Crystal Palace – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.
Crystal Palace
Teljesítmény:
N V V N N
  • Selhurst Park
  • Február 28. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
N D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs már olyan messze az a bennmaradást érő helyezés a Fulham számára. A londoni újonc legutóbbi négy meccsén nem kapott ki, 8 pontot kaparintott meg a megszerezhető 12-ből, és tapad a Newcastle Unitedre, akiknek innentől kezdve nagyon figyelni kell, mi zajlik a hátuk mögött, nagyon könnyedén bajba kerülhetnek. Főleg, hogy a hétvégén rájuk sem vár könnyű kaland a Wolves ellen.

A Crystal Palace sem áll rosszul, ők három győzelmet arattak elmúlt öt mérkőzésükön. Legutóbb a Brightont intézték el idegenben, de úgy, hogy legjobbjuk, Wilfried Zaha továbbra sem bevethető.

Lenne miért visszavágni – gondolhatják a Fulham játékosai, ősszel a Craven Cottage-en 2-1-re tudtak nyerni Jordan Ayewék, van esély rá, hogy hosszú idő után a piros vonal fölé kerüljenek, szóval biztosan kettőzött erővel mennek majd neki az ellenfélnek. Vagy azt gondolhatják, hogy idegenben jó az iksz is?

Ezekre próbálok meg válaszolni, jöjjön a Crystal Palace – Fulham mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Crystal Palace

Egy 95. percben szerzett góllal sikerült behúzni ezt a mérkőzést, és bizony fájhat a Brighton feje, mert ők is elég közel vannak a veszélyzónához, a ’Castlet csak egy ponttal előzik meg.

Nem volt ez rossz meccs, sőt… A Palace mindkét gólja élményszámba ment, de hogy időrendi sorrendben menjek: Jean-Philippe Mateta góljával indítunk, aki az őszt még a Mainz színeiben töltötte, és nem is ment rosszul neki a játék, ugyanis 15 mérkőzésen 7-szer talált hálóba, ami egy ilyen kiesés elől menekülő kiscsapatnál egyáltalán nem gyenge teljesítmény, majd a téli átigazolási időszakban kölcsönadták Londonba. No, ezt csak azért osztottam meg veletek, mert úgy tűnik, Angliában is megy a csatárnak, ebből a gólból legalábbis az jön le, hogy az önbizalommal nincs gond.

Jordan Ayew lapos beadását ugyanis gyönyörűen, sarokkal lőtte be a francia, Sánchez hiába állt a röviden, nem tudta megállítani a labdát.

Az egész első félidőben ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövés, de a Brighton egyébként hatszor kísérletezett, csak épp nem adtak munkát Guaitának.

Aztán a második félidőben felborult a pálya, és a Brighton kőkeményen letámadta ellenfelét. Az 55. percben egy szerencsés góllal egyenlített – Joel Veltman volt a gólszerző, de abszolút megérdemelt volt ez a gól. És a hazaiak mentek előre a győztes gólért, összesen (az egész meccs alatt) 25-ször tettek próbát, ebből csak öt találta el a kaput. Guaita meccsben tartotta a Palace-t, és ez a 95. percben kifizetődött. Már talán a Brighton is beletörődött, hogy ebből csak egy pont lesz, de Christian Benteke nem így gondolta. Andros Townsend beadása után elszakadt a védőjétől, és kapásból bombázott a jobb alsóba. Sokszor mondták már, hogy a futball nem igazságos játék, ez ismételten hitelt nyert. 25 kapura lövés vs 3 kapura lövés. A végeredmény mégis 1-2…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.24.Premier League
fulham
1:2
crystal palace
Premier League
2019.02.02.Premier League
crystal palace
2:0
fulham
Premier League
2018.08.11.Premier League
fulham
0:2
crystal palace
Premier League
2016.07.30.Barátságos Mérkőzés
fulham
3:1
crystal palace
Barátságos Mérkőzés
2015.08.01.Barátságos Mérkőzés
fulham
1:1
crystal palace
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Sheffield United

Eléggé hullámzó a megítélése nálam a Sheffield Unitednek. Amellett, hogy drukkolok nekik – szerintem nem ők a legrosszabb csapat a Premier League-ben, de a tabella nem engem igazol -, most épp azt hiszem, hogy ez a hajó elment. De ez szinte hetente változik nálam.

Nagyon fontos lett volna legalább egy pontot elcsípni a Fulham ellen, de hát az is érthető, hogy Majáék ezt mindenképp be akarták húzni, és tovább zárkózni a többiekre.

Végül ez össze is jött nekik, az újonc 1-0-ra megverte Chris Wilder csapatát, nagy lépést tettek a bennmaradás felé. Még ha tizeniksz forduló hátra van, akkor is…

A találkozón a Fulham akarata érvényesült többnyire, a Sheffield elvétve került csak Alphonse Areola kapuja elé. De lövésig nem jutottak. Legalábbis az első félidőben. A Fulham sem tudott nagy helyzeteket kialakítani, Ramsdale kapusnak pár kisebb védést kellett mindössze bemutatnia.

A második félidő már jobban sült el – a Fulham számára -, de itt már a vendégek is hagytak ki ajtó-ablak ziccereket. Még 0-0-nál is, aztán 1-0-s hátrányban is.

Merthogy a Fulham Ademola Lookman góljával vezetést szerzett a Fulham a 61. percben. Elég szerencsés gól volt, de ez a lényegen nem változtat.

Kicsit nagyobb sebességre kapcsolt a Sheffield, és már Areolának is védenie kellett, de megőrizte a kapuját a góltól, így nagy győzelmet aratott az újonc.

Összefoglalás

Kezdjük azzal, hogy Alekszandr Mitrovics szerencsésen felépült a koronavírusból, és már edzésbe is állt, azonban a pályára lépését maximum csereként tudom elképzelni. Egyrészt azért, mert kell idő, amíg egy ilyen betegség után fizikailag is utoléri magát, másrészt azért, mert a tavalyi másodosztály gólkirályának a PL-ben nem igazán megy. Harmadrészt pedig ott van Josh Maja, aki azonnal be tudta játszani magát a csapatba.

Sérülések szempontjából sokkal rosszabb a helyzet a Palace-nál: Zaha, Sakho, Schlupp, Ferguson, Tomkins, McArthur és Hennessey sem bevethető…

Roy Hodgson abból a szempontból bajban lehet, hogy Matetát vagy Bentekét kezdesse, hiszen mindketten gólt rúgtak a Brighton ellen, de mivel egy igazi ékkel szokott játszani a CP…

A Fulhamnél már tisztább a helyzet: Maja, mögötte Loftus-Cheek, a széleken pedig Lookman és Cavaleiro.

Ősszel a Crystal Palace elhozta mindhárom pontot, 2-1-re nyertek, most itt az ideje visszavágni, főleg, hogy az ellenfélnél ennyi a sérült.

Tippelni kéne… A Fulham csapatát egy picit esélyesebbnek tartom, de idegenben nem annyira megy nekik. Kockáztassunk egy kicsit. Egyik tippem nem annyira veszélyes, kevés gólra, 2,5-nél kevesebbre számítok. Ami a neccesebb, az pedig a döntetlen eredmény.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső