Diósgyőr – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
Diósgyőr
Teljesítmény:
N N N V V
  • DVTK Stadion
  • április 29. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szezont látva az egyik negatív meglepetés a Diósgyőr szereplése. A szurkolók jóval többet érdemelnének, de a télen felturbózott együttesnek még van esélye a bent maradásra. Nagyon mélyről kapaszkodnak a borsodiak, és sikerült elérni azt az elmúlt hetekben, hogy 2 pontra zárkózzanak. Magyar, futballszerető emberként ismételten muszáj kitérnem arra, hogy amíg nagy múlttal, remek közönséggel rendelkező csapatok a kiesés ellen küzdenek, rengeteg jó együttes (Vasas, Debrecen, Győr, Haladás, Nyíregyháza) pedig csak a másodosztályban lehet, addig az NB1-ben olyan együttesek vannak az élbolyban, akiket jó, ha 2000-en látogatnak. És ez mindig, minden alkalommal elszomorít.

Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy akármelyik együttes is essen ki a Budafok mellett, az nagyon, de nagyon szomorú lesz. Itt a DVTK, akik az egyik legjobb szurkolótáborral rendelkeznek, vagy a Budapest Honvéd, akik nélkül szintén elképzelhetetlen az NB1, Puskás Öcsi bácsi nevelőegyesülete, az Újpest…

Egy Fradi – Újpest nélkül szegényebb lesz a bajnokság. És a Zete, akik szintén rengeteg idényt töltöttek el a legjobbak között.

Ez sajnos egy olyan dolog, ami a futballon, a szurkolókon jóval túlmutat, így maximum mérgelődni lehet miatta, de tenni ellene nem.

Most, hogy mindenkit elszomorítottam kezdjük a Diósgyőr – Újpest beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Diósgyőr

Ez volt az a találkozó, ahol magyar játékost csak elvétve láthattunk a pályán. A kezdőcsapatokban mindössze öt magyar kapott helyet… És ez azért valahol elég szomorú, még ha mostanság ez is vált trenddé.

A meccs maga jól indult, az első negyedórában több veszélyes lövést is láthattunk. Grgic a vendégek részéről bombázott kapu mellé, míg Ötvös, Melnyik és Bumba próbálkozásai is magukban hordozták a veszélyt.

A félidő nagyobb részében a diósgyőri térfélen volt a labda, a kapu előtt még Viana és Kravchenko okozott problémákat, Melnyik meg közel állt a forduló góljához, távoli kísérlete a felsőlécen csattant. Ezután 15 perc szünet következett.

A fordulás után a Kisvárda továbbra is jobban játszott, így Zekic mester hármat is cserélt. Hogy ennek hatására-e, de a 62. percben Gheorghe Grozav, az egykori kisvárdai csatár góljával megszerezték a vezetést a vendégek. Kellett hozzá egy kis szerencse is, de a DVTK-nak kijutott a balszerencséből idén, szóval rájuk fért már, hogy Fortuna egy kicsit őket segítse.

A találatot követően már csak egy komolyabb helyzete volt a hazaiaknak, azt Malenica kivédte, így az egész meccsen mutatott fölény ellenére 0 ponttal vonultak le a gyepről Supka Attila fiai.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.15.Magyar Kupa
mtk
1:2
mol fehérvár
Magyar Kupa
2021.02.14.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:2
mtk
OTP Bank Liga
2020.11.07.OTP Bank Liga
mtk
3:1
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.05.11.OTP Bank Liga
mol fehérvár
4:2
mtk
OTP Bank Liga
2019.02.16.OTP Bank Liga
mtk
1:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – MTK

Az előző tippben egyszer már végigvettük ezt a meccset, de volt annyira jó ez a 90 perc, hogy megismételjük. A találkozót az MTK kezdte jobban, sőt az egész mérkőzésen ők domináltak, így végül kijelenthető, hogy megérdemelten nyertek 3-1-re. A kék-fehérek a kezdetekkor már nekimentek az Újpestnek, és a hetedik percben Schön Szabolcs révén meg is szerezték első góljukat. Egy hosszú indítással lépett meg Prosser, és a hazaiak védelme enyhén szólva sem állt a helyzet magaslatán, a támadóra hárman figyeltek, miközben Schön ott téblábolt a tizenhatos vonalától 1-2 méterre. Kapta is a labdát, felnézett, és nagyon pontosan kilőtte a bal alsót.

Fél óra telt el, amikor Junior Tallo rontott nagy helyzetben, két perccel később viszont egy lökés miatt tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Junior Tallo ezúttal inkább a biztosra ment, és annyira nem emelte meg a labdát – mint a Fradi ellen. Mijatovic kapus nem találta el a sarkot, 1-1.

A második félidőben aztán szinte momentumai sem voltak a hazaiaknak – Simon Krisztián lövését leszámítva -, az MTK viszont jobbnál jobb helyzeteket alakított ki. A fordulópont Palincsák Máté beállítása volt, a fiatal középpályás lendületesen játszott, jutalma pedig két gólpassz lett. A

A 76. percben Varga Rolandot ugratta ki, az exfradista pedig szépen lőtt Banai mellett a hálóba. Majd már a hosszabbításban Varga talált be újra, most 18 méterről a jobb alsót választotta.

Az Újpest még kieshet, de már egyetlen pont elegendő a Diósgyőr ellen…

Összefoglalás

38 pontja van jelenleg Oenningéknek, és két forduló van hátra. Egy döntetlen már elegendő a bent maradáshoz, de a DVTK elleni mérkőzésen a hazaiak az életükért játszanak, így folyamatos rohamokra számíthatnak…

Novemberben és februárban találkoztak egymással a 2020/2021-es idényben, mindkét esetben a hazaiak nyertek: Novemberben 3-0-ra a Diósgyőr, februárban az Újpest 1-0-ra.

Amúgy is gyengélkedik idegenben a negyedik kerületi csapat, négy meccse nyeretlenek, és összesen négyszer tudtak nyerni. A DVTK viszont pontjai nagy részét otthon szerzi.

A fogadóirodák pedig ezt pontosan látják, tudják, és emiatt a borsodiak győzelmére sokkal kisebb szorzót adtak. Ami még így is elég magas ahhoz, hogy megérje megfogadni.

Van egy mondás: A nagy akarásnak nyögés a vége. Így járhat a Diósgyőr is, akik nem kis szerencsével úszták meg kapott gól nélkül a Kisvárda elleni meccset, de ez a két győzelem önbizalmat adhatott nekik. Ellenfelük pedig utolsó öt meccsén háromszor is vereséget szenvedett.

Véleményem szerint következik majd a negyedik, ami egy olyan őrült utolsó fordulót fog maga után vonni, amiről még sokáig fogunk beszélgetni. Kábé, mint a tavalyiról. Hogy aztán bent marad-e a Diósgyőr? Ezt még csak megjósolni sem lehet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső