Crystal Palace – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 25.
Crystal Palace
Teljesítmény:
V N V N D
  • Selhurst Park
  • November 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétközi európai kitérőt követően a hétvégi meccsekre kezdünk fókuszálni, ma minden egyes meccsünk a pénteki játéknapról származik, mindegyik különböző bajnokságból. Elsőként Anglia, a Premier League, azon belül is a Crystal Palace – Newcastle meccs.

A Crystal Palace ezúttal azért nevezhető „különleges” csapatnak, mert ők voltak azok, akiket először meg tudott verni a Burnley, ezzel véget vetve egy nyolc meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatnak. Erről bővebben egy picikét később.

A Newcastle jelen pillanatban nincs jó formában, zsinórban két vereséget szenvedtek el, és legjobbjuk, az új fiú, Callum Wilson is megsérült.

Végre újra bajnoki meccsek, ezt már szeretem!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Crystal Palace

A bevezetőben ellőttem a poént, miszerint a Palace nem bírt az eddig még nyeretlen Burnley-vel. A londoniak ideiglenesen elvesztették legjobbjukat, Wilfried Zaha karanténba vonult, koronavírus-tesztje pozitív lett, így nélkül kellett megpróbálni gólt szerezni. Jordan Ayew és Mitchy Batshuayi próbálkoztak bevenni a hazaiak kapuját, mint később kiderült, sikertelenül.

A találkozó egyetlen gólja már nagyon hamar, a 8. percben megszületett, ehhez pedig a Palce belső védőire volt szükség: Kouyate fejelt rossz helyre egy beívelést, Jay Rodriguez kapásból passzolt Chris Woodhoz – ezt a passzt meg Dann vétette el -, az angol támadó pedig kilenc méterről bombázott Guaita kapujába.

Az első félidőben még egy Andros Townsend lövést láthattunk, amelyet szögletre tornázott Nick Pope, más egyéb viszont nem igazán történt.

A második félidőben Gudmundsson előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, egy az egyben vezethette Guaitara a labdát, de egy kicsit elizgulta, 16 méterről lőtt, a játékszer a felsőkapufán csattant.

A meccs hajrájában óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Crystal Palace: Townsend beívelése után a lecsorgó labda a csereként beállt Benteke elé pattant, aki spiccel kapura lőtt, de a kivetődő Pope bal keze meghiúsította a gólt. Önfeláldozó védés volt, Pope utána percekig a földön feküdt, mivel ütközött is a Palace csatárával.

Wilfried Zaha nélkül nem volt ütőképes a Palace, amely ezzel elszenvedte szezonbeli negyedik vereségét, a Burnley pedig megszerezte első győzelmét, amivel elléptek a kiesőhelyekről.

A meccs hőse pedig a győztes gólt szerző Chris Wood mellett Nick Pope kapus volt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.22.Premier League
crystal palace
1:0
newcastle united
Premier League
2019.12.21.Premier League
newcastle united
1:0
crystal palace
Premier League
2019.04.06.Premier League
newcastle united
0:1
crystal palace
Premier League
2018.09.22.Premier League
crystal palace
0:0
newcastle united
Premier League
2018.02.04.Premier League
crystal palace
1:1
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Chelsea

Nem várta túl jó előjelekkel a Newcastle a Chelsea elleni meccset, Wilson, Fraser és Gayle is sérült, így Joelinton és Andy Carroll volt csak bevethető a csatárok közül. Amúgy is szerkezetet váltottak a hazaiak, sokkal védekezőbb felfogásban, öt védővel léptek pályára, hogy stabilabbá tegyék a védelmet. Az egyre inkább magára találó Chelsea ellen azonban ez sem volt elég.

A Szarkákat végül nem szórták meg, pedig megtehették volna, a helyzetek alapján, de Darlow megint remekül védett. Előbb Timo Werner lapos lövését tolta szögletre, majd Tammy Abraham fejesénél tett ugyanígy. Végül azonban egy peches góllal csak megszerezték a vendégek a vezetést. Mason Mount adott be egy labdát a jobb oldalról, amelyre Ben Chilwell startolt rá, de végül nem volt szükség a balbekkre, mert Federico Fernandez lábáról a kapuba pattant a labda.

A gól után még egy Timo Werner lövést jegyezhettünk fel, ami mellé ment, a másik oldalon pedig az egyetlen Newcastle helyzetet: Saint-Maximin cselezte be magát a tizenhatoson belülre, két csel után lőtt, de Zouma belevetődött, így fölé szállt a játékszer.

A második félidőben is elképesztő volt a vendégek labdabirtoklási fölénye, és bár könnyedén egyenlíthetett volna a ’Castle (Isaac Hayden hagyta ki a kihagyhatatlant), végül a Chelsea talált be ismét. Timo Werner három embert cselezett ki, mielőtt Tammy Abraham elé passzolt volna, az angol támadó pedig a kapufa segítségével megszerezte a második gólt, amivel végérvényesen el is döntötte a meccset.

Összefoglalás

Nagy probléma, hogy Callum Wilson megsérült, de ha minden igaz, a Crystal Palace ellen már pályára léphet. Ha nem is kezdőként, de egy félidő lehet benne, ez nagy előny a Szarkák számára. Már csak Dubravka és Ritchie van a sérültek listáján, de más források szerint Gayle és Fraser sem jöttek rendbe.

A Crystal Palace-nál még mindig karanténban van Zaha, mellette pedig Henessey, Ferguson és Wickham sérültek, Milivojevics pedig továbbra is eltiltását tölti, miután kiállították a Wolves ellen.

Bajnoki szereplésük változó, a Palace jelenleg jobban áll, ők a 11.-ek, míg a Newcastle a 15. Hazai pályán a Palace jól szerepel, hét pontot gyűjtöttek, a Szarkáknak viszont nem megy annyira jól a St. James Parktól távol, egy győzelmük van négy meccsen, az utóbbi három idegenbeli meccsükön nyeretlenek maradtak.

Ami az örökmérleget illeti: Sokkal jobban állnak a vendégek (12-4), emellett öt döntetlen színesíti ezt a statisztikát. A tavalyi szezonban mindkét alkalommal a hazai csapat nyert, mindkétszer 1-0-ra.

Hogy mire számíthatunk? A hazai és idegenbeli mutatók miatt én a Crystal Palace győzelmét tartom valószínűnek, de óvatosan, nem hiába van 2 felett az odds. Leginkább egy 1X-et javasolnék, ha valaki biztosra akar menni, de én kockáztatok és Jordan Ayewék győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső