Dánia – Franciaország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 23.
Dánia
Teljesítmény:
V N V N N
  • Telia Parken
  • Szeptember 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
N V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dánia először nyerhette volna meg a csoportját a Nemzetek Ligájában, ami hatalmas szó lett volna, mivel a 2018-as Világbajnokság két döntőse volt a csoportban, valamint Ausztria, akik mindig veszélyesek tudnak lenni. Volna, ezt említettem, és tettem mindezt amiatt, mert tegnap Kasper Hjulmand együttese visszacsúszott a második helyre. Már csak egy lehetőségük van javítani, de a sorsuk nem a saját kezükben van. Már az hatalmas feladat és fegyvertény lenne, ha újra le tudnák győzni Didier Deschamps együttesét, de közben arra is szükség van, hogy Ausztria legalább egy pontot szerezzen Horvátországgal szemben.

Valószínűbb tehát, hogy a dánok maradnak a második helyen, viszont ennél rosszabb helyezést már nem érhetnek el. És minden bizonnyal a szurkolók és a játékosok is úgy gondolják, inkább itt bukjanak, mint a VB-n.

Franciaország csapata elkeseredetten hajszolta a három pontot tegnap este, meg is lett a jutalmuk. Ha nem tudtak volna nyerni, akkor kiestek volna, ami már csak azért is ciki, mert tavaly ők nyerték a sorozatot. Kiesni már nem fognak, ez eldőlt. Itt az egymás elleni eredmények számítanak, így ha Ausztria be is éri Giroud-ékat, a lejátszott meccsek a világbajnok mellett vannak.

Bár vannak hiányzók, ez a keret még mindig baromi erős. Lehet készülni a VB-re, lehet tesztelni, de Dániának közben az is a fejében lesz, hogy megszerezhetik a csoportelsőséget. Vagy lemondtak róla?

Jöjjön a Dánia – Franciaország mérkőzés!

Dánia

Dánia egy iksznek is örült volna Zágrábban, de üres kézzel kellett távozniuk a Maksimirból. A házigazda együttes egy félidőn keresztül nem sokat mutatott, mondhatni, hogy az első játékrészben a dánok közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez.

De a második félidő mindent megváltoztatott, Borna Sosa találatával vezetést szereztek a hazaiak, a lábak erdején át gurított nagyon okos gólt a Stuttgart védője.

A dán együttes nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, csereként jött Mikkel Damsgaard, valamint az új csodacsatár, Rasmus Hojlund, de nem ők, hanem a csapatkapitány, Christian Eriksen egyenlített. De az örömük nem tartott túl sokáig, mert a horvátok Lovro Majer találatával visszavették a vezetést. Szinte azonnal.

A vereség miatt Dánia már csak a második, és jó eséllyel ott is marad. Franciaország akkor sem előzhti meg őket, ha nyernek, a dánok pedig csak akkor lehetnek bajnokok, ha ők győznek, és a horvátok pontot veszítenek.

A kezdőcsapat több érdekességet is hozott magával, véleményem szerint Daniel Wass és Martin Braithwaite is meglepetésre került a kezdőbe. Szívesen látnám Hojlundot a csapatban a kezdetektől fogva, valamint mondanám Kasper Dolberget is, de ő nincs játékban, a Sevillában nem igazán kapott eddig lehetőséget.

A jobb szélre Rasmus Kristensen jobb választás lenne, hiszen játékban van a világ egyik legerősebb bajnokságában, míg Wass azért egy kevésbé erős pontvadászatban keresi a kenyerét.

A dánok számára ez remek erőfelmérő a világbajnokságra, figyelni kell erre is, hiszen több – ilyen minőségű – barátságos meccsük nem lesz novemberig…

A teljes keret:

Kapusok: Kasper Schmeichel, Frederik Rönnow, Oliver Christensen

Védők: Simon Kjaer, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Rasmus Kristensen, Jens Stryger Larsen, Victor Nelsson, Alexander Bah

Középpályások: Thomas Delaney, Mathias Jensen, Christian Eriksen, Daniel Wass, Pierre-Emile Höjbjerg, Philip Billing, Casper Nielsen

Támadók: Robert Skov, Andreas Skov Olsen, Jesper Lindström, Rasmus Hojlund, Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard

A várható kezdőcsapat:

Schmeichel – Andersen, Kjaer, Christensen – Kristensen, Höjbjerg, Delaney, Maehle – Skov Olsen, Eriksen – Hojlund

Egymás elleni meccsek:

Dánia válogatottja gyakran szorongatta meg a franciákat, de általában ez kevés volt a jó eredmény eléréséhez. Az elmúlt öt mérkőzésből hármat a franciák nyertek meg, igaz azonban az, hogy ezek a meccsek tét nélküliek voltak, mindhárom csak egy sima, felkészülési meccs volt. Amikor valódi volt a tét, akkor a dánoknak sikerült meglepetést szerezni. A 2018-as VB-n a csoportkörben futottak össze, és az akkor megállíthatatlannak tűnő Deschamps-fiúkat sikerült megállítani. Már, ha egy gól nélküli döntetlen annak minősül…

Később, vagyis most nyáron aztán sikerült végre – 2002 után – legyőzni a gall kakasokat, méghozzá idegenben. A Stade de France-ban megrendezett találkozót úgy nyerték meg a vendégek, hogy Karim Benzema góljával még a franciák vezettek. Aztán jött az azóta Koppenhágába igazolt Andreas Cornelius, és csereként beállva két gólt szerzett.

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.03.Nemzetek Ligája
franciaország
1:2
dánia
Nemzetek Ligája
2018.06.26.Világbajnokság 2018
dánia
0:0
franciaország
Világbajnokság 2018
2015.10.11.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:2
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2015.03.29.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
2010.03.31.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország

Didier Deschamps vakarhatta a fejét a keret összeállításakor, több kulcsemberére sem számíthatott. De így is még sikerült bombaerős együttest összeállítania, amely bárkit meg tud szorongatni, és bárkit meg tud verni. Ausztria nem okozott problémát, kicsit sem, az egész mérkőzésen sokkal jobbak voltak a hazaiak, és örülhetnek Pentzék, hogy megúszták két kapott góllal.

Benzema távollétében Olivier Giroud helyettesítette a Real Madrid támadóját, Antoine Griezmann is ott volt a kezdőben, akiről Deschamps elmondta: Örül, hogy az Atleticoban kevesebbet játszik, mert így friss lesz a VB-re. És egyébként tényleg remekelt a támadó, a csatárok mögött képzett hidat a középpálya, valamint Mbappé és Giroud között.

Franciaország elkerülte tehát az égést, de egy meccs még hátra van. Még innen is eljuthatnak a kiesésig, ha nem nyernek, és Ausztria győz, akkor mennek a B-ligába. Így Didier Deschamps nem fog semmit a véletlenre bízni. Főleg, hogy ez számukra is már egy próba a VB-re. Nem most fogja tesztelni, hogy ki lehet az új Giroud vagy Benzema, esetleg ki nyújthat masszívan jó teljesítményt Raphael Varane mellett.

Az biztosnak tűnik, hogy Koundét pótolni kell, hiszen ő megsérült, valamint Maignan fog játszani majd Hugo Lloris helyett, aki szintén nem bevethető.

A teljes keret:

Kapusok: Alphonse Areola, Hugo Lloris, Mike Maignan

Védők: Benoit Badiashile, Jonathan Clauss, Theo Hernandez, Jules Kounde, Ferland Mendy, Benjamin Pavard, William Saliba, Dayot Upamecano, Raphael Varane

Középpályások: Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi, Boubacar Kamara, Aurelien Tchouameni

Támadók: Ousmane Dembele, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappe, Christopher Nkunku

A várható kezdőcsapat:

Maignan – Saliba, Varane, Badiashile – Clauss, Tchouaméni, Guendouzi, Mendy – Griezmann – Giroud, Mbappé

Tippelde

Nagyon kedvelem a dán csapatot, az EB-n mutatott játékukkal engem megvettek. Erősnek tartom őket, olyan csapatnak, amelyik a VB-n is sokáig juthat, ám most Franciaország nagy lendületben van, motiváltak, mert a menekülő csapatok mindig nagyon akarnak. Márpedig ők most menekülnek. Még ha nincs is sok esély Ausztria győzelmére, Mbappéék nem bízhatják ezt a véletlenre.

Szóval szerintem egy nagyon jó kis meccset fognak játszani, ahol nem garantált a sok gól, sőt, talán esélyesebb, hogy két és fél találat alatt fejezik be a találkozót. Mi azonban arra fogadunk, hogy Tchouaméniék meg fogják nyerni a mérkőzést.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.15 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.16 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.16 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső