Diósgyőr – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 07.
Diósgyőr
Teljesítmény:
D N D D D
  • DVTK Stadion
  • Szeptember 12. 17:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A válogatott szünet után folytatódik kishazánk első osztályú bajnoksága is, ezúttal egy szombati mérkőzést választottam, a Diósgyőr – Budapest Honvéd meccset. Nem áll túl jól a kispestiek szénája, ugyan továbbjutottak az Inter Turku ellen az Európa Ligában, de igazi kínszenvedés volt a mérkőzés. Ráadásul most a sérülések sem kerülik el őket, Tamás Krisztián és Baráth Botond is azért került ki a válogatott keretből, mert megsérültek, Gazdag Dánielt pedig elővigyázatosságból Pátkai Máté váltotta. Gazdagnál felmerült a koronavírus gyanúja, első tesztje negatív lett, de fő a biztonság alapon inkább hazaküldték. Feczkó Tamásék két mérkőzést játszottak, az elsőt megnyerték hazai pályán a Mezőkövesd ellen, míg az újonc MTK-val 1-1-et játszottak.

Vajon mi várható a kettejük meccsén?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Diósgyőr – MTK

Már lelőttem a poént a bevezetőben, ugyanis a végeredmény 1-1 lett, de azért lássuk, hogy alakult maga a mérkőzés. Pörgős kis első félidőt játszottak a csapatok, ahol mindkét oldalon volt gólszerzési lehetőség. Hazai oldalon Drazsics futott el, egyedül nézett szembe a kapussal, de mivel kissé kisodródott, ezért Mijatovics szögletre mentett.

A túloldalon egy gyönyörű szöglet-kombinációt követően Herrera fejelt, Antal bele tudott kapni, így a vendégek is gól nélkül maradtak.

A 29. percben viszont már megszületett az a bizonyos gól, a piros-fehérek szerezték Molnár Gábor révén, és nem túlzok, ez volt a forduló egyik legszebb gólja. Iszlai ugratta ki Molnárt, aki a tizenhatoson belül érve átvette a labdát, majd akrobatikus mozdulattal a kiszaladó Mijatovics mellett/felett átemelte a kapuba lőtt.

Az újonc sokkal aktívabb volt az egész mérkőzésen, de a félidő lefújásakor hátrányban voltak. A fordulás után viszont hamar egalizáltak, Schön Szabolcs az 55. percben 11 méterről egalizált. Az MTK a győzelmet is megszerezhette volna Herrera révén, de nagy helyzetben Antalba lőtta a labdát, míg a túloldalon Grozav szerezhetett volna gólt, de Mijatovics itt is a helyén volt.

Maradt az 1-1 egy jó meccsen, ahol az MTK picit közelebb állt a győzelemhez.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.16.Barátságos Mérkőzés
budapest honvéd
3:1
diósgyőr
Barátságos Mérkőzés
2020.02.29.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:4
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:0
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.08.04.OTP Bank Liga
diósgyőr
2:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2019.05.11.OTP Bank Liga
budapest honvéd
4:4
diósgyőr
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Kisvárda

Nem kezdte jól a szezont a Honvéd, új vezetőedző, új játékosok, nagy távozók, EL szereplés. Úgy tűnik, ez kissé sok volt a csapatnak. De szinte ugyanez a helyzet a Kisvárdánál is. Sokan távoztak, sokan érkeztek és a vezetőedző is új, Supka Attila vette át az irányítást, miután Bódog pont a Honvédhoz szerződött.

A meccs főszereplője Cukalasz volt, ő szerezte meg a vezetést a Kisvárda számára. Viana ugratta ki a görögöt, aki elhúzta Tujvel mellett a labdát és kiszorított szögből ugyan, de nem hibázott. Ez mindössze az ötödik percben történt.

Még nem ment húsz perce a találkozó, de már kettővel ment a vendégcsapat. Az előbb még gólpasszt adó Viana ezúttal a befejezésnél tündökölt, bár nem sokon múlt, hogy Tujvel védeni tudjon, a kapusról becsorgott a labda.

19. perc: Cukalasz ismét gólt szerzett, de most a másik kapuba. Zsótér végzett el szögletet, amely Cukalasz lábáról a kapuba pattant. Dombó ki tudta szedni a labdát, de az asszisztens jelzett, a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. Az ismétlés pedig számunkra is egyértelművé tette, hogy jó ítéletet hozott a játékvezető.

A Honvéd hiába nyílt ki egyre jobban, nem jutottak el helyzetekig, viszont így hátul fellazultak. Ez pedig számtalan esélyt kínált a Kisvárdának, hogy lezárják a meccset. Jöttek is a vendég helyzetek, gól azonban nem született, maradt a 2-1.

Nagy bajban a csapat, nem csak az eredményekkel, de a mutatott játékkal sincs minden rendben.

Összefoglalás

Előbb vagy utóbb a Honvéd el fogja kezdeni a pontok gyűjtését. Nem gondolnám, hogy ők lennének az a csapat, akik idén a kiesés elkerüléséért harcolnának, de tény, hogy egyelőre nem megy a játék.

Egyelőre nagyon hiányzik egy Lanzafame kaliberű támadó a csapatból, az olasz ugyebár a török másodosztályba igazolt ezen a nyáron. A pótlására érkező Tóth-Gábor illetve Traoré nem tudja azt a minőséget hozni, Ugrai pedig kevés előre. Egyelőre.

Akiben reménykedhetnek a szurkolók, az Balogh Norbert, aki még nem lépett pályára, de ő fél évig csapat nélkül volt, meg is sérült, így az ő játéka továbbra is kérdéses.

A Diósgyőrnél még mindig bennem van a tavalyi mélyrepülés, holott ezt el kellene felejtenem, ez már egy új csapat, új játékosokkal, új motivációval. Drazsics és Grozav érkezése emelt a minőségen, ez nem vitás, főleg előbbinek sikerült hamar beilleszkedni.

Ettől függetlenül nem érzem, hogy a Diósgyőr ennyivel jobb csapat lenne, mint amit a tabella mutat. Oké, ez így fals, 2-3 forduló került lejátszásra, ebből még felesleges kiindulni.

Tavalyi meccseiket tekintve: Vegyes volt a kép, három meccset játszottak, kettőt Miskolcon, egyet Budapesten, kivétel nélkül mindhármon a hazai csapat nyert.

Hiszek a Honvédban, hiszek Bódog Tamásban is, aki tudja jól, hogy ég a ház és előbb-utóbb produkálni kell valamit. Ennek első lépése lehet egy jó eredmény a DVTK ellen. Nem hinném, hogy mindhárom pont az övék lesz, de egy döntetlen simán kijöhet.

Én most kockáztatok és döntetlenre tippelek, de az is jó tipp, hogy mindkét fél gólt szerez, látok abban fantáziát, hogy Drazsics, a másik oldalon Ugrai villantson.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső