Dinamo Kijev – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 23.
Dinamo Kijev
Teljesítmény:
N V V N D
  • NSC Olympic Stadium
  • November 24. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez is egy tipikusan olyan meccs, amire kapásból vágjuk rá, hogy vendég. Nem is járunk messze az igazságtól, amikor azt gondoljuk, hogy a spanyol óriás Ukrajnában is legyőzi ellenfelét, de egy dolgot meg kell jegyezni: A Camp Nou-ban megszenvedtek Messiék. Meg azt is hozzá kell tenni, hogy a Kijevhez ajtóstól rontott a házba a koronavírus, a Transfermarkt adatbázisa szerint nem kevesebb mint kilenc labdarúgó fertőződött meg. Mellettük is vannak sérültek, így a helyzet minden, csak nem biztató.

Remélhetőleg mindenki felgyógyul, mi pedig drukkoljunk azért, hogy a Kijev ne lépjen meg a Fraditól, mert akkor van esély a csoport harmadik helyén végezni, magyarul: Mehetne tovább a magyar együttes az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába.

Vegyük górcső alá a Dinamo Kijev – Barcelona meccset!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Barcelona – Dinamo Kijev

Aktívabban kezdtek a hazaiak, esélyeshez méltóan és Griezmann harmadik perces ziccer-szerűsége után a hatodik percben jött is a gránátvörös-kékek első gólja. Nagy butaság előzte meg, Popov szabálytalankodott Messivel szemben a tizenhatoson belül. Azért tartom nagy butaságnak, mert Popov mögött ott állt még három kijevi védő, minden bizonnyal tudták volna szerelni az argentint. Messi végezte el a büntetőt, és a bal alsó sarokba lőtt.

Egy perccel később Dest lapos beadását Pedri tűzte kapura, a labda a felsőlécről a gólvonalra pattant, onnan pedig a mezőnybe. Egy centin múlt a Barca második gólja. Ezekben a percekben óriási nyomás alatt volt a Buschchant helyettesítő Neshcheret kapuja.

A 19. percben épp neki akadt dolga, Messi lövését tolta szögletre az ukrán kapus.

A Dinamo Kijev a 34. percben bújt ki csigaházából, és Marc-Andre ter Stegen bravúros védésére volt szükség, miután Buyalski fejelt kapura, a német hálóőr még bal kézzel elérte a fejest és szögletre mentett.

A félidő végére még egy Miraljem Pjanic és egy Ansu Fati lövés maradt, ezeket Neshcheret védte, aztán jött a hármas sípszó.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, Cigankov rögtön a kezdés után ziccerbe került, ter Stegen hárította a közeli lövést, az ebből következő szöglet után pedig a hálóban kötött ki a labda, de a játékvezetőnek jeleztek, hogy a labda kikanyarodott az alapvonalon, így a találat nem volt érvényes.

Közel negyedórán át semmi, majd az 59. percben Messi szép szabadrúgását védte Neshcheret, a 65. percben pedig a támadásnál előre húzódó Gerard Pique bólintott, itt már a kapus is kevés volt, 2-0-ra módosult az állás.

Három perccel később Messi bólinthatta volna be a harmadikat, Neshcheret védett, a 75. perc pedig a szépítést hozta meg. Cigankov egy ter Stegenről kipattanó labdát pofozott a kapuba.

Lehetett volna nagyobb gólkülönbséggel is nyerni Ronald Koeman együttesének, de Neshcheret hatalmasat játszott, nálam egyértelműen ő volt a meccs embere.

Előző meccs eredménye
2020.11.04.Bajnokok Ligája
barcelona
2:1
dinamo kijev
Bajnokok Ligája
2009.12.09.Bajnokok Ligája
dinamo kijev
1:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2009.09.29.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
dinamo kijev
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Összefoglalás

Kezdjünk a Barcelonával ezúttal, van miről beszélni. A hétvégén az Atletico Madrid ellen játszottak és egy igazán… Furcsa góllal kikaptak 1-0-ra, ezzel 10 év után először nyertek a Matracosok bajnoki meccset a Barca ellen.

Ami nagyobb probléma, hogy két fontos fogaskerék is kiesett a gépezetből: Gerard Pique és Sergi Roberto is megsérült, ráadásul komolyan. Pique részleges térdszalag-szakadást szenvedett, a hírek szerint öt hónapot is kihagyhat, míg Robertonak a combizma szakadt el, az ő felépülésére két hónapot kell várni.

Ezzel egész komollyá vált a hiányzók névsora, Busquets mellett Ansu Fati és Samuel Umtiti sem állhat a holland edző rendelkezésére.

Ez most azt jelenti, hogy akár Oscar Mingueza is pályára léphet kedden este, Lenglet kivételével nem maradt egészséges belső védője a csapatnak, az is egy megoldás, hogy Frenkie De Jong vonul egy lépéssel hátrébb. Mindenesetre télen szinte biztosan igazol egy belső védőt a csapat.

Térjünk rá a Dinamo Kijevre, ott is van gond bőséggel, méghozzá a koronavírus. Mircea Lucescu csapatából kilencen kapták el a vírust, köztük a csapat legjobbjai is. Nem lehet ott a találkozón Cigankov, Rodrigues, Syrota és Szidorcsuk sem, Neshcheret is elkapta, de Bushchan már felépült.

A hétvégén eléggé felforgatott kezdővel álltak ki a bajnokságban, de az Inhulec nem jelentett problémát, 2-0-ra nyertek vendégként, a gólokat Garmas és Saparenko szerezték.

Szóval van itt seb mindkét oldalon, ha nem is ezer, de elég sok. Legjobbjai nélkül a Kijevnek szinte esélye sincs, azért Cigankov mostanság elég jó formát mutatott, ő nagyon fog hiányozni.

A Barcánál a sérülések mellett továbbra is problémát jelentenek a pénzügyek (szóval az a téli védő vásárlás nem is olyan biztos), belső ellentétek is vannak az öltözőben, a szekér nem fut úgy, ahogy ahhoz a drukkerek hozzá vannak szokva.

De még ilyen állapotban is képesnek kell lenniük nyerni egy Dinamo Kijev B ellen. Jó, azért talán ez túlzás, de a legjobbjait elvesztő csapatot valóban kötelező megverniük. A továbbjutás miatt eddig sem kellett aggódniuk, de az első hely megszerzéséhez bizony ezt a meccset is hozni kell. Szóval, én most a vendégek győzelmére tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső