Dortmund-M’gladbach – Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 17.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D D D N V
  • Signal Iduna Park, Dortmund
  • április 19.
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia M’gladbach
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már hét meccs lement a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokságból és nagy meglepetéseket láthatunk a tabellára nézve, az első helyen az idegenben eddig még csak pontot sem veszítő Borussia Mönchengladbach csapata áll a Wolfsburg előtt, a Bayern München csak harmadik, és a negyedik, még BL-szereplést ígérő helyen a Freiburg áll. A ligában mindig domináns szerepet betöltő Borussia Dortmund most csak nyolcadik, bár ez láthatóan nem a szokásosan acélos hazai teljesítményüknek, inkább idegenbeli gyengélkedésüknek köszönhető.

Most hétvégén pedig pont a két Borussia meccsére kerül sor, Dortmundban a félelmetes hazai pályára érkezik az éllovas és idegenben szárnyaló M’gladbach, úgyhogy minden szempontból óriási meccsre van kilátás. A fogadóirodák mindenesetre a vendégek teljesítményét inkább csak véletlennek és rövidtávúnak tartják, hiszen a legtöbb helyen még másfélszeres pénzt sem adnak a Dortmund győzelméért, hiába a fentebb már taglalt forma és eredménylista.

Ami első nekifutásra is inkább a hazaiak mellett szól a statisztikák közül, az a tény, hogy a két csapat legutóbbi 13 meccsén nem volt döntetlen, ráadásul a legutóbbi nyolcat a Dortmund nyerte meg és általánosságban mindig gólgazdag meccseket játszottak – az utóbbi öt találkozójukból hármon született legalább három gól.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.18.Bundesliga
gladbach
0:2
dortmund
Bundesliga
2018.12.21.Bundesliga
dortmund
2:1
gladbach
Bundesliga
2018.02.18.Bundesliga
gladbach
0:1
dortmund
Bundesliga
2017.09.23.Bundesliga
dortmund
6:1
gladbach
Bundesliga
2017.04.22.Bundesliga
gladbach
2:3
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A BVB sikere mellett szól az is, hogy hazai pályájukon, a Signal-Iduna-Parkban az elmúlt 14 ilyen felállású meccsből mindössze kétszer tudott nyerni a ‘Gladbach, tehát nem igazán találni érveket a vendégsiker mellett. Hacsak azt nem, hogy a vendégek az elmúlt négy meccsükön nem találtak legyőzőre, az elmúlt öt meccsükből hármon legalább három gól volt és idegenben már tíz meccse veretlenek.

Viszont most elég sok sérülttel fognak kifutni a dortmundi gyepre (a teljesség igénye nélkül hiányozni fog Ginter, Lainer, Strobl vagy éppen Mayer és Musel), így a legvalószínűbb kimenetel a dortmundi győzelem és a 2.5 gólszámnál több gól. Akire a hazai oldalon érdemes odafigyelni, az Thorgan Hazard, aki valószínűleg kettőzött erővel fog majd egykori csapattársai ellen küzdeni, ráadásul mellette nagyjából teljes összeállításban rohamozhat a BVB.

A javasolt gólszámos tipphez legyen elég még annyi alátámasztás, hogy a Dortmund három meccs alatt túllépte otthon a hármas gólátlagot és a M’gladbach idegenben szerzett átlagos gólszáma is 2 fölé kúszott nemrég. A legutóbbi fordulóban a Die Fohlen (Csikók) becenévre hallgató mönchengladbachiak 5-1-re mészárolták le hazai pályán az Augsburgot, de a Dortmund sem állt messze a sikertől, csak az utolsó percben kapott góllal (vagyis igazából Akanji öngóljával) hagytak két pontot az egyébként nem lebecsülendő Freiburg otthonában.

És még egy utolsó adalék, hogy kitartsunk a hazai tipp mellett: a Csikók még nem találkoztak igazán nagy névvel a szezonban, amikor ez eddig egyetlen egyszer megtörtént az RB Leipzig ellen, akkor könnyed 3-1-es vereséget szenvedtek – tehát a mostani mérkőzéshez hasonló meccsek fogják megmutatni, hogy ez csak egy lufi vagy tényleg az idei szezonban van keresnivalója az élbolyban a Borussia Mönchengladbachnak.

Főleg azért is, mert amilyen szoros jelenleg a Bundesliga élmezőnye, a Dortmund esetleges győzelmével a két csapat között már csak egy pont lenne a differencia, ráadásul a Die Borussen (ahogy becézik a BVB-t) győzelme esetén valószínűleg már ismét BL-t érő pozícióban találná magát és egy ilyen siker jól jönne nekik a következő forduló Schalke 04 elleni rangadója előtt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső