal Palace

Nem is értettem, miért ekkora a Leeds győzelmére a szorzó, amikor Roy Hodgson csapatából tíz ember hiányzott. Gondoljunk bele, majdnem egy teljes csapatra való játékosra nem számíthatott az ikonikus menedzser, köztük Wilfried Zahára, Jeffrey Schluppra, James McArthurra vagy Joel Wardra. Marcelo Bielsának is vannak problémái, Diego Llorrente továbbra sem léphet pályára, eddig nagyon peches ez a transzfer, aztán Rodrigo is kidőlt, aki kezdett belejönni, és Koch sem volt egészséges.

Ettől függetlenül már első ránézésre erősebbnek tűnt a hazai csapat, ezt pedig a pályán be is bizonyították. Három perc telt el a meccsből, amikor van Anhoolt kivágott labdáját lefülelte az újonc, Stuart Dallas Jack Harrison felé továbította a játékszert, ő meg lőtt, egyenesen a kapuba. Guaitát meglepte, hogy saját társa lábán megpattant a labda, így nem tudott védeni.

Később Patrick Bamford labdaszerzését követően alakult ki veszély, ám a 27 éves csatár rosszul találta el a labdát, és így a lehetőségből nem lett semmi. Jack Harrison is rosszul találta el, csak ő fejjel, miután a baloldalról íveltek egyenesen a fejére, de… A fejes méterekkel mellé ment.

A második félidőben fikarcnyit sem változott a játék képe, a Leeds akarata érvényesült, és Raphinha lövése után a Guitáról kijövő labdát Patrick Bamford végül bepofozta. Különleges gól volt ez a támadónak, ez volt a karrierje századik találata.

Jack Harrison még egy kapufát lőtt, a CP pedig akkor állt a legközelebb a gólhoz, amikor Eberechi Eze tizenkét méterről az égbe lőtt egy egész nagy helyzetet.

Ez nem a Palace napja volt, nagyon sima meccsen nyert a Leeds.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.23.Premier League
burnley
1:0
crystal palace
Premier League
2020.06.29.Premier League
crystal palace
0:1
burnley
Premier League
2019.11.30.Premier League
burnley
0:2
crystal palace
Premier League
2019.03.02.Premier League
burnley
1:3
crystal palace
Premier League
2018.12.01.Premier League
crystal palace
2:0
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Brighton

Mi is adtunk tippet erre a meccsre, méghozzá, hogy kevesebb, mint 2,5 gól fog esni. A végeredmény 1-1 lett, a csapatok nem, de mi nyertünk. Két gyengén játszó egyesületről beszélünk, bár a Brighton épp megtáltosodott, verték a Leeds Unitedet, a Tottenhamet és a Liverpoolt is. A Burnleyvel azonban nem bírtak, sőt a második félidő alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez.

A vezetést a Brighton szerezte meg, méghozzá egy szögletből, amit Gross végzett el. A felhúzódó védők közül Lewis Dunk emelkedett a legmagasabbra, és fejelt a kapuba. Hiába állt a hosszú kapufánál Gudmundsson, nem tudta kiszedni a labdát.

A Burnley egyik legjobbja Matej Vydra volt, aki idén nem sok játéklehetőséget kapott, most megpróbált élni vele Chris Wood távollétében. Ő hozta helyzetbe a félidő végén McNeilt, akinek pompás lövését Sáncheznek kellett kiütnie. Egygólos előnnyel vonulhattak a vendégek szünetre, a második félidő viszont nem róluk szólt.

Hanem ellenfelükről, akik alig a kezdést követően már egyenlítettek. Egy kaotikus szituáció végén az izlandi Johann Gudmundsson mattolta Sánchez kapust.

A meccs is meglehetett volna a hazaiaknak, Barnes a kapuba is fejelt, de az asszisztens még az akció kezdetén észrevett és megjegyzett egy lesállást, emiatt 1-1 maradt a meccs, ez is lett a végeredmény.

Összefoglalás

A bevezetőben említettem, hogy nem a sokgólos meccsek mesterei a csapatok, utolsó tíz meccsükből hét végződött 2,5 gól alatt. A Burnley-nek amúgy sem megy idegenben, nem csak a pontszerzés, de a góllövés sem, eddig ezen a képzeletbeli listán ők állnak az utolsó helyen, a maguk öt rúgott találatával.

Ami az örökmérleget illeti: Ennél igazságosabb örökmérleg a világon nincs. 33 találkozójuk volt egymás ellen, ebből 11-et nyert a Crystal Palace, 11-et a Burnley, és 11 alkalommal végeztek döntetlenre.

Szombaton ez a harmónia megszűnik, mert így, vagy úgy, de valamelyik irányba el fog billenni…

Nem tudom, melyik irányba, mert alapból a CP-t tartanám esélyesnek, de ha továbbra is ennyi sérülttel kell számolniuk, az jelentősen rontja az esélyeiket. Zaha lőtte a gólok nagyrészét, az ő hiánya elképesztően látványos (Ayew és Batsuayi 1-1, mg Benteke 3 gólt rúgott a csatárok közül). Márpedig még maga Hodgson sem tudta megmondani, hogy mikortól elérhető újra a sztárcsatára, akit a hírek szerint kinézett a PSG és az AC Milan is.

A Burnley-nél legutóbb McNeil és Vydra játéka biztató volt, így, ha Chris Wood továbbra sem játszhat, megvan a helyettese…

Bízom a kevés gólban, Zaha és Wood nélkül ennek a tippnek az esélyei megnőnek, még ha Vydra jó is volt legutóbb. A múlt, a statisztika az én oldalamon áll, reméljük, az eredmény is engem igazol majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső