Csehország – Belarusz: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 31.
Csehország
Teljesítmény:
V N V D N
  • Městský Stadium
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Belarusz
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígéretünkhöz híven átugrunk a csütörtöki napra, ma innen két találkozóval találkozhattok majd. Először a Csehország – Fehéroroszország mérkőzésről írunk, azt követi majd az Izland – Románia, azaz megismétlődik a 2020-as Európa-bajnokság osztályozójának elődöntője.

De előbb még maradjunk Jaroslav Silhavyéknál, akik a nyáron kellemes meglepetései voltak az EB-nek, a szerencsések akár még élőben is láthatták őket játszani, hiszen a Csehország – Hollandia mérkőzést Budapesten, a Puskás Arénában játszották.

Most a fókusz a világbajnoki selejtezőkön van, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy Katarban is láthatjuk majd őket. Egyrészt ott van Belgium, akik ezt a csoportot simán nyerni fogják, másrészt meg Wales, akik szintén résztvevői voltak a nyári kontinensviadalnak, velük fognak megküzdeni a második helyért. Ami persze még mindig nem garancia arra, hogy ki is jutnak.

Fehéroroszország ellen viszont a győzelem elvárt. Anno, a koronavírus miatti teljes leálláskor gyakorlatilag csak rájuk számíthattunk, ha focit akartunk látni vagy fogadni akartunk, így az ország futballja (a futballja!) mindig kedves lesz számunkra. De hogy csütörtök este nem sok esélyük lesz pontot vagy pontokat szerezni, az ziher…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Csehország

Ha Csehország szeretne sikert elérni szeptember elején, akkor Fehéroroszországot kell megverniük, mert három nappal később Belgiumban lépnek pályára, az esélyek pedig nem mellettük szólnak. Arra, hogy a belorusz csapat ellen begyűjtsék a három pontot minden esélyük megvan, a fogadóirodák szinte alig fizetnek az ő győzelmükre.

Magát a selejtezőt győzelemmel indították el, méghozzá nem is akármilyen győzelemmel! Észtország ugyan nem egy erős csapat, 6-2-re győzni ellenük bizony nem kis teljesítmény. Még úgy sem, hogy a meccs a koronavírus miatt semleges helyszínen, Lengyelországban volt. Tomas Soucek, a West Ham játékosa mesterhármast szerzett, mellette Jakub Jankto, Antonin Barak és Patrick Schick talált be.

Az észtek első gólját egyébként az a Rauno Sappinen rúgta, akit idén „fedeztünk fel” a Flora csapatában.

Ezt egy még nagyobb bravúr követte: Roberto Martinez együttese, a csoport toronymagas favoritja, Belgium nem tudott nyerni Csehországban, mindössze 1-1-es döntetlenre voltak képesek. A gólt Lukas Provod szerezte, aki most biztosan nem tud majd segíteni a gárdának, lévén, hogy sérült.

A nagy lelkesedést Wales szakította meg, a harmadik találkozón itt kikaptak Soucekék, szűken ugyan, de vereséget szenvedtek. Wales, Fehéroroszország és Észtország csak két meccset játszott, szemben a belgákkal és a csehekkel, ami azt jelenti, hogy Gareth Bale-ék előzhetnek is a válogatott szünet végére.

Így a győzelem ezúttal valóban kötelező, ez nem csak egy elpuffogtatott frázis. Ha kell az a második hely, akkor a kicsik ellen nem lehet hibázni.

Az EB-n egy igazán szimpatikus csapatot ismerhettünk meg, Csehország adta az EB társgólkirályát, Patrick Schick öt góllal végzett az élen, és szintén ő rúgta meg a kontinenstorna legszebb gólját, Skócia ellen közel ötven méterről emelt Gordon hálójába.

És ő, vagyis Schick nem szerepelhet sem a fehéroroszok, sem pedig a belgák ellen. Méghozzá eltiltás miatt, mivel Wales ellen kiállították.

Jaroslav Silhavy ettől függetlenül behívta a keretbe, az Ukrajna elleni barátságos mérkőzésen pályára is fog lépni a Bayer Leverkusen sztárcsatára.

Lássuk azt a keretet!

Kapusok: Ales Mandous, Jiri Pavlenka, Tomás Vaclik

Védők: Jan Boril, Jakub Brabec, Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Pavel Kaderábek, Tomás Kalas, Ales Mateju, David Zima

Középpályások: Antonin Barak, Vladimir Darida, Tomas Holes, Jakub Jankto, Alex Kral, Lukas Masopust, Jakub Pesek, Tomas Soucek, Petr Sevcik

Támadók: Adam Hlozek, Michael Krmencik, Tomás Pekhart, Patrick Schick, Matej Vydra

Előző meccs eredménye
2003.09.06.EB-selejtező 2004
fehéroroszország
1:3
csehország
EB-selejtező 2004
2002.10.16.EB-selejtező 2004
csehország
2:0
fehéroroszország
EB-selejtező 2004
1995.10.07.EB-selejtező 1996
fehéroroszország
0:2
csehország
EB-selejtező 1996
1995.03.29.EB-selejtező 1996
csehország
4:2
fehéroroszország
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fehéroroszország

Régi, kedves ismerőseink. Nem tehetünk róla, Fehéroroszország számunkra mindig is egyfajta guilty pleasure lesz sok szép emlékkel, meg persze kellemetlenekkel, hiszen csak azért ismertük meg őket, mert… Tudjuk, hogy miért.

A válogatott szereplése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, Belarusz még egyszer sem jutott ki sem EB-re, sem pedig VB-re, általában az utolsó, utolsó előtti helyeken szerénykednek egy-egy selejtezőben. Minden valószínűség szerint így lesz ez most is.

Merthogy Walest, Csehországot vagy Belgiumot befogni maga a nagybetűs lehetetlenség, Észtországot viszont megelőzhetik. Az első lépést megtették, mert velük kezdtek, és hazai pályán 4-2-re múlták felül vendégeiket.

A találkozón duplázni tudott a csapat egyértelműen legelismertebb játékosa, Vitali Lisakovich, aki korábban hazája bajnokságában futballozott, mára viszont már a Lokomotiv Moszkvában rúgja a bőrt.

Rajta kívül még három idegenlégiós kapott szerepet a keretben, ketten Ukrajnában, egy játékos pedig Kazahsztánban játszik.

De mindjárt kitérünk a keretre, említsük még meg előtte a fehéroroszok második meccsét, amelyet Belgium ellen játszottak. Mondjuk ezen sok mindent magyarázni nem kell, nyolc gólig meg sem álltak Lukakuék, igazi erődemonstrációt tartottak.

Így állunk most, és akkor most már tényleg rákanyarodhatunk a keretre. Mielőtt felsorolnánk, kik kaptak helyet Georgi Kondratiev csapatában egy nagyon fontos dolgot kiemelnék: Hosszú idő óta először nincs BATE Borisov játékos a keretben. Pedig a sárgamezesek nagyon sokáig a magját alkották a belorusz csapatnak. Íme:

Kapusok: Sergey Chernik, Yegor Khatkevich, Pavel Pavlyuchenko

Védők: Roman Yuzepchuk, Kirill Pechyonin, Artem Rakhmanov, Alexander Sachivko, Roman Begunov, Ruslan Khadarkievich, Gleb Shevchenko, Nikolay Zolotov, Alexander Pavlovets, Maxim Shvetsov

Középpályások: Nikita Korzun, Dmitry Podstrelov, Max Ebong, Vladislav Klimovich, Artem Bykov, Pavel Sedko, Denis Grechikho, Artem Kontsevoy

Támadók: Maxim Skavysh, Vitaliy Lisakovich, Dmitry Antilevsky

Összefoglalás

Szerintem senkiben nem merül fel a kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Egyértelműen az eb-résztvevő csehek fogják uralni a találkozót. Még Patrick Schick nélkül is, aki tehát eltiltását fogja tölteni mind a beloruszok, mind pedig a belgák ellen.

Helyette szerintünk a keret legfiatalabb játékosa, Adam Hlozek fog pályára lépni. Egyfajta wonderkidként robbant be a köztudatba tavaly, és azóta is a Sparta Praha oszlopos tagja, a válogatottban, a felnőttek között 2020-ban mutatkozhatott be.

Kondratiev nemrég vette át a fehérorosz csapat irányítását, mint megbízott szövetségi kapitány, de nem is kell annyira messzire menni, hogy jó példát lásson. Anno Stefan Tarkovski, a szlovákok kapitánya is csak beugróként volt számontartva, aztán mégis ott ragadt.

Érdekes, hogy a BATE egyetlen játékost sem ad a keretbe, a játékosok nagy részének pedig még rutinja sincs nemzetközi szinten.

Ezért is zárjuk ezt most rövidre: Minden a csehek mellett szól. Magunk részéről két opció létezik. Az egyik a hazai győzelem, de kizárólag hendikeppel, a másik pedig az over 2,5, ami szerintünk szintén egy teljesen életszerű forgatókönyv lenne…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső