Eibar – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 12.
Eibar
Teljesítmény:
N N V V V
  • Municipal de Ipurua
  • Május 13. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N D D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak Julen Lopeteguiék lehetnek büszkék az idei teljesítményükre, Sevilla másik oldalán is elégedettek lehetnek arra, amilyen szezont futnak. A Real Betis Európáért van harcban, jó helyzetből várják a folytatást, de mivel nagyjából ugyanúgy mozognak, mint a felettük, illetve az alattuk álló csapatok (tehát a Real Sociedad és a Villarreal), így a lényeg nem változott: Lehet ebből öröm, és lehet ebből szomorúság is.

Mondhatnánk, hogy a sereghajtó ellen sima győzelmet várunk, de az Eibar most még indított egy utolsó, nagy rohamot annak érdekében, hogy a 2021/2022-es szezont is a La Ligában kezdjék meg. Az Alaves fölényes legyőzése után a Getafe együttesét is elrendezték, és visszahozták magukat, visszahozták maguknak a reményt.

De a tabella végére megint csak azt tudom mondani, hogy egy katyvasz. Elképesztően szoros, feszült végjáték várható, ahol az Eibar akár győztesként is kijöhet a buliból, de ez nem csak rajtuk múlik…

Elsőként nyerniük kell holnap este, Eibar – Real Betis meccset rendeznek a La Liga 36. fordulójában.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Eibar

Idén a Getafénak sem megy a játék, tavaly épp lemaradtak az Európa Ligáról, idén pedig még az is pakliban van, hogy kiessenek. Kicsit hasonlít a tavalyi Espanyolra, annyi különbséggel, hogy a barcelonai együttes legalább eljutott a csoportkörig, sőt az egyenes kiesésig.

Az Eibarnak ilyen gondjai már tavaly sem voltak, ők évek óta a kiesés ellen küzdenek, és ha emlékeztek, az idény elején azt mondtam, ők a mostani mezőny leggyengébbjei. Persze, akkor még nem ismertem az Huescát, a Cádizt és az Elchét. Most már azért megismertem őket, de a véleményem nem változott.

Ezen a meccsen helyzetek terén a madridiak voltak jobbak, bár az első félidőről sok jót így sem-úgy sem tudok elmondani. Mindössze két icipici helyzetecskét tudtam kiemelni, ami keretbe foglalta a látottakat. Sergi Enrich az ötödik percben egy beadást becsúszva lőtt fölé, majd a félidő végén a másik oldalon Marc Cucurella maradt le egy átadásról. Egyszóval: Semmi izgi.

Egy óra kellett, hogy a kapusok is játékba avatkozzanak, különösen David Timor helyzetfelismerése érdemel szót, a védő egy labdaszerzés után saját térfeléről ívelte kapura a labdát, mert látta, hogy Dmitrovic kint áll, azonban az Eibar hálóőre visszaért még időben.

Peregtek a percek, és már-már úgy tűnt, hogy egy gólnélküli döntetlennel lehozzák a fiúk a meccset, amikor tizenegyeshez jutott az Eibar. A VAR segített be a játékvezetőnek, így vették észre, hogy Maksimovic kézzel ért labdába, José Recio pedig a nyomás ellenére bebombázta a büntetőt.

Így az Eibar egy rendkívül fontos három ponttal gazdagodott, és visszajött a bajnokság végére. De még vár rájuk három nagyon nehéz meccs.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.30.La Liga
real betis
0:2
eibar
La Liga
2020.02.02.La Liga
eibar
1:1
real betis
La Liga
2019.10.04.La Liga
real betis
1:1
eibar
La Liga
2019.05.05.La Liga
eibar
1:0
real betis
La Liga
2018.12.22.La Liga
real betis
1:1
eibar
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Granada

Alaposan megszedte magát döntetlennel a Betis, egymás után hatszor osztozkodtak meg a pontokon, többek között az Atletico Madrid, Valencia, Bilbao, Real Madrid négyessel, ami azért nem egy rossz eredmény ellenük.

A szurkolók viszont már szerettek volna győzelmet látni, mert azért lehet attól félni, hogy a végén hoppon maradnak a zöld-fehérek. Most, a Benito Villamarinban ez összejött Canaleséknek, a Granada volt az áldozat.

Nehezen indult számukra a meccs, Bravo kapusnak mindenképp. Mivel a Granada irányított a mérkőzés elején többször el is jutottak a chilei kapusig, de rajta túl már egyszer sem, remekül védett a rutinos portás.

De először nem is a vendégek, hanem saját játékosa tette őt próbára, egy beadást próbált meg kirúgni Marc Bartra, ebből pedig majdnem öngól lett. A kipattanóból is lehetett volna valami, de végül csak egy szögletet tudtak kihozni ebből a szituációból a granadaiak.

Később a szerencse is velük volt, egy kontra végén Luis Suárez lövését Bravo kapufára ütötte, és Darwin Machis aztán hiába lőtt hálóba, a partjelző lest intett, és maradt a 0-0.

Nem sokáig, az első igazi sevillai helyzetből gól született: Egy beadást Borja Iglesias vett át a tizenhatoson belül, térült-fordult, hogy kinek passzolhatna, mivel senki nem volt a közelében megpróbálkozott egyedül befejezni az akciót. Sikerült neki.

A 66. percben Darwin Machis újfent a hálóba talált, ez pedig érvényes gól volt, szemben az elsővel. Marc Bartra hibázott hatalmasat, rövid hazaadására csapott le a támadó, elhúzta Bravo mellett és a hálóba gurított.

Végül azonban egy kései góllal a Betis diadalmaskodott. Közvetett szabadrúgást ítéltek egy szándékos hazaadás miatt körülbelül 3 méterre a gólvonaltól. Az egész vendégsereg beállt a kapuba, ám a trükkös kombináció Borja Iglesias góljával ért véget.

A meccs pedig a hazaiak győzelmével, akik úgy örültek a három pontnak, mintha bajnokságot nyertek volna.

Összefoglalás

Anno Zidane szokta mondani a nagy meccsek előtt, hogy „ez egy döntő”, hogy „X döntő vár ránk” ésatöbbi… Most ugyanezt José Luis Mendilibar mondhatja el, három nagy csata vár az Eibarra, és nem a saját kezükben van a sorsuk, hiszen hiába húznák be mindhármat (amire nem mutatkozik sok esély) még úgy is kieshetnek.

Alejandro Pozo az egyedüli hiányzó a hazaiaktól, de ez nem befolyásolja a mostani kezdőt, ugyanarra a 11 emberre számíthatunk, mint a Getafe ellen.

A Betisnél továbbra is hiányzik Martin Montoya, Victor Camarasa és Dani Martin, viszont Nabil Fekir, a klub egyik legértékesebb játékosa visszatérhet eltiltását követően, és lehet, hogy kezdeni fog, de az is előfordulhat, hogy Ruibal García marad a posztján.

Sokan döntetlent tippelnek egyébiránt, de én azt hiszem, hogy az Eibar nem tudja majd megverni a sevillaiakat. Dacára annak is, hogy a zöld-fehérek 2018. áprilisában tudtak utoljára nyerni… Én most a vendégek sikerére teszem a pénzem, de a legbiztosabb megoldást egy X2 jelentené… Vagy az, hogy 2,5 gól alatt végeznek a csapatok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső