Csehország – Wales: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 04.
Csehország
Teljesítmény:
D V N V N
  • Sinobo Stadium
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Wales
Teljesítmény:
D N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Nemzetek Ligája egyik elődöntője már megvolt, a másikra pedig holnap kerítünk sort, most rátérünk a világbajnoki selejtezőkre, összesen két ilyen mérkőzést néztünk ki ma, aztán majd holnap ezt is folytatjuk, nem hajt bennünket a tatár.

A Csehország – Wales találkozó lesz az első, amit górcső alá veszünk, vagyis két európa-bajnoki résztvevő csap össze egymással. Kettejük közül a kontinensviadal inkább a hazaiak számára volt sikeres, ők adták többek között a torna gólkirályát, az ő játékosuk szerezte az EB gólját, illetve hát, tovább is jutottak, mint a britek.

Ezen a találkozón is inkább a hazai csapat az esélyesebb, Jaroslav Silhavy együttesében mindenki ott van, aki számít, Robert Page viszont nem tudta nevezni legnagyobb sztárját, Gareth Bale-t, aki egy sérüléssel indította el az új idényt.

Magunk részéről mi is a hazai győzelem felé hajlunk, de megvizsgáljuk, mik azok a tényezők, amik ezt megváltoztathatják? Már, ha egyáltalán van olyan tényező, ami eltéríthet bennünket az elképzelésünktől…

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Csehország

Számíthatott rá mindenki, hogy a selejtezőben egy hely már azelőtt elkelt, hogy a meccseket lejátszották volna. Belgium hozza is a papírformát, eddig hat mérkőzésből ötöt megnyert, egyszer ikszelt, az lenne a valóságos csoda, ha nem ők húznák be ezt a csoportot.

És rossz hír ez a csehek és a walesiek számára, mivel így már csak egy hely van, ami katari repjegyet érhet. És még az sem biztos.

Öldöklő küzdelem lesz a második helyért, jelen pillanatban mindkét együttes 7-7 ponttal áll. Csehország utolsó mérkőzésén belefutott egy kisebb pofonba, a vörös ördögök, vagyis Roberto Martinez csapata hármat számolt Schickékre. Benne volt ez a pakliban, noha az első meccsükön parádés teljesítményt nyújtottak a csehek, márciusban sikerült tőlük pontot rabolni, ez pedig kulcsfontosságú lehet a második helyért vívott csatában.

A csehek számára úgy kell ez a három pont, mint egy falat kenyér, hiszen Page-ék egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ráadásul az első mérkőzést hatalmas meglepetésre 1-0-ra elveszítették.

A mostani keretben vannak azért változások a nyáron látottakhoz képest, de a mag ugyanaz, mint akkor volt. Többen Jan Kuchtát hiányolták, de nem igazán váltott ki nagy visszhangot Jaroslav Silhavy döntése.

Íme a keret:

Kapusok: Ales Mandous, Tomás Vaclik, Jindrich Stanek

Védők: Jan Boril, Jakub Brabec, Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Tomás Kalas, Ales Mateju, Filip Novák, David Zima

Középpályások: Antonin Barák, Adam Hlozek, Tomás Holes, Alex Král, Lukás Masopust, Jakub Pesek, Michal Sadílek, Tomás Soucek, Petr Sevcik

Támadók: Patrick Schick, Matej Vydra

Előző meccs eredménye
2021.03.30.VB-selejtező 2022
wales
1:0
csehország
VB-selejtező 2022
2007.06.02.EB-selejtező 2008
wales
0:0
csehország
EB-selejtező 2008
2006.09.02.EB-selejtező 2008
csehország
2:1
wales
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales

Ryan Giggs szövetségi kapitány továbbra sem végzi feladatát, mióta megvolt a balhéja kettőt hátralépett – vagy hátraléptették – és Robert Page, az egykori másodedző végzi a feladatait. Nem is rosszul egyébként, mert bár kiemelkedőt nem nyújtott Wales mondjuk az Európa-bajnokságon, de azért csak sikerült kiharcolni a továbbjutást. Hogy aztán csúfos vereséget szenvedjenek a közönségkedvenc Dániától.

Szégyenkezni azonban nincs okuk, leszegett fejjel mennek előre és próbálnak kijutni Katarba, ami nem lesz egyszerű feladat. De nem is lehetetlen, mindössze jó eredményt kéne elérni most, Prágában.

Az eddig lejátszott négy mérkőzésük adott okot a meglepődésre, hiszen miután legyőzték Csehországot hazai pályán, ugyanitt nem bírtak Észtországgal, de Fehéroroszország ellen is nagyon megszenvedtek.

A nagy győzelmek alkalmával a vezér, Gareth Bale mindannyiszor a pályán volt – a fehéroroszok ellen például mesterhármast rúgott -, most viszont nem lesz bevethető, megint egy makacs sérülés áll az útjában.

Bajban is van Rob Page, aki újoncot avathat majd pénteken – vagy később -, a keretbe hívta Sorba Thomast, aki még egyszer sem húzhatta magára a címeres mezt. Ő egyébként az angol másodosztályú Huddersfield csatára, aki tavaly került mostani csapatához, a másfél szezon alatt összesen egy bajnoki gólt szerzett. Viszont gólpasszok terén jeleskedik a 22 éves srác, már hatszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Ahogy a csehekről, úgy a walesiekről is elmondható, hogy keretük lényegében nem változott sokat a nyár óta, lássuk, Rob Page ezúttal kiknek szavazott bizalmat:

Kapusok: Wayne Hennessey, Danny Ward, Adam Davies

Védők: Chris Günter, Ben Davies, Ethan Ampadu, Chris Mepham, Joe Rodon, Neco Williams, Tom Lockyer, Connor Roberts, James Lawrence, Rhys Norrington-Davies

Középpályások: Aaron Ramsey, Joe Allen, Matthew Smith, Joe Morrell, Dylan Levitt, Jonny Williams, Harry Wilson, David Brooks, Mark Harris, Rubin Colwill, Brennan Johnson

Támadók: Tyler Roberts, Sorba Thomas, Daniel James, Kieffer Moore

Összefoglalás

Szeptemberben a csehek két mérkőzést játszottak, a már említett belgák elleni vereség mellett Fehéroroszországot intézték el, igaz, a vártnál nehezebben, csak egyetlen egy góllal voltak jobbak. Azt egyébként, azt Antonín Barák szerezte.

Wales együttese pedig 3-2-re nyert (Bale mesterhármasával) a beloruszok ellen, valamint nem bírt hazai pályán az észtekkel.

A gólszerzésben eddig egyikük sem jeleskedik, Schickék nyolc találatot szereztek (és hetet kaptak!) öt mérkőzésen, míg Wales mérlege öt lőtt és öt kapott gól.

Egy rendkívül fontos mérkőzésről van szó, aki itt nyer, az fél lábbal már a második helyen, az osztályozón érezheti magát.

Feszült küzdelemre számítunk, ahol a vendégek nem fognak foggal-körömmel a támadásokhoz ragaszkodni, nekik igazából az egy pont is jó eredmény lehet. Bár még játszanak a belgákkal, de emellett hozható meccseik vannak.

Ebből a szempontból a csehek jobban állnak, ők már túl vannak a nehéz meccseken, de igazán akkor nyugodhatnak meg, ha ezt a találkozót behúzzák.

Hazai pályán ez egyszer már sikerült, még anno 2006-ban Lafata duplájával múlták felül mostani ellenfelüket. Az sem ma volt…

Két tippünk volna erre a találkozóra: Az egyik, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik, azt hiszem, egész szépen kifejtettem feljebb, hogy miért gondolom így, másrészt pedig hazai sikerre számítunk. Bale nélkül rendkívül nehéz dolga lesz a Cymrunak, nem gondolnánk, hogy sikerülhet pontokkal távozni a Sinoboból…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső