Dinamo Zagreb – Villarreal: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 06.
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
D N N N V
  • Maksimir Stadium
  • április 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy másik kakukktojás, a Dinamo Zagreb mérkőzése következik. A horvát együttes anno még a Fradival vívott meg a Bajnokok Ligájában a továbbjutásért, és miután ott alulmaradtak sok horvát szurkoló kongatta meg a vészharangot. Felesleges volt, mert akkorát mennek az Európa Ligában, hogy a csodájára járnak. Az előző körben okozták a legnagyobb meglepetést, amikor a Tottenham együttesét hazai pályán 3-0-ra verték, hamarosan kitérünk rá részletesebben is.

Az ellenfél az a Villarreal, aki nem nagyon izzadt meg az előző körben, a Dinamo Kijev (szintén egy volt Fradi ellenfél) nem jelentett nagy akadályt a számukra.

Első ránézésre persze most sem a zágrábiak számítanak esélyesnek, de nehéz bármit mondani az Orsic-parádé után…

Kijelenthető, hogy a legjobb nyolc csapat között már nincs gyenge láncszem, de valamiért mégis annak gondolják a horvátokat… Van rá okuk? Szerintem nincs…

Jöjjön a Dinamo Zagreb – Villarreal találkozó beharangozója!

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Dinamo Zagreb

Mindenki a csodájára járt a horvát csapatnak a Tottenham elleni mérkőzés visszavágója után. Kevesen számítottak arra, hogy José Mourinho együttese ellen fel tudnak állni 2-0-s hátrányból, de megtették. A White Hart Lane-en még nem igazán ment a játék (a Spursnél Harry Kane rúgta mindkét gólt), és sokan gondolták, hogy a menetelésnek itt a vége.

A játékosok – különösen Mislav Orsic – viszont mást gondoltak. A horvátok új szupersztárja megrázta magát, és egymaga végezte ki az angolokat. Már a mérkőzés első félidejében látszott, hogy bizony a Zágráb komolyan gondolja a továbbjutást, de akkor még nem sikerült hálóba találni.

A második félidőben aztán Orsic két remek gólt szerzett, így következhetett a hosszabbítás. Mindkét csapat fáradt volt már, de a lendület vitte előre a hazaiakat, és Orsic nagyon lelkes volt, ami egy harmadik gólban mutatkozott meg. 3-0, az esélyesebb, előnnyel érkező Tottenham búcsúzott. Ez a párosítás okozta a legnagyobb felbolydulást a szurkolók körében…

A bajnokságban is közeledik a hajrá, de még mindig vezet a gárda, viszont pontszámban beérte őket az Eszék csapata. A Zágráb egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így hárompontos különbségre tehetnek szert.

A hétvégén a Sibenik otthonába látogattak, és úgy tűnik, nem megy ellenük. Ősszel hazai pályán kaptak ki 2-1-re, most pedig 1-1-es döntetlent tudtak csak elérni. A gólt egyébként az ifjú Lovro Majer szerezte.

Egymás elleni meccseik

Tíz éve, a 2010/2011-es idényben sorsolták őket közös csoportba, akkor az első meccset a Dinamo Zagreb 2-0-ra nyerte, a visszavágón pedig a sárga tengeralattjáró bizonyult jobbnak három góllal. A csoportból a Villarreal az élen jutott tovább, a Dinamo Zagrebet viszont a PAOK megelőzte, így búcsúztak.

Előző meccs eredménye
2010.12.02.Európa Liga
villarreal
3:0
dinamo zagreb
Európa Liga
2010.09.16.Európa Liga
dinamo zagreb
2:0
villarreal
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal

A hétvégi bajnokija nagyon jól sült el a sárga tengeralattjárónak, egy másik Európa Liga résztvevő, a Granada ellen léptek pályára. A hős ezen a találkozón Gerard Moreno volt, aki háromszor is Silva kapujába talált. A csatár nagyon belejött a gólgyártásba, az utolsó 5 találkozóján (spanyol bajnoki, Európa Liga, válogatott) összesen hétszer szomorította el az ellenfeleket.

A csapat most épp a hatodik helyen tartózkodik, ami Európa Konferencia Liga selejtezőt ér, de feltett szándékuk még feljebb lépni, és legalább az Európa Ligát elérni. Az első négy helyre amúgy sincs esélyük odaérni, viszont a Betis még előzhető, hiszen csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vannak az ötödik pozícióban.

Az Európa Ligában ők tehát a Dinamo Kijev ellen játszottak, az első meccset Ukrajnában – nézők előtt – rendezték. Az olimpiai stadionban helyet foglaló több mint 12.000 néző viszont nem lehetett boldog attól, amit lát, mert a spanyolok két góllal szereztek többet, mint ellenfelük. Ők meg nem rúgtak egyet sem.

Itt most nem Moreno, vagy a többi csatár villogott, a Villarreal találatait a két belső védő, Pau Torres és Raúl Albiol szerezték.

A visszavágó is ilyen sima volt, a legjobbjait nélkülöző Lucescu-legénység itt is két góllal kapott ki. Ezúttal Gerard Moreno kétszer lőtt védhetetlenül.

Összefoglalás

Egy játékos fog – minden bizonnyal – hiányozni a hazaiaktól, de az ő távolléte elég nagy probléma a mesternek, Damir Krznarnak, aki amúgy március közepén vette át az irányítást Zoran Mamictól. A Tottenham elleni csoda idején már ő ült a kispadon…

Szóval, ki is az az egy játékos? Bruno Petkovic, aki már 12 gólt szerzett ebben a szezonban. A Sibenik ellen nem volt keretben, és azt hallani és olvasni, hogy az a fránya váll nem jön rendbe csütörtökig…

Mislav Orsicot nagyon felkapták a Spurs elleni mesterhármasa óta, de a támadó azóta egyébként képtelen kapuba találni. Erre volt két bajnokija és három válogatott mérkőzése, de nem sikerült… 15 perc hírnév? Gyors fellángolás? Nem hiszem, egyszerűen vannak ilyen meccsek…

A Villarreal oldaláról Pervis Estupinan és Vicente Iborra biztosan kihagyja a találkozót, valamint a Granada ellen nem lehetett pályán Juan Foyth sem, de ő csak eltiltott volt, készen áll a csütörtöki összecsapásra.

Visszatérhet Alberto Moreno és Francis Coquelin is.

A legfontosabb kérdés horvát oldalról, hogy meg tudják-e fogni Gerard Morenot? De ha őt igen, akkor is ott van még Paco Alcacer, Samuel Chukwueze, Manu Trigueros vagy Dani Parejo, akik veszélyt jelenthetnek a kapu előtt.

A kispadon pedig ott lesz Carlos Bacca, Alex Baena, no meg a fiatalok: Yeremi Pino és Fer Nino.

Van itthon egy mondás: Egyszer volt Budán kutyavásár. Valami ilyesmit érzek most is. A Villarreal utolsó öt meccsét egyaránt megnyerte, a horvátok sem jelenthetnek akadályt. Aztán persze az is lehet, hogy megint lecsap Orsic…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső