Crystal Palace – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 22.
Crystal Palace
Teljesítmény:
N V N D N
  • Selhurst Park
  • Szeptember 26. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Everton
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Micsoda meccsek voltak már a Premier League hétvégi fordulójában?! Mármint, tényleg, nagyon jó meccsek, fordulatok, szép gólok, egyszóval ismét megérte leülni a TV elé. És megérte fogadni is! Persze, minden nem sikerülhet…

Úgy tűnik, kezd beérni Carlo Ancelotti munkája, az Everton ugyanis nagyon bekezdett. Két meccs, két győzelem és meggyőző játék. Ugyanez elmondható a Crystal Palace-ra is, ugyanígy kezdték a bajnokságot, mint az öreg Carlo csapata. Mindketten elejtettek egy nagy vadat, az Everton az első fordulóban a Tottenhamet, a Palace pedig most a Manchester Unitedet.

A Crystal Palace – Everton meccs nagyon izgalmasnak ígérkezik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Crystal Palace

Ha megnézitek a tippem, mondhatjátok, hogy sima volt, bejött, hiszen csak annyit írtam, hogy legalább 2,5 gól lesz a találkozón. Ez sikerült is, de nem ilyen eloszlásra számítottam…

A Palace ugyanis meglepte a Vörös Ördögöket, akik már a hetedik percben hátrányba kerültek. Schlupp szaladt el a bal szélen, a középre passzolt labdára érkezett Townsend és De Gea mellett a hosszú sarkot választotta. Bejött.

Két meglepő vagy meglepőbb húzással rukkolt elő Ole Gunnar Solskjaer: Csak a padon kezdett az új igazolás, Donny Van De Beek, valamint Mason Greenwood is, helyükön Scott McTominay és Daniel James kezdtek.

Hosszú ideig semmi sem történt, bár a Manchester irányított, a Martial, Rashford és James alkotta hármas nem igazán tudott eredményt elérni.

Volt egy tizenegyesgyanús szituáció, de azt végül nem látták szabálytalannak.

A félidő legvégén majdnem jött az újabb sokk, Zaha lövését azonban De Gea hatalmas bravúrral védte.

A fordulást követően oda-vissza voltak veszélyben a kapuk, sőt, a Palace újabb gólt szerzett, de hatalmas leshelyzet előzte meg a találatot, természetesen ezt látta az asszisztens is.

A 70. percben aztán jött a dráma: Ayew lőtt kapura, amibe Shaw kézzel belekapott. Nem volt szándékos, de tény, nem volt leszorítva az a kar.

Atkinson hosszasan elemezte videón a helyzetet, majd tizenegyest ítélt, amit a vétkes nagyon rosszul fogadott. És még nem volt vége! Ayew lőtte a büntetőt, a jobb alsót választotta, ahogy De Gea is és kiütötte a labdát.

De szólt Atkinson, De Gea elmozdult a vonalról, ami az új szabályok értelmében tilos, így újabb esélyt kaptak a londoniak. Ezúttal már Wilfried Zaha végezte el a tizenegyest, és ő nem hibázott.

Ekkor már pályán volt Van De Beek, és Zaha gólja után 6 perccel megszerezte manchesteri karrierje első gólját.

Ment előre az egyenlítésért a MU, de Zaha tarthatatlan volt szombat este, a 84. percben lezárta a meccset. A manchesteri védelem az egész meccsen nagyon bizonytalan volt, Zaha második gólját is ölbe tett kézzel nézték.

OGS egyébként a meccs után arra fogta a vereséget, hogy ők még nem tudták felvenni a Premier League ritmusát, hiszen az első fordulós meccsük elmaradt, a legendás manchesteri exjátékosok, mint pl. Gary Neville vagy Patrice Evra a tizenegyes jogosságát és De Gea megmozdulását hozták fel, és természetesen Atkinsont kritizálták.

Ez viszont a tényen nem változtat: Nyert a Palace!

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Premier League
everton
3:1
crystal palace
Premier League
2019.08.10.Premier League
crystal palace
0:0
everton
Premier League
2019.04.27.Premier League
crystal palace
0:0
everton
Premier League
2018.10.21.Premier League
everton
2:0
crystal palace
Premier League
2018.02.10.Premier League
everton
3:1
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – West Brom

Nem semmi mérkőzést játszott a liverpooli gárda és az újonc. Összesen hét gól esett a találkozón, de a gólokon kívül is volt itt minden: Rengeteg helyzet, jó iram, piros lap. Minden, ami kell.

A 10. perc eseményeiről kell írnom először, ekkor szereztek vezetést ugyanis a vendégek. Diangana kapott labdát saját térfelén, majd elindult Jordan Pickford kapuja felé. Érkezett társ a balján és a jobbján is, az Everton védői pedig csak hátráltak, így Diangana gondolt egyet és távolról lőtt. Jól tette, Pickford nem tudott védeni.

A félidő közepén majdnem megduplázták az előnyüket a vendégek, de Livermore lövése a kapufán csattant, így maradt a 0-1.

Nem sokáig, mert indult a Calvert-Lewin show: A 31. percben Richarlison lefejelt labdáját sarokkal juttatta kapuba és bár a partjelző felemelte a zászlaját, kis tanakodás után Michael Dean megadta a gólt.

A félidő végén pedig már az Evertonnál volt az előny: James Rodriguez szerezte meg első gólját új csapatában, a kolumbiai 18 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot.

A félidőhöz tartozik még két piros lap, az egyik a pályán, a másik azon kívül: Kieran Gibbs vesztette el a fejét és ütötte meg Jamest, amiért járt a piros, majd a West Brom menedzserét, Slaven Bilicet is a lelátóra száműzte Dean.

Az emberhátrány ellenére fel tudott állni a WBA, az 47. percben Pereira szabadrúgásgóljával ismét döntetlen volt az állás, de az 54. és a 66. perc között háromszor is hálóba találtak a hazaiak. Előbb Michael Keane, majd Dominic Calvert-Lewin duplázott, amivel kialakult az 5-2-es végeredmény.

Meg kell dicsérni a mesterhármast szerző Calvert-Lewinon kívül Richarlisont, aki gyakorlatilag négy gólban játszott főszerepet.

Összefoglalás

Mindkét csapat pazarul indította a bajnokságot, és a mutatott játékra sem lehet panasz. Mind a White Hart Lane, mind az Old Trafford egy nagyon nehéz pálya, mégis mindketten győzelmet arattak ott.

Az egymás elleni meccseik tekintetében feltűnt, hogy az utolsó három Selhurst Parkban lejátszott meccsük egyaránt döntetlen lett, de kapós eredmény ez a két csapat között, 21 lejátszott meccsük 8-szor zárult így.

A maradék meccseiken 9-szer az Everton, 4-szer a CP nyert.

Mindkét oldalon van egy remek formában levő csatár: Wilfried Zaha illetve Dominic Calvert-Lewin. Gondolkoztam emiatt is azon, hogy tán mindkét csapat gólt szerez, teljesen reálisnak találom, annak ellenére, hogy utolsó öt meccsükből kettő is 0-0-val végződött.

A másik opció, hogy ismét döntetlen lesz az eredmény. Ez megintcsak nem irreális forgatókönyv, ráadásul most mindketten remek formában vannak.

Maradok az előbbi felállásnál, tetszik a gondolat, hogy mindketten gólt szereznek, bízom a két említett csatárban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső