Derby County – Watford: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 12.
Derby County
Teljesítmény:
N V V V V
  • Pride Park
  • Október 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Watford
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hosszú(nak tűnő) válogatott szünetet követően újra visszarázódhatunk a klubfutballba. Bár még lesznek Nemzetek Ligája meccsek, amikről írni fogok, kezdjük el a hétvégére való felkészülést. A Derby County – Watford meccs ehhez az első kiválasztott. Egy Premier League-be vágyakozó és egy, a Premier League-ből kiesett csapat fog pénteken este játszani egymás ellen, és eddig a Derby szezonja nem egy sikertörténet. A negyedik fordulóban szerezték meg az első győzelmüket, pedig azt gondoltam, reális esélyük lesz idén a feljutásra. Mert sokszor csak apróságokon múlt… Erre tessék.

A Watford nagy küzdelemben maradt alul tavaly a PL-ben, de feltett szándékuk azonnal visszajutni. Nem haladnak rosszul, bár az utolsó fordulóban a „kedvenceim”, a Reading velük is elbánt.

Nézzük, mit tartogat ez a péntek esti Championship meccs!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Derby County

A Norwich is tavaly esett ki a PL-ből, méghozzá tükörsimán, utolsóként végeztek a 2019/2020-as bajnokságban. Az új szezont sem kezdték túl jól, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt, mielőtt jött volna a Derby elleni meccs.

Ők voltak a favoritok, és úgy is kezdték a mérkőzést. Stiepermann 18 méteres löketével indult a meccs – ezt könnyedén fogta Marshall -, majd Teemu Pukki középre passzolt labdájára az utolsó pillanatban ért oda Byrne és tisztázott. Minden bizonnyal egy góltól mentette meg a csapatát.

A túloldalon csak egy gyengécske Rooney lövés volt Phillip Cocu csapatának válasza, az eredmény pedig félidőben 0-0 volt.

A térfélcserét követően aztán hatalmas lehetőséget kapott a Norwich: Egy szép összjáték után Hernández szánta el magát lövésre, amibe belevetődött Evans és szögletre tisztázott. Csakhogy a lövés a védő kezén változtatott irányt, így jöhetett tizenegyessel a hazai csapat. Teemu Pukki, a gárda legbiztosabb lábú lövője, azonban most az a láb megremegett. Pontosabban elcsúszott lövés közben a finn csatár, így Marshallnak nem kellett védenie, a labda mellé szállt.

Továbbra is a kanárik támadtak, a Derby csak egy Whittaker-lövéssel jelezte, hogy pályán van. A 87. percben esett a találkozó egyetlen gólja: Jó helyről kapott szabadrúgást a Derby, a veterán Wayne Rooney pedig csodaszép gólt szerzett belőle.

Ezzel végre megszerezték első győzelmüket, ami segíthet a talpraállásban.

Előző 5 meccs eredménye
2015.04.03.Championship
derby
2:2
watford
Championship
2014.11.22.Championship
watford
1:2
derby
Championship
2014.04.26.Championship
derby
4:2
watford
Championship
2013.10.19.Championship
watford
2:3
derby
Championship
2013.02.23.Championship
watford
2:1
derby
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Reading – Watford

A mérkőzés gyakorlatilag iskolapéldája volt annak, hogy kell jobb játékkal elveszíteni a három pontot. A Watford ugyanis az első félidőben legalább háromszor találhatott volna hálóba, de minden helyzet végül kimaradt.

Az 5. percben Ngakia került gólhelyzetbe, de… hát, csak a Jóisten tudja, hogy miért ezt a megoldást választotta. Maradjunk annyiban, hogy lövése messze elkerülte a kaput, pedig egyetlen Reading-védő sem zavarta.

A 9. percben Ismaila Sarr kaparta ki magának a gesztenyét, nagy versenyfutásban győzte le védőjét, de túlságosan kisodródott, így csak az oldalhálót találta el.

A legnagyobb lehetőség egy pontrúgást követően esett: Garner 18 méteres szabadrúgása a felsőlécen csattant, onnan viszont a mezőny felé vette az irányt és nem a hálóba.

Aztán ahogy az lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a 41. percben a Reading első valamire való helyzetéből gól született, George Puscas a semmiből talált be. A gólhoz kellett nem kis szerencse is, de a lényegen ez nem változtat, vezettek a hazaiak.

A fordulást követően a meccs képe nem változott, a Watford akarata érvényesült, de gólt nem tudtak szerezni. Hiába a jobb játék, a több helyzet, a focit még mindig gólra játsszák.

Összefoglalás

Nem is tudom, mit várok ettől a meccstől. A Watford nagyon jól játszott a Reading ellen, azonban gól nélkül nehéz pontokat szerezni. Konkrétan lehetetlen. Az pedig nem jött össze, de a játékkal különösebb probléma nem akadt.

A Derby pedig inkább alárendelt szerepet játszott, nekik egy kései góllal összejött a siker. Ezért szép játék a foci.

Az eddigi statisztikák alapján azért még így is a Watford az esélyes, habár a Pride Parkban esélyt kaphatnak Rooney-ék, hogy tovább zárkózzanak.

Az is bizakodásra adhat okot a hazaiak számára, hogy egy fél csapatnyi sérültje van a Watfordnak, többek között Deulofeu, Welbeck, Deeney, Janmaat, hogy csak a fontosabb játékosokat említsem.

A hazaiaknál Loui Sibley legutóbb nem játszott, még a keretben sem volt bent, Jason Knight – a tavalyi másik felfedezett – viszont a Rams összes meccsén szerephez jutott.

Úgy tűnik, Cocu ugyanazt a taktikát folytatja, mint tavaly, de ez eddig kevésbé működik.

Korábbi meccseikről ejtsünk pár szót: 2015-ben találkoztak utoljára (hiszen a Watford aztán feljutott) és a Derby előnybebn van a Watfordhoz képest, 3 győzelem nekik, 1 a mostani vendégeiknek és egy döntetlen.

Ami viszont feltűnő, hogy nem kímélik magukat a felek, sem pedig egymást, a találkozóik többségén csak úgy potyognak a gólok, és leginkább mindkét fél részéről.

Ez pedig most is jó taktika, hazai pályán a Derby támadó focit játszik, a Watford pedig már a Reading ellen is megmutatta, hogy el tud jutni a kapuig. Most talán azt is, hogy képesek gólt szerezni. Arra számítok, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső