Diósgyőr – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 14.
Diósgyőr
Teljesítmény:
D V V V V
  • DVTK Stadion
  • Augusztus 16. 16:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha emlékeztek a tavalyi szezon befejezésére tudhatjátok, hogy egyik gárdának sem úgy sikerült a véghajrá, ahogy szerették volna. A Diósgyőr sorra bukta el az utolsó meccseit, gyakorlatilag átvették a Kaposvár szerepét és ők lettek a mezőny boxzsákja, míg a Mezőkövesd furcsa körülmények között, de végül lemaradt a bronzéremről, így bukták az európai kupaindulást, amelyet a Puskás Akadémia kaparintott meg.

Most egy új szezon vár a csapatokra és előzetesen azt gondolom, hogy idén a Mezőkövesd nem fogja tudni azt nyújtani, amit az előző szezonban, míg a Diósgyőr sokkal előbbre is végezhet. Persze ez csak előzetes okoskodás, pár forduló múlva sokkal okosabbak leszünk.

Most viszont abból kell főzni, ami van, így a Diósgyőr – Mezőkövesd meccsen megpróbáljuk kitalálni a találkozó kimenetelét.

Diósgyőr

A gárda vezetőedzője Feczkó Tamás maradt, akinek munkájára valójában nem lehetett panasz, a mindig ezer fokon égő vezetőedzőn nem múlt semmi, ami az előző idényt illeti. Idén viszont erősödtek, és simán benne van a pakliban, hogy ebben az állandóan változó bajnokságban odaférjenek az első 5-6 közé.

Nagyjából az első két hely mindig foglalt, az FTC és a Vidi ezt kisajátította magának, azonban mögöttük lehet keresnivalója szinte bárkinek. Remek példa a jelenlegi ellenfél, a Mezőkövesd, akik sokkal kevesebb pénzből gazdálkodtak azoknál a csapatoknál, akiket végül sikerült megelőzniük.

Nem igazoltak sok játékost, konkrétan csak hármat, de ők valóban minőségi erősítést jelenthetnek a borsodiak számára. Ott van mindjárt Sztefan Drazsics, aki Kínából, a Csangcsung Jatajból érkezik. Tény, nem váltotta meg a világot, hiszen összesen 1 bajnoki mérkőzést játszott. Pikáns, mert Kína előtt épp a Mezőkövesdben játszott a szerb játékos.

Rajta kívül még Hegedűs Jánost lehet megemlíteni, aki Haladás-nevelés, majd a Puskás Akadémiába igazolt a karrierje és a fejlődése érdekében. Érdekesen olvasták ezt a nyilatkozatot Szombathelyen, hiszen amikor ez az igazolás megtörtént, akkor a Haladás első osztályú, míg a Puskás másodosztályú csapat volt. De aztán úgy néz ki, hogy egyre gyakoribbak az ilyen osztály ugrások, gondoljunk csak Radó Andrásra, aki az NB1 gólkirályaként igazolt az NB2-be, ugyanez az állítás igaz Feczesin Róbertre.

Harmadik érkezőjüktől várják a legtöbbet. Ő Gheorghe Grozav, aki kalandos úton került a Diósgyőrbe. A román csatár a Kisvárda játékosa volt, jól is ment neki a játék, majd a koronavírus-járvány kitörésekor csapattársával úgy döntött, hazautazik Romániába az egyértelmű tiltás ellenére. Hab a tortán, hogy mindezt a szponzortól kapott autóval tették. Révész Attila pedig nem habozott, mindkét játékos szerződését azonnali hatállyal felbontotta…

Grozav egy darabig klub nélkül volt, még Bundesliga csapattal is összeboronálták, végül a piros-fehéreknél kötött ki.

Vasárnap elkezd körvonalazódni, hogy melyik az igazi Diósgyőr: Akiket a szezon kétharmadában láttunk, vagy akiket a szezon végén?

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.30.OTP Bank Liga
diósgyőr
1:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.12.07.OTP Bank Liga
mezőkövesd
0:1
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
diósgyőr
0:3
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
mezőkövesd
3:0
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
diósgyőr
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd

Kuttor Attila bebizonyította, hogy nem kell szuperdrága stadiont építeni, nem kell, hogy a csapat mögé beálljon egy pénzember, tisztességes munkával, pár ügyes magyar sráccal és néhány légióssal is lehet nagy dolgokat elérni. A kupaezüst és a bajnoki negyedik hely igenis annak számít. Cseri Tamás megérkezett a magyar futball elitjébe, Kuttor igazolásai pedig szinte egytől egyig ültek.

Nagyon nagy változások itt sem voltak, két olyan játékos hagyta el a csapatot, akik meghatározó tagjai voltak Kuttor legjobb tizenegyének: Budu Zivzivadze Székesfehérvárra, Pekár László pedig az NB2-es Vasashoz igazolt.

Mellettük elment még Dragóner Filip, Novák Csanád, Sajbán Miklós és Sajbán Máté, valamint Oláh Bálint.

Érkezők viszont vannak szép számmal, Dino Besirovic, Danilo Rjabenko és Berecz Zsombor már az előző szezonban is a matyóföldieket erősítették, őket végleg magukhoz láncolták, rajtuk kívül jött Jagodics Márk a Haladásból, Bencze Márk Siófokról, Torvund Alexander Norvégiából (szabadon igazolhatóként, előtte a Stabaek csapatának tagja volt) illetve két légiós: Luka Lakveheliani és Szerder Szerderov.

A magyar srácokat láttam már játszani, ők egyértelmű erősítésnek tekinthetőek, Besirovic is remek futballista, viszont a grúz és az orosz légiós egyelőre ismeretlen számomra.

Összefoglalás

Ha ezt a meccset tavaly játsszák, azt mondom, sima vendég. Most viszont nem így gondolom, Feczkó bizonyára összeszedte a fiait és idén jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint tavaly.

Nehéz az első fordulót megtippelni, összesen három-három barátságos meccsből tudunk kiindulni.

A Diósgyőr meccseit egyszerűen meg tudom fogalmazni: Három 1-1-es döntetlent játszottak összesen. Ellenfeleik a Paks, az Újpest és a Kosice.

A Mezőkövesd vegyes mérleget hozott az előszezonban: Megverték az NB2-es DEAC-ot, remiztek a Kisvárdával és kikaptak a szlovák Michalovcétól.

Amit mindig megemlítek a DVTK hazai meccseinél: Fantasztikus szurkolótáboruk van, gyakorlatilag az ő jelenlétük plusz egy embert jelenthet a hazaiaknak.

Húz a szívem a hazai győzelem felé, amely most remek oddson érhető el. Emellett az is megfontolandó, hogy mindkét csapat szerez gólt. Még akkor is, ha a legjobb csatárukat elveszítették.

Továbbra is azt mondom, az első fordulóban csak óvatosan fogadjunk. Ami eddig egy egység volt, most legyen fél, amíg ki nem rajzolódnak az erőviszonyok. Aztán lehet belevágni a buliba. Ami pedig a tippet illeti: Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső