Crystal Palace – West Ham United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 31.
Crystal Palace
Teljesítmény:
N V D N V
  • Selhurst Park
  • Január 01. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai második meccsünk igazi csemege Londonból, a Crystal Palace – West Ham United mérkőzés. Nem ez a legjobb fővárosi rangadó, ami a világon létezik, mégis van bizodalmunk a találkozót illetően. A Crystal Palace hazai pályán kifejezetten kellemes teljesítményt nyújt, mindössze egyetlen egyszer szenvedtek vereséget a Selhurst Parkban, miközben a West Ham belenyúlt egy rossz formába, David Moyes legényeinek most nem igazán megy a játék. Szóval előfordulhat, hogy készülődhetünk az újév első meglepetésére. Nem egyértelmű, hogy a kalapácsosok nyernék meg a mérkőzést, még akkor sem, ha előbbre állnak a tabellán. Bár legutóbb, a hétközi fordulóban jól szerepeltek, 4-1-re verték meg a Watfordot. De azért Claudio Ranieri és Patrick Vieira együttesét összehasonlítani botorság lenne. A darazsak menetelnek a kiesés felé, pedig olyan szépen kezdődött számukra is az idény…

Most azonban nem azért vagyunk itt, hogy Cucho Hernándezékről beszélgessünk. A hétközi forduló a Crystal Palace számára is remekül sikerült, ők a másik újoncot, a Norwich együttesét verték 3-0-ra.

A két csapat korábbi összecsapásai izgalmaktól sosem voltak mentesek, elég megnézni az elmúlt 5-6 meccsüket, és már az eredményből ez egyértelműen látszik. Bízunk abban, hogy ez legközelebb is így lesz.

Ezen kívül még egy mérkőzésünk van, aztán indulunk, beáztatjuk a lencsét, meg iszunk egy-két sört…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Norwich: 3-0

G.: Edouard, Mateta, Schlupp

Az Arsenaltól elszenvedett 5-0-s, demoralizáló vereség után Londonba látogattak Josh Sargenték, azonban sokkal jobb eredményt itt, a Selhurst Parkban sem sikerült elérniük. A Crystal Palace hazai pályán csak egyszer szenvedett vereséget, várható volt, hogy győzelemmel zárják 2021-et. Így is történt, Odsonne Edouard vezérletével már az első félidőben elrendezték a három pont sorsát.

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyaté, Hughes – Ayew, Mateta, Edouard

Norwich:

Gunn – Byram, Sörensen, Gibson, Giannoulis – Gilmour, McLean – Placheta, Lees Melou, Tzolis – Idah

Az ágyúsok elleni meccshez képest jelentős változtatásokat eszközölt Dean Smith, leginkább kényszerből volt erre szükség, Teemu Pukki, a kanárik legjobb játékosa például elkapta a covidot.

A vereség azonban nem ezen múlt. Egész egyszerűen a Palace jobb csapat.

Az Edouard-show a 8. percben indult, a Celtictől távozó támadó ekkor szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Kellett ehhez egy tizenegyes, amit azért kapott a házigazda, mert McLean felrúgta a tizenhatoson belül tartózkodó Hughes-t. Bár a középpályás egyből mutatta ellenfelének, hogy álljon fel, nem történt itt semmi, a játékvezető ezt máshogy gondolta. Odsonne Edouard meg nem kegyelmezett Angus Gunn kapusnak, 1-0.

A gól után Szalai Ádám egykori csapattársa, a Mainznál is futballozó Jean-Philippe Mateta került helyzetbe Hughes által, ám éles szögből leadott lövéséből végül nem lett gól. Ahogy Sörensen helyzetéből sem a túloldalon, a dán védő egy jobboldali beadás után került szembe Guaita kapussal, de lyukat rúgott… Ez a helyzet esszenciálisan mutatta meg, milyen lelki állapotban van a Norwich…

Az első félidő végét a hazaiak még megnyomták, ennek eredményeképp pedig el is döntötték a három pont sorsát. A 38. percben Edouardot ugratták ki a balszélen, felnézett, látta, hogy jön középen a társ, Jean-Philippe Mateta pedig belsővel lőtte ki a bal alsó sarkot.

Négy perc múlva Edouard adott még egy asszisztot, bár ehhez nem sok köze volt a franciának. A tizenhatoson belül bonyolódott bele a cselekbe, a mögötte érkező Jeffrey Schlupp viszont nem vesződött holmi cselezéssel, helyette inkább a kapuba bombázott, 3-0.

Az első félidő legvégén a Norwich háromszor is szépíthetett volna, Lukas Placheta távoli lövése azonban nem okozott gondot Guaitának, Christos Tzolis nem tudta kihasználni a Palace védelmének ügyetlenkedését, míg Sam Byram csak a kapufát találta el fejjel. Talán túlzás, de akár 3-3-mal is zárulhatott volna a játékrész…

Az előny tudatában természetesen nem hajtották szét magukat a londoniak a második félidőben, bár Schlupp lőhetett volna még egy gólt, Gunn azonban lábbal hárított. A Norwich is ment előre becsülettel a szépítésért, de ezen az estén nekik semmi sem akart sikerülni. Illetve ezen az estén sem…

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.28.Premier League
west ham
2:2
crystal palace
Premier League
2021.01.26.Premier League
crystal palace
2:3
west ham
Premier League
2020.12.16.Premier League
west ham
1:1
crystal palace
Premier League
2019.12.26.Premier League
crystal palace
2:1
west ham
Premier League
2019.10.05.Premier League
west ham
1:2
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – West Ham United: 1-4

G.: Dennis ill. Soucek, Benrahma, Noble, Vlasic

Kellett már ez a siker a WHU-nak, mint egy falat kenyér, mostanában ugyanis nagyon nem jöttek az eredmények, négy vereség és egy döntetlen után sikerült három ponttal gazdagodni. Közben a Watfordnak szintén elkelt volna a győzelem, ezzel a vereséggel ők sorozatban ötödik kudarcukat élték meg…

A kezdők:

Watford:

Bachmann – Kiko, Sierralta, Cathcart, Masina – Sissoko – Cucho, Kucka, Tufan, King – Dennis

West Ham United:

Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Johnson – Noble, Soucek – Bowen, Lanzini, Benrahma – Antonio

Négy perc után David Moyes arcán különböző ráncok jelentek meg, ugyanis a Watford Emmanuel Dennis góljával megszerezte a vezetést. A nigériai támadó a tizenhatos vonalán kapott labdát, két lövőcselt is bemutatott, majd ballal visszahúzta a játékszert a bal felsőbe, Lukas Fabianski pedig nem ért oda, 1-0.

Persze a vendégek azonnal kapcsoltak, és ezt követően kapujuk elé szegezték a darazsakat. Tomas Soucek első próbálkozásánál még eltörte a labdát, aztán Said Benrahma lőtte szét 16 méterről a felsőlécet, majd egy kétperces rövidzárlat után már a fővárosiaknál volt az előny. A 27. percben türelmes passzolgatás végén Jarrod Bowen passzolt Tomas Soucek felé, a cseh középpályás pedig 14 méterről kiegyenlített. Két perccel később Michail Antonio passzát Said Benrahma váltotta gólra, már 2-1 volt a vendégeknek.

Alig kezdődött el a második félidő, és a Watford még nehezebb helyzetbe került. Tomas Soucek adta vissza a kölcsönt, Jarrod Bowen pedig közelről, akrobatikus mozdulattal szerezte meg a West Ham United harmadik gólját. Ez egyébként a 48. perc eseménye volt.

Csakhogy a gólt végül nem adták meg, mivel Soucek az akció kezdetén szabálytalanul állította meg Dennist, maradt a 2-1.

Nem sokáig, nyolc perccel a meg nem adott gólt követően tizenegyeshez jutottak a londoniak: Egy Antonio beadást Juraj Kucka mellel akart hazatenni Bachmannak, Jarrod Bowen azonban ott termett, és a kapus a labda helyett a támadó lábát találta el.

A büntetőt Mark Noble végezte el, és a rutinos középpályás nagyon magabiztos volt.

A kegyelemdöfés Nikola Vlasic nevéhez fűződik, a csereként beállt horvát szélső Jarrod Bowen alapvonalról visszatett labdáját passzolta a kapuba, kialakítva a végeredményt. A Watford a négy kapott gól ellenére nem játszott rosszul, ám a hátsó alakzat több, komolyabb hibát is elkövetett. Ezt pedig egy WHU-szintű csapat kőkeményen kihasználta.

Összefoglalás

Vannak csapatok, ahol majd az Afrikai Nemzetek Kupája jól beleszól a mindennapokba, ilyen például a Crystal Palace együttese is, ahol Wilfried Zaha mellett Jeffrey Schlupp, Jordan Ayew és Cheikhou Kouyaté is csatlakozik majd hazája válogatottjához. De csak a meccs után…

Sérült a gárdánál James McArthur és Joachim Andersen, elkapta a koronavírust Eberechi Eze, Conor Gallagher és Michael Olise.

A hírek szerint viszont Christian Benteke és Luka Milivojevic visszatért, de a kezdőben nem számítanánk ezúttal sem rájuk.

A Mateta – Edouard – Ayew hármas nagyon jól együtt tudott működni a Norwich ellen, Edouard mindhárom gólban benne volt. Viszont Mateta kispadra szorulhat, mivel Wilfried Zaha eltiltása letelt, így azonnal a kezdőbe fogja őt jelölni Patrick Vieira.

A West Hamnél három sérült játékos van: Angelo Ogbonna, Kurt Zouma és Aaron Cresswell, vagyis három védő. A Watford elleni kezdő négyes maradhat, vagyis Coufal és Johnson a széleken, Diop és Dawson középen. Lehetséges azonban, hogy Arthur Masuaku is szerepet kap valamelyik szélen. Nem sérült, de hiányozni fog Pablo Fornals is, aki a legfrissebb hírek szerint elkapta a covidot, azért nem volt ott a keretben a Watford elleni mérkőzésen. Ezt egyébként még nem erősítették meg…

Letelt az eltiltása Declan Rice-nak, a középpályás vissza is veszi majd a helyét Mark Noble-től.

A két csapat nem fogta vissza magát egymás ellen, tavaly jó kis gólgazdag meccseket játszottak, először 3-2-re nyert a West Ham (a Selhurst Parkban!), majd 2-2 lett a végeaz összecsapásuknak.

Egyébként utolsó tíz meccsükből kilenc ért véget úgy, hogy mindkét csapat betalált, utoljára 2017-ben volt olyan meccs, hogy csak az egyik csapat talált a hálóba. A 0-0-ra pedig 10 éve nem került sor.

Szerintünk most sem lesz hiány a gólokban. A West Ham védelme nem a legjobb, idegenben gyakran kapitulálnak legalább egyszer, és a Palace hazai támadó játékával mi elégedettek vagyunk. Guaita kapus szintén nem ritka, hogy gólt kap, így mi az over 2,5 mellett azt is megfogadjuk, hogy a hazai, illetve a vendégcsapat is a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső