Dánia – Belgium: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 03.
Dánia
Teljesítmény:
D N N N D
  • Telia Parken
  • Szeptember 05. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Belgium
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton elég jó kis mérkőzések lesznek, egy ilyenről pedig már írtam nektek. Most következzen a Dánia – Belgium meccs, ahol ismét olyan egyéniségeket láthatunk futballozni, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a sportág legyen a világ legnépszerűbbje. Elképesztő fejlődésen mentek keresztül az utóbbi évtizedben és rengeteg minőségi játékost adtak a különböző országok csapatainak.

Ez a meccs az egyik leginkább várt mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok. Próbáljuk meg apró darabjaira szedni a két keretet, ezzel is megkönnyítve a dolgunkat.

Dánia

Micsoda felháborodás volt, amikor 2004-ben a két skandináv ország kéz a kézben továbbjutott a csoportjából, miközben az olaszok emiatt kiestek. Akkor sokan bundát kiáltottak, ez nagyon megmaradt bennem. Pedig semmi más nem történt, mint hogy két jó csapat döntetlent játszott… Vagy ennél több volt a háttérben? Sosem fogjuk megtudni.

A mostani keret nagyon erős, mindegyik csapatrész, egytől egyig.

A Leicester kapusa, Kasper Schmeichel természetesen itt van, valamint a védelem is nagyon jó játékosokból tevődik össze: Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jörgensen (Fenerbahce) és Simon Kjaer (AC Milan) is a keretben van. Daniel Wass (Valencia) és Jannik Vestergaard már csak hab a tortán.

A középpályára sem lehet panasz, elég annyit mondani: Christian Eriksen. A dán irányító aprópénzért váltott klubot és Serie A ezüstig és EL ezüstig jutott. Thomas Delaney ugyan itt van, de Lasse Schöne viszont nincs.

A támadók között a Barcás Martin Braithwaite és Rasmus Falk is rendelkezésre áll, illetve az általam már többször is körbe rajongott Andreas Cornelius (Parma) is a csapat tagja.

A selejtező csoportjukat veretlenül hozták, 4 győzelemmel és 4 döntetlennel végeztek, ezzel pedig második helyen kvalifikálták magukat a nyári kontinensviadalra.

Előző 5 meccs eredménye
1995.09.06.EB-selejtező 1996
belgium
1:3
dánia
EB-selejtező 1996
1994.10.12.EB-selejtező 1996
dánia
3:1
belgium
EB-selejtező 1996
1984.06.19.Európa Bajnokság 1984
dánia
3:2
belgium
Európa Bajnokság 1984
1971.05.26.EB-selejtező 1972
dánia
1:2
belgium
EB-selejtező 1972
1970.11.25.EB-selejtező 1972
belgium
2:0
dánia
EB-selejtező 1972
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium

Roberto Martinez együtteséről megint csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A csapat legnagyobb sztárja, Eden Hazard egy felejthető szezont produkált, nem sokat tudott abból megmutatni, hogy miért fizetett ki érte a Real Madrid egy kész vagyont. Sokszor bajlódott sérüléssel, de talán ez már a múlté.

És ha már nagy sztárok: A Manchester City középpályása, Kevin De Bruyne minden bizonnyal lemarad a Nemzetek Ligája meccsekről, de nem sérülés miatt. A klubtól eltávot kapott, hiszen felesége mindenórás, harmadik gyermeke születésénél pedig szeretne ott lenni a belga.

Viszont sérültek is vannak, öt olyan játékos is van, aki nem tud pályára lépni: Divock Origi, Hendrik Van Crombrugge, Dedryck Boyata, Elias Cobbaut és Nacer Chadli is sérültet jelentett, míg Thomas Vermaalen a Japánban hozott pandémia elleni szigorítások miatt nincs a csapattal.

Ennek ellenére azért nem nevezhető gyengének ez a belga válogatott. Thibaus Courtois, a friss Zamora-díjas kapus jelen van, ahogy Youri Tielemans, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard, Romelu Lukaku és Leander Dendoncker is, hogy csak néhány játékost említsek.

A védelem összeállításakor azért lehetnek problémák, hiszen a kényszerűségből kimaradt játékosok zöme itt tudott volna a csapat hasznára lenni. Martinez azonban nem hívott be más játékosokat, egyedül a Genk kapusát, Davy Roefot.

Jó kérdés (és a meccs szempontjából nagyon fontos), hogy mire számíthatunk Eden Hazard-tól. A szezon végén, amikor a Real Madrid 11 meccséből 10-et megnyert már játszott, de sokszor lecserélték, amely csak azt bizonyítja: Nincs teljesen rendben valami. Hogy ez fizikai vagy mentális gát, azt nem tudni. Inkább utóbbira gondolnék, a Madridnál mindig óriásiak voltak az elvárások.

Nem érdemes összehasonlítani Gareth Bale helyzetével, hiszen ő láthatóan nagyon menne már Madridból, a válogatottban viszont folyamatosan jó teljesítményt hoz. Az egyik helyen akar és tud focizni, a másik pedig már régóta nem érdekli.

Remélhetőleg, Hazard ki tud majd bontakozni a klubcsapatában és a válogatottban is.

Összefoglalás

Ha teljes lenne a belga keret, akkor nem lennének kétségeim, hogy melyik a jobb csapat, de így azért nem vagyok biztos a dolgomban. De Bruyne nélkül Eden Hazard is sokszor csak keresi önmagát, az egész támadó szekció megérzi majd, hogy nincs ott a pályán.

Lukaku azonban jó formában várja a meccseket, az EL-ben zsinórban rúgta a gólokat, az EL döntőben viszont egy öngólt is vétett. Ez persze semmit nem von le abból, amit tavasszal az Interért tett.

A másik oldalon ott van Eriksen, Lukaku csapattársa, benne mindig lehet bízni, illetve az egész csapatra jellemző harcos mentalitásban.

A végeredményt tekintve bajban vagyok, ilyenkor pedig mindig megpróbálok kiutat keresni. Most sem lesz ez másként. Az ugyanis, hogy mindkét csapat gólt szerezzen, elég jól hangzik. Jó az odds, jók a csatárok mindkét oldalon, mesteri a középpálya (még így foghíjasan is), szóval minden adott egy jó kis meccshez.

Ugyan már régen játszottak egymással, de a meccseik mindig gólzáport hoztak, ezt sem lehet csak úgy szó nélkül félredobni. Viszont én maradok az eredeti elképzelésemnél, azaz mindkét fél gólt fog szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső