Crystal Palace – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 04.
Crystal Palace
Teljesítmény:
N D D D D
  • Selhurst Park
  • November 06. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön mára még egy angol bajnoki, a Crystal Palace – Wolves mérkőzést néztük ki számotokra. Meg persze magunknak is. Az előző forduló legnagyobb meglepetését Patrick Vieira együttese okozta, akik – emberelőnyben játszva – legyőzték a Manchester City csapatát idegenben, az Etihad Stadionban. Nem semmi eredmény ez, a City utoljára az első fordulóban bukott, akkor a Tottenham verte őket.

Az eredménytől függetlenül a Palace annyira nem áll jól, ez mindössze a második győzelmük volt 10 mérkőzés alatt. Többségben vannak a döntetlenek, összesen hatszor ikszeltek a londoniak. Ebből kiderül, hogy kétszer szenvedtek vereséget.

Ellenfelük, a Wolves nem indított jól. A játékkal különösebb gond nem volt, de a gólok nem nagyon akartak jönni, emiatt sorra bukta el meccseit Bruno Lage együttese. Aztán volt egy fordulópont, sikerült megemberelniük magukat Jimenezéknek, és most már a tabella hatodik helyére sikerült felmászniuk. Nagy formában vannak, az elmúlt öt meccsükön nem találtak legyőzőre.

A játékoskeretek alapján nem kérdés, hogy melyikük az erősebb. Szerintünk legalábbis a Wolves komolyabb minőséget képvisel. Viszont nem árt megjegyezni azt sem, hogy a Selhurst Parkban még nem talált idén legyőzőre a CP, egy győzelmük mellett négy döntetlenjük van. Ergo nem annyira biztos a farkasok sikere. Meg is vizsgáljuk közelebből a találkozót.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Crystal Palace: 0-2

G.: Zaha, Gallagher

Patrick Vieira együttese a szezonban nem játszik rosszul, viszont a győzelmek elmaradnak, a mérkőzést megelőzően csak egyszer gyűjtöttek be három pontot. Senki nem gondolta volna, hogy pont a Manchester City ellen lesz a második diadaluk. A remek, fegyelmezett védekezés, a nagy akarás végül meghozta gyümölcsét, odahaza kapott ki a Manchester City, amire utoljára 2021. májusában került sor, akkor a Chelsea bánt el velük.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – de Bruyne, Rodri, B. Silva – G. Jesus, Foden, Grealish

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell – Gallagher, Kouyaté, McArthur – Ayew, Zaha, Édouard

Jól kezdődött a mérkőzés. Azok számára biztosan, akik semleges drukkerek, vagy a Crystal Palace sikeréért szorítottak, ezzel a megállapítással a City szurkolói bizonyára nem értenek egyet. Merthogy a vezető gólt a Crystal Palace szerezte meg. Conor Gallagher és Wilfried Zaha gyönyörűen játszották ki a manchesteri védelem egészét, a végén az angol csatár lőtt kapura, aminek a vége gól lett, Ederson hiába nyújtózott, nem tudta kipiszkálni Zaha lövését, amelyet jó 14-15 méterről eresztett meg.

Az első félidő további részében nyomtak a hazaiak, Rodri és Gabriel Jesus is közel járt a gólhoz, végül megúszták a londoniak. A szünetre pedig nemcsak gól, hanem emberelőnyben vonulhattak. Történt, hogy Aymeric Laporte mászott rá Wilfried Zaha hátára. Mivel a spanyol védő volt az utolsó ember, ezért a játékvezető kis gondolkozás után a piros lapot mutatta fel a játékosnak. Volt megrökönyödés, de a bíró hajthatatlan volt. Volt igazság abban, amit cselekedett, hiszen, ha nincs Laporte, akkor Zaha egyedül törhet kapura. Nincs olyan, hogy kis fault meg nagy fault. Ebben a helyzetben legalábbis biztosan nincs.

Hiába az emberhátrány, a Palace fölényt nem tudott kialakítani, sőt a második félidő elején gólt is kaptak. Phil Fodent indították saját térfélről, a szélső egy csel után beadott, a hosszún érkezett Gabriel Jesus, és 1-1-re módosított… volna, ha Foden nincs lesen az indítás pillanatában. A VAR nem hazudik, magunk is meggyőződhettünk, hogy helyes döntés született.

A találkozó végén a Crystal Palace dűlőre vitte a dolgokat. A City az egyenlítés reményében kitámadott, így Michael Olise és Wilfried Zaha, valamint Conor Gallagher támadhattak a 88. percben. Zaha parádés passzt kapott Olise-tól, de nem tudott lőni, így visszapasszolt társához, aki az érkező Gallagher elé tálalt. A középpályás a gólpassza után így most maga talált be, sistergős lövését csak nézte Ederson.

A győzelemnek köszönhetően a Palace fellépett a 13. helyre, de a kiesőzóna azért még mindig közel van.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.30.Premier League
crystal palace
1:0
wolverhampton
Premier League
2021.01.08.FA Kupa
wolverhampton
1:0
crystal palace
FA Kupa
2020.10.30.Premier League
wolverhampton
2:0
crystal palace
Premier League
2020.07.20.Premier League
wolverhampton
2:0
crystal palace
Premier League
2019.09.22.Premier League
crystal palace
1:1
wolverhampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Everton: 2-1

G.: Kilman, Jimenez ill. Iwobi

Nem megy az Evertonnak, ez már a napnál is világosabb. A liverpooliak sorozatban harmadik bajnokijukon maradtak alul, a Wolves az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, Rafa Benitez csapatának csak a szépítésre futotta. Nagy formában a farkasok, lehetséges, hogy veretlenségük eltart most egy ideig…

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Ait Nouri – Trincao, Hwang – Jimenez

Everton:

Pickford – Coleman, Keane, Holgate, Godfrey – Townsend, Gbamin, Allan, Iwobi – Gray, Richarlison

Mindkét csapatban sok sérült volt, viszont az Everton szurkolói annak örülhettek, hogy hosszú idő után pályán láthatták Jean-Philippe Gbamint, akinek az Evertonnál ez volt a negyedik bajnoki mérkőzése, pedig ez már a harmadik szezonja a klubnál… Egy félidőt bírt egyébként a középpályás, a félidőben lekapta őt Benitez.

Az első helyzetre a 10. percben került sor, ekkor egy Joao Moutinho szögletet fejeltek ki a vendégek, ám rossz helyre, Ruben Neves kapásból tüzelt, de Jordan Pickford leért a labdára, ezt követően pedig az Everton védői nehezen, de tisztázni tudtak.

Három perccel később Pickford újra megmutatta, hogy miért ő az angol válogatott elsőszámú portása, Trincao távoli csavarását szedte ki a jobb felsőből.

Újabb két perc elteltével a dél-koreai Hwang Hee-Chan gólt szerzett, amit nem adtak meg, idő kérdése volt, hogy mikor szerzi meg az első szabályos gólját a Wolves. A válasz: Tíz perccel később. A 28. percben Rayan Ait Nouri beívelt szögletét Max Kilman bólintotta a kapuba. Szerencsés a Wolves, hogy ilyen gólerős védőik vannak, Kilman mellett betalált már az elmúlt hetekben Romain Saiss és Conor Coady is.

A 32. percben már 2-0-t mutatott az eredményjelző, Ben Godfrey rossz hazaadási kísérletére csapott le Raúl Jimenez, aki aztán hanyag eleganciával löbbölte át a lasztit Pickford feje felett.

A kékeknek a második félidő elején sikerült szépíteni, Ben Godfrey lövését blokkolták a hazai védők, de Alex Iwobi az ismétlést már a kapuba vágta. José Sá nem hibáztatható a gól miatt, alig láthatott valamit az egész akcióból…

Akár még az egyenlítés is összejöhetett volna, a 20 esztendős, csereként beálló Anthony Gordon fejesét a portugál portás oldalra tudta ütni. Ez lehetett volna a csatár első gólja a felnőttek között, ez még várat magára.

A hármas sípszó felharsanásakor a Wolves megkönnyebbülhetett, nagyszerű kezdés után visszaestek, és erre majdnem ráfáztak.

Összefoglalás

Egészen hihetetlen, de Eberechi Eze hamarosan pályára léphet újra. A tehetséges utánpótlás-válogatottnak hat hónapja szakadt el az achillese, most pedig már közel a visszatérés. Tényleg egészen elképesztő…

Így – mondhatni – csak egy sérültje van a hazaiaknak, aki nem más, mint Nathan Ferguson. Győztes csapaton ne változtass, ez lehet a mottója most Vieirának, bár Michael Olise megérdemelné, hogy kezdő legyen a múltkori teljesítménye után. Csak hát akkor ki maradjon ki? Zaha esélytelen, Jordan Ayew vagy Odsonne Édouard? Ha valakire szavazni kéne, a mi választásunk Ayew volna.

A Wolvesnál nem igazán akarnak felépülni a játékosok, Pedro Neto a legfontosabb hiányzó, mellette Hugo Bueno, Jonny, Yerson Mosquera és Marcal sem egészséges.

Bruno Lage számára ettől függetlenül van választási opció, a múltkor Adama Traoré csak a kispadon ült, lehet, hogy most Trincao helyett pályára küldi őt a mester, tekintve, hogy a Barcelona játékosánál még mindig döcög a gépezet.

Más változtatásra ott sem számítunk.

A Palace öt hazai meccséből csak egyet nyert meg, a másik négy döntetlenre végződött. A Wolves pedig remek formában van, nemcsak otthon, de idegenben is szárnyalnak: Utoljára augusztusban szenvedtek vereséget a Molineux-től távol.

A Palace tavaly januárban 1-0-ra nyert, előtte viszont zsinórban háromszor a Wolves bizonyult jobbnak. A döntetlenkirály újra lecsaphat, egy élvezetes meccsben reménykedünk, ahol egyrészt mindkét együttes kapuba talál, másrészt a végén megosztoznak a csapatok a pontokon. A jelenlegi formából számunkra ez kiolvasható.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső