Crystal Palace – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.
Crystal Palace
Teljesítmény:
N V V V D
  • Selhurst Park
  • December 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A két csapatnak nem ment mostanában a szekér, bár a múlt idő lehet, hogy kicsit elhamarkodott. A Crystal Palace megszakította nyeretlen sorozatát az Everton ellen, de ez még nem jelenti azt, hogy kint vannak a gödörből. De jó eséllyel kikecmereghetnek, mert a Southampton legutóbbi öt meccsén két pontot szerzett, idegenben pedig botrányosan rosszak. Nyolc mérkőzésükön egy győzelmet arattak, kaptak 17 gólt és rúgtak 6-ot. Nem a legfényesebb mérleg.

Patrick Vieira együttese a szezonban mutatott már be igazán nagy győzelmeket mind hazai, mind idegenbeli környezetben, és a bukmékerek természetesen esélyesebbnek kiáltották ki őket. Tény és való, hajlunk mi is a hazai győzelem felé, főleg annak tudatában, hogy Ralph Hasenhüttl csapatát a sérülések is hátráltatják.

A csapatok nem számíthatnak pihenőre, a Premier League-ben folyamatos a játék télen is, karácsonykor, újév napján is pályára lépnek egyesek… Szegények, én olyankor még a meccsnézéshez is kevés vagyok…

Azért választottam ezt a mérkőzést, mert az információk tudatában nagyon magasnak érzem a hazai oddsot. Vizsgáljuk meg, van-e itt valami rejtett dolog, amit első látásra nem vettem észre, vagy a bukmékerek becsülik le egy kicsit a Wilfried Zaháékat.

A Crystal Palace – Southampton mérkőzést követően még vár ránk egy hamisítatlan londoni rangadó, az Arsenal – West Ham United, majd – ahogy tegnap – Németország felé vesszük az irányt.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Everton: 3-1

G.: Gallagher (2), Tomkins ill. Rondon

A friss angol válogatott, Conor Gallagher volt a vasárnapi mérkőzés hőse, duplájával a londoniak simán verték a gyengélkedő Evertont. Ahol szintén volt egy különleges esemény, leigazolása óta először volt eredményes Salomon Rondon, a liverpooliak venezuelai támadója. Azonban ez a gól – ahogy az eredményből is látható – semmit nem ért, az Everton még mindig a tabella hátsó harmadában szerénykedik csak…

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Gallagher, Hughes, Kouyaté – Ayew, Edouard, Zaha

Everton:

Pickford – Coleman, Holgate, Keane, Godfrey – Delph – Townsend, Doucouré, Gomes, Gray – Richarlison

Az Arsenal ellen aratott győzelmük után egy kicsit mindenki megnyugodott, látszott, hogy a kékek tudnak futballozni, nagyon megérdemelték az ágyúsok elleni sikert Grayék. Erre most megint kikaptak… Méghozzá viszonylag simán.

A Crystal Palace ez idáig mindössze egyetlen vereséget szenvedett hazai pályán, a négy döntetlenjük mellett pedig kétszer tartották otthon mindhárom pontot. Most pedig összejött a harmadik.

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a hazaiak nekiestek az Evertonnak, de mindenképp nagyobb elánnal indultak neki a találkozónak, mint ellenfelük. A mérkőzés negyedik percében Jordan Ayew előtt már adódott egy lehetőség, de lövését Jordan Pickford védte. Nyolc perccel később Wilfried Zaha is próbálkozott, de gól abból sem született.

Sőt gól majdnem a teljes első félidőben nem született, aztán a 41. percben az Arsenal elleni mérkőzés hőse, a győztes találatot szerző Demarai Gray hatalmasat hibázott. Egy Palace-támadást akadályoztak meg a védők, akik egy Ayew által középre lőtt labdát vágtak ki. A játékszer Gray elé került, aki röviden tette vissza a társnak azt. Erre ismét Ayew csapott le, ezúttal pontosabban passzolt középre, Conor Gallagher pedig egyből a kapu bal oldalába lőtt. Gray egyből bocsánatkérőn emelte a kezét, majd lehajtott fejjel bandukolt a középkezdéshez. Óriási hiba volt.

Egy óra elteltével a házigazda sikerrel növelte az előnyét. A gólt ezúttal sem egy csatár (Ayew, Zaha vagy Edouard) szerezte, hanem egy belső védő. Egy jobboldali szöglet után a labda mindenki feje felett átszállt, a hosszún ott volt James Tomkins, aki kicsit esetlenül megszelidítette a bogyót, majd azelőtt spiccelt a hálóba, hogy Jordan Pickford odaért volna, 2-0.

Az eset előtt pár perccel lépett pályára Salomon Rondon, aki a gyengén teljesítő Richarlisont váltotta. Nem lehetett a szurkolóknak sok bizalma a venezuelaiban, hiszen mióta Moszkvából áttette székhelyét Liverpoolba még egyszer sem talált be, pedig tíz bajnokin is esélyt adott neki Rafa Benitez mester.

Most viszont megtört a jég, a 70. percben egy kaotikus szituáció végén két méterről, becsúszva segítette gólvonal mögé a labdát.

Az Everton hajtott a második gólért, és erre meg is voltak a lehetőségei: Először Andros Townsend lövését blokkolták a hazai védők, majd Anthony Gordon húzott el a jobbszélen, betört a tizenhatoson belülre, majd laposan vette célba a hosszút, Guaita pedig védett. Gordon egy kissé önző volt, mellette Rondon és Townsend is viszonylag üresen érkezett…

A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, Conor Gallagher a mérkőzés végén ismételten lecsapott, ezúttal 18-ról varázsolt a bal felsőbe. Meseszép gól volt, Gallagher pedig a jövő angol válogatottjának alapembere lehet, ha továbbra is ilyen tempóban fejlődik és bizonyít hétről hétre…

Döntetlen helyett tehát kétgólos vereség lett a vége, az Everton még mindig nincs kint a kulimászból…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.11.Premier League
southampton
3:1
crystal palace
Premier League
2020.09.12.Premier League
crystal palace
1:0
southampton
Premier League
2020.01.21.Premier League
crystal palace
0:2
southampton
Premier League
2019.12.28.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
2019.01.30.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Southampton: 3-0

G.: Lacazette, Ödegaard, Gabriel

Az Everton ellen pocsék teljesítménnyel rukkoltak elő Mikel Arteta tanítványai, az eredmény végül drámai körülmények között, a hosszabbításban alakult ki, a jobban játszó, a sikert jobban akaró hazaiak mindhárom pontot otthon tartották. Erre a mérkőzésre mi is írtunk egy tippet, nem vittük túlzásba, mindössze annyit állítottunk, hogy a gyenge Soton ellen nyernek majd a hazaiak. Simán érkezett a nyeremény a zsebünkbe…

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Saka, Partey, Xhaka, Martinelli – Ödegaard – Lacazette

Southampton:

Caballero – Livramento, Stephens, Bednarek, Walker-Peters – Redmond, Ward-Prowse, Diallo, Tella – Broja, Armstrong

Nagyon agilisan kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, úgy, mint egy körrel korábban az Everton. Mentek előre, akciókat vezettek, lövésig jutottak. Az Arsenal szurkolói már fogták a fejüket, hogy át kell élniük még egy olyan szenvedést, mint a Goodison Parkban…

Közel járt a gólhoz a Southampton, Nathan Tella lövését még nagyon könnyen fogta meg Aaron Ramsdale, de Adam Armstrong lövésével már meggyűlt a baja. A csatár a tizenhatos sarkán csinált meg egy lövőcselt Ben White-tal szemben, majd a labdát visszahúzta a rövidre. Ramsdale villámgyorsan leért a lövésre, és jobb kézzel megakadályozta a gólt. Nehéz védés volt, de a portás megoldotta.

Aztán Thomas Partey hozta nehéz helyzetbe csapatát, amikor a tizenhatos vonala előtt szabálytalankodotot Kyle Walker-Petersszel szemben. A liga egyik legjobb pontrúgója, James Ward-Prowse állt a labda mögé, csavarása kevéssel kerülte el a kaput.

És akkor a 21. percben a hazaiak megemberelték magukat, és egy szemet gyönyörködtető akciót vezettek. Ramsdale-től indult az akció, lábról lábra járt a labda, Tomiyasu passzolt Bukayo Sakához, aki nagy sprintbe kezdett, a tizenhatoshoz érve pedig tökéletesen passzolt középre, ahol Alexandre Lacazette állt, és a bal felsőbe lőtt. Mintaszerű gól, gyönyörű akció.

Hat perccel később az ágyúsok ismételten betaláltak, ezúttal Martin Ödegaard bólintott az ötösről Willy Caballero kapujába. A védelem nagyon elaludt, így Kieran Tierneynek volt ideje felnézni, és beívelni a labdát a norvég fejére. Akivel amúgy senki sem érkezett.

A két gyors gól össze is törte a vendégeket, oda lett a lendület, az Arsenal pedig még a félidő végén egyszer betalálhatott volna, Ödegaard fantasztikus sarkazásával Bukayo Saka törhetett kapura, azonban a veterán Caballero hárított.

A második félidőre sem tudta visszaszerezni a Soton az elveszített lendületet, az Arsenal akkor került kis híján helyzetbe, amikor csak akart. Gabriel lőtt egy gólt egy szöglet után a kezdés után nem sokkal, de azt végül a játékvezető nem adta meg.

A brazil bekk azonban nem adta fel, és a 62. percben ismét bevette Caballero kapuját, ezúttal pedig szó sem lehetett semmiféle szabálytalanságról.

Lehetett volna ez egy sokkal csúnyább vereség is, Gabriel Martinelli és Bukayo Saka is eltalálták egy-egy alkalommal a kapufát. De a túloldalon Ramsdale sem unatkozott, kétszer is bravúrt bemutatva tartotta meg hibátlanságát.

A kezdeti nehézségek után magára talált az Arsenal, a Southampton pedig ezzel egyidőben elvesztette önmagát. És 70 perccel később a meccset is.

Összefoglalás

Szegény Hasenhüttl… Amúgy sem áll jól a csapat szénája, erre minden csatára megsérül. Nyilván nem mind, de azok kiestek, akikben a legjobban bízik az osztrák. Nem lesz ott a pályán nagy valószínűséggel Ché Adams, Adam Armstrong és Armando Broja sem, így a gólszerzés majd Nathan Redmond és Theo Walcott feladata lesz…

A csatárokon kívül Alex McCarthy és Fraser Forster sem bevethető, így Willy Caballero folytathatja a kapuban, illetve Stuart Armstrong is sérült. Letöltötte eltiltását Oriol Romeu és Mohamed Salisu, mindketten egyből a kezdőbe kerülhetnek…

A Palace ilyen szempontból jobban áll, náluk csak Nathan Ferguson, Joachim Andersen és James McArthur estek ki, utóbbi kettőnél közeleg a visszatérés.

Könnyebb meccsre számíthat Patrick Vieira, így előfordulhat, hogy egy-két változtatást eszközöl a kezdőben, bejöhet például Eberechi Eze, Christian Benteke és Jeffrey Schlupp is a kezdőbe.

Korábban a Selhurst Parkban nem volt nagy sikere a házigazdának a Soton ellen, zsinórban háromszor nyertek itt a szentek, igaz, akkor még a csapathoz tartozott egy bizonyos Danny Ings, aki szállította a gólokat…

Tavaly a Palace nyerni tudott szűken. Érdekesség, hogy az a csapat, amelyik vereséget szenvedett nem tudott gólt rúgni, az elmúlt hat, itteni meccsen nullára nyert egyik vagy másik csapat.

Rövidre zárom: Hazai győzelmet várok. Nagyon magasnak találom a hazai oddsot, úgy meg pláne, hogy tudom, mennyien fognak hiányozni a vendégektől, és hogy milyen jók otthon a londoniak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső