Debreceni VSC – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 19.
Debreceni VSC
Teljesítmény:
D D N V N
  • Nagyerdei Stadion
  • Augusztus 21. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért nem vagyunk titeket magyar bajnoki tipp nélkül sem. A szombati kínálatból a Debreceni VSC – Zalaegerszeg meccset találtuk a legszimpatikusabbnak sportfogadási szempontból, így ezzel folytatjuk a napunkat. A Debrecen játéka eddig szimpatikus, Dzsudzsák Balázsék remek formában vannak, és az eddig eltelt három forduló alatt még nem szenvedtek vereséget. Egy győzelem és két döntetlen a mérlegük, az előbb említett futballista pedig valóban vezére a gárdának, két gólja van és két gólpassza három forduló alatt. Látja, signor Rossi?

A Zalaegerszeg úgy startolt el, ahogy azt vártuk tőlük. Nem túl jól. A nyáron sportigazgatójukat elveszítették, ismét nagyobb változások voltak a keretben, Waltner sem túl régóta edzi a srácokat. Az eredmény egy iksz a MOL Fehérvár FC ellen, valamint két vereség.

A Nagyerdei Stadionban annak ellenére a Loki a favorit, hogy ők az újoncok. A keret erősségét tekintve jobbak, jobb formában vannak, és akárhogy is nézzük, Dzsudzsák Balázs is hozzátesz ahhoz, hogy feléjük billenjen a mérleg nyelve.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paks – Debreceni VSC: 3-3

G.: Ádám, Hahn, Bognár ill. Ferenczi, Dzsudzsák, Ugrai

Hát, nem semmi kis mérkőzést játszottak az Atomváros csapata ellen Dzsudzsákék. Előzetesen paksi sikerrel számoltunk, illetve azzal, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón, így ezt a tippeldét 50%-os teljesítménnyel zártuk. Kárpótolt minket az, hogy valóban remek meccset játszottak a csapatok, mindezt úgy, hogy a 22 kezdő játékosból 20 magyar volt. Ritka ilyet magyar pályán látni.

Huszti Szabolcs kezdője:

Kosicky – Korhut, Charleston, Poór, Kusnyír – Ferenczi, Dzsudzsák, Varga, Bevárdi – Tischler, Szécsi

Bárány Donát Diaby komoly belépőjét követően nem jött rendbe, így az Újpest meccs hőse, Tischler Patrik természetesen a kezdőben kapott helyet. Más változás nem állt be, mindenki erre a kezdőre számított Debrecenben.

Nagyszerű első félidőt produkált a Loki, mert bár a Paks tavalyi formáját idézve játszott az elmúlt két fordulóban, ezúttal a védelmük finoman szólva is gyengélkedett. Az első 25 perc a vendégeké volt, kisebb helyzetekkel, aztán jött az első gól. Dzsudzsák Balázs vette észre saját térfeléről, hogy Ferenczi János robog előre, ki is lőtte a középpályást, aki Szélpál szorításában Nagy mellett gurított a hálóba.

Az utolsó tíz perc az első félidőben aztán eseménydúsra sikerült. A 36. percben Szabó szép lövését egy robinzonáddal húzta le Kosicky, a másik oldalon pedig Tischler Patrik szép lövését ütötte oldalra Nagy. A védelem ezúttal is teljesen elaludt.

És amit ezután kapott Szélpál Norbert, arra hetekig emlékezni fog. Bevárdi Zsombor saját térfeléről indult megy egy indítással a 41. percben. Előbb elvitte Lenzsér mellett, majd a tizenhatoson belülre érve háromszor is megforgatta Szélpált, aki bizonyára a sok forgolódásba bele is szédült. Bevárdi okosan a második hullámban érkező Dzsudzsák Balázs elé játszott, a kapitány pedig minden rutinját belerakta ebbe a lövésbe, 0-2.

A félidőben még sikerült szépítenie a Paksnak, Ádám Martin volt a gólszerző egy büntető után, amit azért ítéltek meg, mert Kusnyír a tizenhatoson belül lökte fel Sajbán Mátét.

A tizenegyest kiharcoló Sajbán a második félidőben is remekelt, a kezdés után öt perccel már gólpasszt adott a félidőben pályára lépő Hahn Jánosnak. Furcsa, hogy Bognár György folyamatosan csereként számít az előző szezon gólkirályára, aki láthatóan így is bizonyít, betalált most és a Mezőkövesd ellen is az első fordulóban.

És hogy mennyire jó csapat a Paks… 0-2-ről sikerült megfordítani a meccset, Bognár István szabadrúgása után hiába vetődött Kosicky, nem tudta kiszedni a labdát.

Egy gól volt még a találkozóban, ezt a Debrecen, vagyis Ugrai Roland szerezte, akinek az volt az első labdaérintése a meccsen.

Soha rosszabb meccset, a Paks és a Debrecen is bizonyította, hogy joggal tart tőlük minden csapat, aki ellen pályára lépnek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.14.OTP Bank Liga
debreceni vsc
0:3
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.30.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:2
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.08.17.OTP Bank Liga
debreceni vsc
3:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2011.11.26.OTP Bank Liga
debreceni vsc
5:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2011.07.22.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:2
debreceni vsc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia: 1-3

G.: Skribek ill. Favorov, Puljic, Corbu

Ez egy különleges mérkőzés volt. Nem sűrűn fordul elő, hogy egy 90 perces találkozót két részletben, két külön napon játsszanak le, Zalaegerszegen ez történt, „hála” a városra zúduló eső miatt, amely a pályát alkalmatlanná tette. Mivel villámok is kísérték az égi áldást a játékvezető úgy döntött, hogy az öltözőbe tereli a fiúkat, elég veszélyes lett volna kint maradni.

A pálya aztán gyakorlatilag egy kisebb tóvá változott, így a halasztás mellett döntöttek, kedden játszották le a maradék körülbelül húsz percet.

Lássuk az összefoglalót, előtte pedig lássuk Waltner Róbert kezdő tizenegyét:

Demjén – Németh, Sebestyén, Serafimov, Gergényi – Sankovic, Halilovic – Babati, Bedi, Skribek – Koszta

A Puskás Akadémia látványosan szenved, a szezonkezdés tavaly sem sikerült jól és elmondható, hogy idén sem. Ezt a meccset is gyengén kezdték. A Zete már a nyolcadik percben is gólt rúghatott volna, ám Koszta lövését Tóth védte, a kipattanóba meg belevetődött egy PAFC-védő, így tudott szögletre menteni. Öt perccel később viszont sem ő, sem Tóth nem tudta megakadályozni abban Skribek Alent, hogy kilője a bal felső sarkot, 1-0.

Nagy helyzet az első félidőben a gól után már nem nagyon volt, de a zalaiak jobban játszottak.

Ám a második félidő változást hozott a játékban, feljavult a Puskás Akadémia együttese. Az 54. percben egy szögletet végeztek el a vendégek, amit Artem Favorov a hosszún átvett, egy kis igazítás után kapura csavart, 1-1. A Zete védelme nyugodtan nézte végig, ahogy a középpályás mindezt végrehajtja, senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg meg kéne támadni az ellenfelet.

A 66. percben már a vendégek vezettek, Deutsch László ívelt középre a tizenhatos sarkáról, érkezett a nyári szerzemény, Jakov Puljic és szépen belsőzött a hálóba. A gól annyira elszomorította az égieket, hogy ezt követően azok sírni kezdtek, így a pálya szépen, lassan használhatatlanná vált. A játékvezető és a játékosok négy percig bírták az ítéletidőt, de aztán jobbnak látta Iványi, ha mindenkit az öltözőbe rendel.

Kedden folytatták a meccset, 2-1-ről, és a Zete nem tudta kiegyenlíteni az állást, sőt a 90. percben a PAFC még tovább növelte előnyét, ezzel biztossá téve a győzelmet. A gólszerző a román Marius Corbu volt, a vége 1-3 lett.

Összefoglalás

A Zete nincs jó formában, mindegy, hogy otthon vagy idegenben játszanak, nem nagyon megy a játék. Sokat gyengültek tavalyelőtt, akkor veszélyben is volt a bent maradás, idén Sallói István igazolt át a Vidihez, az erősítések egyelőre nem tűnnek valódi erősítésnek. Könnyen lehet, hogy a Zalaegerszeg idén a kiesés ellen fog küzdeni.

A Debrecen viszont nem, ez már három forduló alatt kiderült. Szécsiék tetszetős futballt játszanak, gólokban gazdag meccseket, nem ódzkodnak a szép megoldásoktól, és nagyon szimpatikus, hogy a csapat magja magyar.

Amikor ez a két csapat legutoljára játszott, akkor háromból két meccset a Loki nyert meg, a hajdúságiak kiesése előtt 3-2-re nyert otthon a Loki, majd Egerszegről is elhozta a három pontot, az idény utolsó meccsén 3-0-ra viszont a ZTE csapata bizonyult jobbnak.

Bárány Donát minden bizonnyal tovább regenerálódik sérüléséből, de Tischler eddig remekül pótolja.

Ha a Debrecen tudja hozni azt a játékot, amit az eddigiekben megszokhattunk tőlük, akkor simán fognak nyerni. És mivel az odds nagyon szimpatikus, a forma a hazaiaknak kedvez, és alapból is erősebbnek tartjuk őket, emiatt nem tudunk mást tenni, mint a Debrecen győzelmére fogadni. Ó, és nem vetjük meg az over 2,5-et sem, ők sem szokták megvetni a gólokat egymás ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső