Dánia – Finnország: Fogadási Tippek és Eb-selejtező Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 20.
Dánia
Teljesítmény:
V V D N V
  • Parken Stadium
  • Március 23. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Finnország
Teljesítmény:
V V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az összefoglalók mellé azért hoztunk tippeket is, szám szerint kettőt. Úgy gondolom, az első napon kevés a jó meccs, de igyekeztünk kettő olyat választani, ami még az online sportfogadás finnyásabb tagjait is érdekelheti. Az egyik a Dánia – Finnország találkozó, a másik pedig a 2020-as (2021-es) Európa-bajnokság döntőjének ismétlése.

Kezdjünk az északi rangadóval. A 2024-es Európa-bajnoki selejtező ezennel kezdetét veszi, a VB-n leszereplő, az EB-n mindenki által imádott dán csapat pedig meg kell, hogy nyerje a csoportját. Így egy kicsit visszaad a szurkolóknak a Katarban nyújtott teljesítmény után.

Fogadási szempontból hazai győzelmet várnak, méghozzá simát. A bet365-nél 1.33 a dán győzelem, 4.50 a döntetlen, 12.00 a vendégsiker.

Dánia

A két évvel ezelőtti Európa-bajnokság legnagyobb meglepetése ismét pályára lép. A Kasper Hjulmand által irányított dán válogatott egy olyan csoportba került, amelyet megnyerniük kötelező… lenne. Ám a Világbajnokság után felmerülnek az emberben bizonyos kétségek az északiakat illetően.

A dánok ugyanis egy döntetlennel és két vereséggel mondhatni simán hullottak ki a csoportjukból, ezzel pedig az övék volt talán az első igazi, vaskos meglepetés. A tornán mindössze egy gólt szereztek, a védekezésük ugyan – nagyjából – rendben volt, de a támadó játék egyenlő volt a nullával. Mindent elárul, hogy egyetlen góljukat a Barcában játszó Andreas Christensen szerezte a franciák ellen. Egy védő.

Hjulmandnak tehát meg kell reformálnia a csapatát, és ahogy nézem a csapat hivatalos oldalát, annyira sok változtatást nem látok. Vannak újoncok, hárman is, de a keret magja nagyjából ugyanaz.

Nem rossz csapat a dán, sőt, azonban a kudarc után meg kell mutatniuk, hogy képesek megújulni.

A teljes keret:

Kapusok: Rönnow, Schmeichel, Hermansen

Védők: Christensen, Bah, Stryger Larsen, Andersen, Maehle, Kjaer, Nelson

Középpályások: Nörgaard, Kristensen, Damsgaard, Jensen, Hjulmand, Billing, Höjbjerg

Támadók: Dreyer, Older Wind, Ingvartsen, Braithwaite, Daramy, Höjlund

Egymás elleni meccsek:

A két csapatnak csak egy meccse volt a közelmúltban, az azonban a szurkolókba beleivódott egy életre. Két évvel ezelőtt a koppenhágai Parken Stadionban a dán – finn EB-meccs közben esett össze Christian Eriksen. A meccs ma is élénken él sokunk emlékezetében. Szerencsére Eriksen azóta már jól van, játszik, és ezen a mérkőzésen is itt lenne, ha nem lenne sérült. A finnek 1-0-ra győztek egyébként, a dánok kihagytak egy tizenegyest, ami abban a lelki állapotban érthető volt.

Korábban inkább ők voltak fölényben, de a régebbi találkozók között még 1987-es találkozót is találni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.06.12.Európa-bajnokság 2021
dánia
0:1
finnország
Európa-bajnokság 2021
2011.11.15.Barátságos Mérkőzés
dánia
2:1
finnország
Barátságos Mérkőzés
2005.06.02.Barátságos Mérkőzés
finnország
0:1
dánia
Barátságos Mérkőzés
2003.08.20.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:1
finnország
Barátságos Mérkőzés
1987.04.29.EB-selejtező 1988
finnország
0:1
dánia
EB-selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Finnország

Kellemes meglepetést nyújt a finn futball az utóbbi időben. Míg a svédek és a dánok jellemzően a futball elitjébe tartoznak az északi országok közül, a finnek kissé lemaradtak. De jött egy bizonyos Markku Kanerva, aki megreformálta a focit az országban, és a sikerek is elkezdtek jönni. Egyrészt a csapat ott volt a 2020-as Európa-bajnokságon, ahol egyáltalán nem szerepeltek le, másrészt a világbajnoki selejtezőn sem égtek le, a franciák és az ukránok mögött végeztek.

A kiugrás az NL-ben nem jött össze, hiszen a B-divízióban a bosnyákok megelőzték őket, ettől függetlenül ott is szépen teljesítettek.

Kanerva jól ismert neveket hívott be, de azért akadnak ismeretlen arcok is. A finn válogatott gerincét már nem a rutinos játékosok fogják alkotni, jön az új nemzedék!

A teljes keret:

Kapusok: Sinisalo, Hradecky, Joronen

Védők: R. Jensen, Hoskonen, Väisänen, Ivanov, Alho, Soiri, Ollila

Középpályások: Lod, Taylor, Kamara, Schüller, Suhonen, Mäenpää, Niskanen, Kairinen

Támadók: F. Jensen, Pukki, Pohjanpalo, Källman, Forss, Antman

Tippelde

Egyelőre várható kezdőkkel nem szórakoznánk, mindkét csapatban várhatók nagy változások. Egyfajta tesztmeccs lesz ez a csapatoknak, csak élesben…

A dánok esélyesebbek, és a generációváltás egy kisebb válogatottnál mindig nagy veszélyeket hordoz magában. Nem hinnénk, hogy a finnek pontot tudnak szerezni majd Koppenhágában.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.30 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.32 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.32 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső