Derby County – Reading: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 09.
Derby County
Teljesítmény:
N V N V V
  • Pride Park
  • Szeptember 12. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Reading
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végre! Végre elindul az angol másodosztály is, ahol elsőként a Derby – Reading meccsel fogunk foglalkozni. Megmondom őszintén, imádom a másodosztályú meccseket. Sok a felfedezésre váró csillag, nagy az iram, közel azonos minőségűek a csapatok, így az oddsok is magasabbak. Nem mellesleg pedig baromi jó meccseket játszanak!

A Derby évek óta próbál felkerülni a Premier League-be, de egy vagy több banánhéjon mindig elcsúsznak, így ez a bravúr még mindig várat magára. A Reading pedig jobbára a középmezőny közepén szerénykedik, pedig anno ők is megjárták az angol bajnokság legfelsőbb szintjét. Idén sikerül a feljutás Philip Cocu csapatának? Vagy ismét várni kell? Ezen a meccsen erre biztosan nem kapunk választ…

Derby

A csapattal már nagyon régóta szimpatizálok, az utóbbi szezonban történtek pedig csak megerősítettek abban, hogy én kedvelem ezt a gárdát. Nem kell izgulni, az elfogultság legapróbb szikrája sem fog tükröződni az írásomon. Sem most, sem máskor. Igenis, mindenkinek vannak olyan csapatok az életében, akiket kedvel, és olyanok is, akiket ki nem állhat. Lehet ő egy egyszerű blogger, mint én, lehet szakkommentátor, akinek véka alá kell rejtenie a véleményét és az érzéseit (most gondoljátok végig a magyar kommentátorokat, hánynak sikerült ez), a lényeg, hogy ezt a játékot teljes mértékben érzelmek nélkül nézni, élvezni és dolgozni benne egyenlő a lehetetlennel.

A kis bevezető után térjünk rá a Derby csapatára, hogy miért is volt szimpatikus számomra Rooney (talán) utolsó csapata. Egyrészt az ő személye miatt, mindig is csodáltam ezt a srácot, aki az Evertonból indulva a legnagyobbak közé jutott, majd rövid amerikai kitérő után az angol másodosztályban kötött ki. A posztja pedig úgy változott, ahogy ő öregedett. Volt vérbeli befejező csatár, szélső, irányító és középső középpályás is. Mindenhol megállta a helyét.

Másrészt tetszik, ahogy Cocu bátran dobja mélyvízbe a fiatalokat és ezt a bátorságot siker koronázta, hiszen így megismerhettük Jason Knightot és Louie Sibleyt. Kétségem sincs afelől, hogy nagy jövő előtt áll az ír és az angol fiú, egyikük sincs még 20 esztendős, mégis hétről hétre kezdtek egy Derby szintű csapatban.

Említettem, hogy egy vagy több banánhéj is szerepet játszott abban, hogy lemaradtak a feljutásról. Hát, tavaly több banánhéj volt, a szezon végét úgy szúrták el, ahogy csak illik. Pedig legalább a play offra volt esély, de mivel az utolsó meccseiken rendre vereséget szenvedtek és pontokat hullajtottak, így csak a 10. helyen végeztek.

Érkezőkből nem volt sok, a legjelentősebb Mike te Wierik érkezése. A holland belső védő ez idáig csak hazájában futballozott (Heracles és Groningen), csapataiban rendre kezdőként kapott szerepet.

Matt Clarke-ot a Brightontól kapták kölcsön, míg a 35 esztendős veterán kapus, David Marshall a Wigantől jött.

Ezúttal is két fiatalt felhoztak az első csapathoz, a 22 éves szlovák, Henrich Ravas kapus, míg a 19 éves Jordan Brown belső védőként érzi a legjobban magát.

Ha Sibley és Knight ilyen ütemben fejlődik, hamar húzóemberei lehetnek majd a Derbynak, akik talán idén meg tudják ugrani azt a lécet, amit az elmúlt években rendre levertek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.Championship
derby
2:1
reading
Championship
2019.12.21.Championship
reading
3:0
derby
Championship
2019.01.19.Championship
derby
2:1
reading
Championship
2018.08.03.Championship
reading
1:2
derby
Championship
2018.02.24.Championship
reading
3:3
derby
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Reading

És akkor itt van a csapat, akik (bár nem számolom) a legtöbb szelvényemet, tippemet vitték el. Már csak dacból is fogadok a meccseikre, előbb utóbb meg kell szakadnia ennek a rossz sorozatnak. A Royals 8 ponttal a Derby mögött végzett a tavalyi szezonban, ez pedig a 14. helyhez volt elegendő.

Zsinórban két 20. hely után ez is előrelépés, de azért nem eszik olyan forrón a kását, a Reading idén sem lesz valószínűleg az első 10-ben.

Óriási változtatások itt sem voltak a keretben, a tavalyi idényt is a Readingben játszó Ovie Ejariát igazolták le, valamint a harmadosztályú Shrewsbury játékosát, John Laurent.

A kölcsönben levő játékosok közül csak Ejaria maradt, Pelé, Miazga és Boyé visszatértek régi klubjukba.

Akiben továbbra is bízhatnak, az Puscas és Meite, ők egyelőre a csapattal vannak, de elég kapósak a piacon, egy jó ajánlat esetén pedig egyiküket sem tudnák marasztalni.

A távozó játékosok között egyébként kiegészítő emberek vannak, megváltak kilenc játékosuktól, többek között elengedték Vito Mannonet és Adrian Popát.

Összefoglalás

Erősen meg lennék lepve, ha ez a meccs nem Derby győzelemmel végződne. A két játékoskeret ég és föld, a tavalyi teljesítményük pedig ugyan nem áll messze egymástól, de az igazából a Derby gyengélkedésének volt köszönhető.

Mondjuk az izgi lenne, ha sikerülne megszerezniük Riquelmét az Atletico Madridból, de ha sikerül is… Egy fecske nem csinál nyarat.

Az egymás elleni statisztikájuk mondjuk a Reading felé billenti a mérleg nyelvét, de az utóbbi időkben lejátszott öt meccsük a következőképp alakult: 3 Derby győzelem, 1 döntetlen, 1 Reading győzelem.

A vendégek utoljára 2017-ben tudtak nyerni a Pride Parkban, a legutóbbi két lejátszott meccsen rendre Rooney-ék győztek.

Szóval nem szabad ezt túlgondolni, Derby győzelmet várok. Habár a Championship szeret megtréfálni, a Reading pedig különösen, nem tudnak eltántorítani ettől a tippemtől. Aztán lehet, hogy a hétvégétől kezdve soha többé nem fogadok sem a Readingre, sem pedig ellenük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső