Derby – Nottingham: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 01.
Derby County
Teljesítmény:
N N N V N
  • Pride Park
  • Július 04. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Nottingham Forest
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Méltatlanul hanyagolt bajnokság itt a blogon az angol másodosztály, pedig a Championship meccsei amellett, hogy rendkívül szórakoztatóak, még jó oddsokon lehet fogadni rájuk. Így ezt a hiányosságot most pótoljuk, és szemügyre vesszük a Derby – Nottingham találkozót, ahol a vendégek még harcban állnak azért, hogy a Play off résztvevői legyenek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Derby – Reading

Hétvégén a Pride Parkban játszott a Derby, amit korábban Frank Lampard irányított (és juttatott fel majdnem a Premier League-be), majd miután távozott a Chelsea-hez, a vezetőedző az a Phillip Cocu lett, akit szintén nem kell bemutatni a futballt kedvelőknek.

Ahogy írtam, a Nottingham jelenleg play offot érő helyen áll, de a Derby sincs ettől messze, négy pont a lemaradása a 6. helyezett Cardiff mögött, azaz van még sansz arra, hogy idén is megpróbálják kiharcolni a feljutást.

Ahhoz viszont kellenek a győzelmek. Miután nagy csatában idegenben elintézték a Millwallt, ezúttal a gyengélkedő Reading volt az ellenfél. Természetesen a kezdőben kapott helyet Wayne Rooney, a csapat legnagyobb sztárja, valamint egy új csillag, a Millwall ellen mesterhármast szerző Sibley is.

A meccs első helyzete a hazaiaké volt, Lawrence távoli lövését azonban magabiztosan fogta Rafael.

Éledezett a Reading, kétszer is ziccerbe tudtak kerülni. Különösen a bal szárny volt aktív, köszönhetően Ejariának. Pont ő volt az, aki a tizenhatoson belül passzolt Puscasnak, a román viszont nagy helyzetben fölé lőtt.

Ezután Ejaria is helyzetbe került, szépen cselezte be magát az alapvonalnál majdnem az ötösig, majd váratlanul lőtt, a kapufa azonban a hazaiakkal volt.

A félidő legvégén, a 44. és a 45. percben aztán kétszer is gólt szereztek a hazaiak: Előbb Sibley lekészítését Lawrence csavarta a kapuba, majd Wayne Rooney értékesítette a büntetőt, amit Veghorn buktatásáért ítéltek meg.

A második félidőben is támadólag lépett fel a Derby, Rooney és Sibley révén gólt is szerezhettek volna, de mindkét alkalommal helyén volt Rafael kapus.

A másik kapus, Hamer viszont nem annyira, ártalmatlan szituációban ahelyett, hogy megfogta volna a labdát inkább kiöklözte, középre, amit már serdülőkorban tiltanak a kapusedzők. Rinomhota a kiütött játékszert a kapuba fejelte.

Ezt követően hiába támadott a Reading, gólt már nem tudtak szerezni.

A meccs krónikájához tartozik még egy-egy piros lap. Lawrence és Miazga akaszkodtak össze, lökdösődtek, majd Lawrence fejelt, Miazga meg egy Bud Spencer és Terrence Hill filmeket ihlető pofont osztott ki az első gól szerzőjének. Pozitív, hogy egyikük sem esett össze és játszotta el, hogy neki mennyire fáj, férfiasan viselték az adok-kapokot, ami oly ritka manapság a fociban…

A Derby egyébként még pályára lép ma este a Preston ellen, mielőtt szombaton fogadnák a Nottinghamet.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.EFL Championship
nottingham
1:0
derby
EFL Championship
2019.08.27.Angol Ligakupa
nottingham
3:0
derby
Angol Ligakupa
2019.02.25.EFL Championship
nottingham
1:0
derby
EFL Championship
2018.12.17.EFL Championship
derby
0:0
nottingham
EFL Championship
2018.03.11.EFL Championship
nottingham
0:0
derby
EFL Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nottingham – Huddersfield

Hazai pályán fogadta a Huddersfieldet a Sabri Lamouchi irányította Nottingham. A mérkőzés elég simán alakult, ez látszik az eredmény alakulásából is.

Az első gólra a 42. percben került sor, amikor Worrall baloldali beadását Grabban kapásból bombázta a kapu rövid oldalába. A támadónak ez volt a 18. gólja a bajnoki szezonban. A 19.-re sem kellett sokat várni, a második félidőben Sammy Ameobi ugratta ki a csatárt, aki egy az egyben nem hibázott, kettőre növelve csapata előnyét.

A Huddersfield nem játszott jól, a Nottingham pedig minden lehetőséget megragadott, hogy gólokat szerezzen.

A harmadik találat a 85. percben esett, Yates mattolta ezúttal Lossl-t.

A meccs legvégén tudott szépíteni a vendég alakulat, tizenegyesből volt eredményes Ahearne-Grant.

A Forest ma este a Bristol Cityvel csap össze.

Összefoglalás

A tavalyi Derby-szezon sokkal jobban alakult, mint ahogy az idei, de a Cocu-csapat utóbbi öt meccsén négy győzelmet aratott. Ráadásul nem is játszanak a Pride Parkban otthon, így a tabella ilyen szempontból kissé csalóka, nem egyértelmű, hogy Grabbanék behúzzák ezt a találkozót.

Még annak dacára sem, hogy elmúlt 5 meccsükből hármat a Forest nyert meg. Mindhárom meccset hazai pályán játszották.

Vessünk egy pillantást az örökmérlegre: Összesen lejátszott 39 mérkőzésük eléggé kiegyenlített, 14-11-re vezet a Derby a győzelmeket illetően, 14 döntetlen mellett.

Én ezen a mérkőzésen nem gondolom, hogy lesz győztes. Nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, a Derby jó otthon, a Forest jó idegenben, döntetlent érzek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső