Diósgyőr – MTK: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 24.
Diósgyőr
Teljesítmény:
N D D D V
  • DVTK Stadion
  • Augusztus 28. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
MTK
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két fordulót játszottak le a magyar első osztályú bajnokságból ezidáig, és a tabellára nézve azt láthatjuk, hogy egy újonc áll az első helyen, mégpedig az MTK. Nem kell messzemenő következtetéseket levonni ennyi meccs eltelte után, de azért valahol mégis megmosolyogtató, hogy azok a csapatok, akik nagyon fogadkoztak, még sehol sincsenek. Arról nem is beszélve, hogy a második helyen szintén egy újonc, a Budafok áll. Nem több mint puszta fun fact, de annak nagyon jó.

A Fradi és a Honvéd után viszont Michael Boris csapatának el kell hagynia a fővárost és a messzi-messzi Borsodba kell utazni, hogy ott megmérkőzzenek Feczkó Tamás DVTK-jával, ami nem ígérkezik könnyű túrának. A Diósgyőr – MTK mérkőzésen – a csapatok két forduló alatt látott teljesítménye alapján – joggal várhatunk remek futballt és gólokat. Mindjárt kiderítjük, van-e ezekre reális esély.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Diósgyőr

Iszlai Bence és társai a hétvégén nem léptek pályára, ugyanis ők játszottak volna a Puskás Akadémia csapatával, de ugyebár az mindenkinek megvan, hogy Felcsútra betört a járvány, több játékos is állítólag elkapta a vírust, így két hétre mindenki karanténba vonult. Emiatt esett áldozatul ez a hétvégi összecsapás, remélhetőleg már mindenki jól, jobban van, csütörtökön Hornyákékra pedig vár az Európa Liga megmérettetés.

A DVTK legutolsó mérkőzése így a Mezőkövesd elleni, azt tudjuk kivesézni, az alapján tudjuk nagyjából belőni, hol tart ez a csapat jelenleg. Hét percet kellett várni az első góljukra, ekkor a Jatajból hazatérő (nyugodtan mondjuk így, korábban több magyar együttesnél is megfordult) Drazsicsot buktatta a kilépő Szappanos, Iszlai pedig a megítélt tizenegyest a kapu közepébe lőtte.

Nem kellett sokat várni a másodikra sem, ismét Drazsics volt a főszereplő: Hegedűs hosszan előre vágott labdájára sprintelt rá a szerb, gyönyörűen átvette a labdát, majd elhúzta azt Szappanos mellett és meglőtte a borsodiak második gólját. Drazsics utolsó magyar csapata egyébként pont a mostani ellenfél, a Mezőkövesd volt.

Megint tíz perc szünet, majd egy újabb gól, de ezúttal nem a Diósgyőr, hanem a vendégek találtak be. Az idén végleg megszerzett Berecz Zsombor közelről talált a kapuba egy védelmi kihagyást követően.

Ez volt az első félidő, de szögezzük le: A végeredmény már itt kialakult. Hiába nyomott a második félidőben a Kövesd, újabb gól már nem jött össze, hazai oldalon egy Ivanovski fejes és egy Ivanovski piros lap, amit ki lehet emelni, így ő az MTK elleni találkozóról biztosan hiányozni fog.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.03.Magyar Kupa
mtk
1:0
diósgyőr
Magyar Kupa
2019.07.17.Barátságos Mérkőzés
mtk
1:0
diósgyőr
Barátságos Mérkőzés
2019.03.30.OTP Bank Liga
mtk
2:1
diósgyőr
OTP Bank Liga
2018.11.24.OTP Bank Liga
diósgyőr
3:2
mtk
OTP Bank Liga
2018.08.11.OTP Bank Liga
mtk
1:0
diósgyőr
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MTK – Budapest Honvéd

Igazából mindkét csapat hazai pályán játszott, hiszen a Honvéd már jó ideje a Hidegkuti Nándor stadionban vívja hazai meccseit. Egyelőre az MTK kellemes meglepetés, a Fradi ellen sem volt érdemtelen az egy pont megszerzése, most pedig egy ugyancsak nehéz ellenféllel találták szembe magukat és nem elégedtek meg ezúttal a döntetlennel.

Gera Dániel már a Fradi ellen is eredményes tudott lenni, a Honvéd ellen folytatni tudta a gólgyártást, ezzel szerzett vezetést az MTK: A 16. percben egy balról érkező beadásba dobta bele magát és a rövid felső sarokban kötött ki a labda. Tíz perccel később Gazdag Dániel egyenlített egy kiugratást követően.

Maradt az irányítás az MTK-nál, sokkal több helyzetet dolgoztak ki, többet birtokolták a labdát, egyáltalán nem úgy látszott, hogy a kék-fehérek az NB1 újoncai és a Budapest Honvéd készülődik az EL selejtezőkre…

A második félidő 66. percében Herrera, a kolumbiai balbekk talált be: Jobbról érkező beadásba tette bele a fejét, ami egy Honvédos kézben elakadt, de reklamálás helyett Herrera lecsapott az üresen árválkodó labdára és a meglepett védelem között megszerezte csapata második gólját.

Jöhetett volna gyorsan a harmadik, sőt, a negyedik is, de két jó lövést is hárítani tudott Tujvel. A túloldalon a csereként beállt Gale veszélyeztetett, Mijatovic ütötte szögletre a barbadosi próbálkozását.

A végeredmény 3-1 lett, erről pedig Katona gondoskodott. Egy szögletnél teljesen üresen hagyták a tizenhatoson álló csatárt, Mezei pedig épp elé tálalt. Katona nem gondolkozott, kapásból lőtt és a kapufa segítségével beszédült a labda a gólvonal mögé.

Sokkal komolyabb győzelmet is arathatott volna az újonc, az pedig egyelőre kétséges, hogyan is fog szerepelni a Honvéd csütörtökön…

Összefoglalás

Két erős csapat, két jó támadósor, két relatíve erős védelem. Így lehetne jellemezni a két csapatot. Mindkettejüknek (első látásra) horgára akadt egy igazán jó igazolás, a Diósgyőrnél Drazsicson (és Grozavnak is adjunk szépen időt), a másik oldalon pedig Herrerán látszik, hogy nem ma kezdte a futballt. A kolumbiai bekk nem csak a védekezésben alkot, de a támadásoknál is szépen feljön, már a Ferencváros ellen is látszott, illetve most, a Honvéd ellen is.

Azért a támadójátékra koncentrálok, mert terveim szerint két tippet célzok meg: Hogy mindkét csapat szerez gólt, illetve, hogy legalább 2,5 gól fölött végeznek a csapatok. A kettőt akár kombinálni is lehet némely fogadóirodánál (A 22Beten ez kereken 2-es oddsot jelent), de akár külön-külön is fogadható.

Én most inkább arra megyek rá, hogy 2,5 fölött végeznek, elég csak ránézni az elmúlt meccseikre, főleg a Miskolcon lejátszott találkozókra. Ne legyenek kétségeink, az MTK ugyanezt a gólratörő focit fogja játszani, ahogy a DVTK-t sem kell majd félteni, főleg ezzel a megújult támadósorral.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső