Crystal Palace – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 25.
Crystal Palace
Teljesítmény:
V D V N D
  • Selhurst Park
  • Január 26. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eléggé az angol meccsek fognak a mai napon dominálni, a héten következik a Premier League 20. fordulója. Kedden négy, szerdán öt meccset rendeznek, aztán csütörtökön egy nagy rangadóval zárjuk a fordulót. Mi most a keddi játéknapról a Crystal Palace – West Ham meccset néztük ki (meg még másik kettőt 26-ról), ezzel indítjuk a hetet.

A West Ham előkelő pozícióban van, most már ígérem, többször nem hozom fel a tavalyi félresiklott évüket, csak még egyszer utoljára: Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött a játékuk, David Moyes együttese jelenleg a hetedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán, ami hatalmas teljesítmény véleményem szerint. Zsinórban három bajnokit nyertek, közben menetelnek az FA Kupában is, mindkét januári fordulóból győztesen jöttek ki.

A Crystal Palace-nak nem volt könnyű sorsolása mostanság, a Sheffield United legyőzése után játszottak a Wolves – Arsenal – Manchester City trió ellen, és csak egy pontot tudtak begyűjteni.

A hazai pálya ellenére is jóval esélyesebbnek tartják Antonioékat a fogadóirodák, és első blikkre én is azt gondolom, hogy a kalapácsosok a mérkőzés favoritjai…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Crystal Palace

Sokszor „bántom” a Manchester Cityt a helyzetkihasználásuk miatt, de ezúttal talán még Pep Guardiola is elégedetten battyogott az öltözőbe a lefújást követően, a kékek nagyon simán intézték el a Crystal Palace-t, meg sem álltak négy gólig. 13 kapura tartó lövésükből 6 ment kapura, abból kettőt tudott Guaita hárítani, négynél viszont ő sem tudott segíteni. És olyan helyről is jöttek a gólok, ahonnan nem számítottunk rá, John Stones feladata nem a gólszerzés, most mégis duplázott. Ez volt karrierje első duplája, sőt… Az egész pályafutását Angliában játszó védőnek eddig mindösszesen egy találata volt bajnoki meccseken.

Ő adta meg az alaphangot, Kevin De Bruyne külsővel betekert labdáját fejelte a hosszú sarokba, ez a mérkőzés 26. percében volt.

Több gól nem is esett a félidőben, de a hazaiak fölénye már-már megalázó volt. 76 százalékos labdabirtoklás, nyolc kapura tartó lövés, közben a másik oldal szinte semmit nem tudott megmutatni magából.

A második félidőben további gólokkal szomorították a londoniakat: Az újabb gól Ilkay Gündogan bal felsőben kikötő csavarása volt (Itt Andros Townsend hibázott nagyot, dédelgette a labdát, ahelyett, hogy kivágta volna), a török-német nagyon szépen lőtte ki a bal felső sarkot.

A 68. percben újra jött Stones, egy Guaita-védés kipattanóját bombázta be, majd a 88. percben Raheem Sterling is beköszönt. Gólja nagyon hasonló volt Gündoganéhoz, ugyanonnan, ugyanoda lőtt, csak míg a német akcióból, addig Sterling szabadrúgásból.

A Palace a második félidőben sem tudott kiszabadulni, helyzetük ugyanúgy nem volt, az eredmény még hízelgő rájuk nézve.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Premier League
west ham
1:1
crystal palace
Premier League
2019.12.26.Premier League
crystal palace
2:1
west ham
Premier League
2019.10.05.Premier League
west ham
1:2
crystal palace
Premier League
2019.02.09.Premier League
crystal palace
1:1
west ham
Premier League
2018.12.08.Premier League
west ham
3:2
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – West Brom

Nem született meglepetés az előző fordulóban, jól gondoltuk, hogy a WHU hazai pályán nem botlik meg a kiesőhelyen álló WBA ellen, de azért meleg volt a pite, ha csak az eredményre nézünk rá. Szűken tudott csak nyerni David Moyes csapata, a második félidő elején sikerült ráijeszteni a kalapácsosokra. Végül – mint már sokszor az elmúlt másfél évben -, Michail Antonio bizonyult nyerőembernek.

Talán a Wolves elleni sikernek köszönhetően volt ennyire magas az odds, mindenesetre, ha velem együtt megfogadtátok a hazaiak győzelmét, akkor nyertetek.

Az egész meccset a londoniak támadták végig, elvétve jutott csak el a kapuig a WBA, ettől függetlenül, amikor ott voltak Fabianski kapuja előtt, akkor bizony felment a hazai szurkolók vérnyomása.

Az első játékrészben egy gól esett, ezt a West Ham, illetve Jarred Bowen szerezte a félidő hajrájában. Benrahma kavargatott a baloldalon, beívelése hosszú lett, azonban Coufal a túloldalon még elérte, kapásból középre lőtte, Bowen pedig beletette a buksiját a labdába.

A fordulást követően szinte azonnal egyenlített a WBA, a Wolves elleni meccs hőse, Mattheus Pereira lőtte ki a bal alsó sarkot az 51. percben.

Nem kellett negyedóra sem, hogy a hazaiak aztán újból átvegyék a vezetést: A 66. percben Michail Antonio mögé fejeltek le egy labdát, a 30 esztendős csatár visszanyúlt érte, és estében kapuba lőtt. Nem volt egyszerű mozdulat, de Antonio megoldotta.

Ez volt a harmadik olyan siker, amikor a WHU egy góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél, és már közel vannak az európai kupaindulást érő helyek is.

Összefoglalás

Rossz hír a Crystal Palace számára, hogy továbbra sem biztos Wilfried Zaha játéka. A Manchester City ellen a keretben sem volt, az erőnléte miatt vannak kétségeim, hogy azonnal kezdőbe kerül-e. Ugyanez a helyzet Kouyatéval, a belső védővel. Felépült, de vajon eléggé fitt-e a játékhoz?

Nincs könnyű helyzetben amúgy Roy Hodgson, hat sérült játékosa van, közülük Sakho és Jeffrey Schlupp kiesése az igazán égető probléma.

A másik oldalon ugyan Balbuena már felépült és bevethető, de látva, hogy a West Ham védelme mennyire stabil, nem hinném, hogy kezdeni fog. David Moyesnak amúgy csak Arthur Masuakut és Darren Randolphot kell nélkülöznie. Egyértelműnek gondolom, hogy ugyanaz a kezdő lép pályára, mint a WBA ellen.

Az utolsó öt meccsüket elnézve akár szoros is lehet a végeredmény, de a Palace mostanság nem nyújt jó teljesítményt, ez a forma nagyban rontja az esélyeiket. Az sem biztató, hogy a West Ham kifejezetten erős idegenben, többek között nyerni tudott az Everton (0-1) és a Leicester (0-3) ellen is.

Úgy érzem, egy góllal jobb lehetnek a londoniak. Főleg, ha Zaha és Kouyaté sem tud a kezdetektől a pályán lenni. Nem hinném, hogy sok gólt láthatunk majd, de ha valamire fogadni kell, akkor az a vendégek győzelme.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső