Eintracht Frankfurt – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 19.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
V V N V N
  • Commerzbank-Arena
  • Augusztus 21. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
V N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a kispénteket egy német elsőosztályú meccsel, az Eintracht Frankfurt – Augsburg nyerte el a tetszésünket. A Frankfurt új vezetőedzővel vágott neki a bajnokságnak, de a Bundesligában elég szép kis váltások voltak, az élcsapatok egymás között cserélgettek edzőt – meg néha játékosokat is. Amolyan Bundesligásan, mert ez itt egyáltalán nem megszokott.

A Frankfurt új mestere Oliver Glasner lett, aki tavaly még a VfL Wolfsburgot edzette. A bemutatkozás rosszul sikerült, a Borussia Dortmund otthonában szenvedtek súlyosnak mondható, 5-2-es vereséget.

A vendégeknél is hasonló a szitu: Új a vezetőedző – Markus Weinzierl – és súlyos vereséggel kezdtek. Ők hazai pályán fogadták a Hoffenheim csapatát, és belefutottak egy 4-0-s eredménybe.

Most itt az idő javítani, de ez egyiküknek sem lesz könnyű feladat. A Frankfurtban bízunk, ahogy a bukik is, a hazai győzelmet favorizálják. Mi is, de azért megnézzük, van-e olyan tényező, amit esetleg figyelmen kívül hagytunk, mégis fontos…

Kezdjünk is neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt: 5-2

G.: Haaland (2), Reus, Hazard, Reyna ill. Passlack (ög), Hauge

Nem áll távol a csapatoktól a gólzáporos meccs, most ebből kaptunk egy újabb ízelítőt. Tavaly Edin Terzic irányításával a végén a sárga-feketék kifejezetten jól szerepeltek, ám a már korábban beígért váltás a kispadon megtörtént, immáron Marco Rose a Dortmund mestere.

A Frankfurtnál is voltak fájó távozások, Adi Hütteré vagy André Silváé. Luka Jovics is visszament Madridba, de izgalmas érkezők is jöttek. Nézzük a Frankfurt kezdőjét:

Trapp – Ilsanker, Hinteregger, N’Dicka – da Costa, Sow, Hasebe, Kostic – Kamada, Barkok – Borre

A kezdőből hiányoltuk Younest és a nyáron megszerzett norvég csodagyereket Jens Haugét.

A Dortmund ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és ez bizony azt is jelenti, hogy Erling Braut Haaland ismét őrületes. Most épp két góllal és három gólpasszal zárt. Az első találatot megelőzően gyönyörűen cipelte végig a frankfurti térfélen a labdát, majd a lehető legjobbkor tette tovább a labdát Marco Reusnak, és a cséká finoman, okosan gurított a gólvonal mögé.

Négy perc múlva a Frankfurt egyenlíteni tudott, a gólt azonban nem az ő játékosuk szerezte. Felix Passlack csatárokat megszégyenítő módon csavart a bal alsóba, bár szándéka mindössze annyi volt, hogy Borre elől felszabadítson… Kobel hiába vetődött, túl jól volt helyezve az a felszabadítás.

Ettől viszont úgy felszívták magukat a hazaiak, hogy aztán kilenc perc alatt háromszor mattolták Trapp kapust. Először Thorgan Hazard, majd Erling Haaland, végül Marco Reus a 41. percben. Utóbbi gólt viszont nem adták meg, 3-1-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok. Glasner a félidőben hármat cserélt, de a csapat nem lett jobb, sőt…

Gio Reyna az 58. percben már ténylegesen 4-1-re növelte a hazaiak előnyét, végül pedig Haaland második gólja jött. Egyik szebb volt, mint a másik…

A végeredményt Jens Hauge állította be, egy fejesbe tette bele a lábát, de ez még szépségtapasznak is kevés volt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.20.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:0
augsburg
Bundesliga
2020.12.19.Bundesliga
augsburg
0:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.02.07.Bundesliga
eintracht frankfurt
5:0
augsburg
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
augsburg
2:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.04.14.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:3
augsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Hoffenheim: 0-4

G.: Bruun Larsen, Adamyan, Rutter, Rudy

Ahogy említettük az Augsburg sem járt sokkal jobban, ők még egy szépségtapasz-gólt sem tudtak szerezni, ellenben kaptak négyet. Mindezt hazai pályán. A kezdő:

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago – Moravek, Dorsch – Hahn, Jensen, Vargas – Niederlechner

Nehéz, sőt talán lehetetlen úgy megnyerni egy meccset, ha 90 (plusz pár) perc alatt egyetlen egyszer sem tudod eltalálni a kaput. Márpedig az Augsburgnak ez a bravúr nem sikerült. Ráadásul hátul is nagyon szedett-vedettnek tűnt a társaság, egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy a Hoffenheim végül 4-0-ra győzedelmeskedett.

Igaz, az első elég nehezen született meg, 37 percig kellett várni rá, ám előtte is látszott, hogy azon a délutánon melyik a jobb csapat. A gólgyártást Jacob Bruun Larsen kezdte meg, Gumny hagyta nagyon üresen a szélsőt, érkezett egy jobboldali beadás Andrej Kramarictól, aminek a védő még alá is szaladt, így a dán valóban senkitől sem zavartatva bólinthatott a hálóba.

A második félidőben a Hoffenheim nagyon taktikusan egy kissé átengedte az irányítást az Augsburgnak, a gólokat mégis a vendégek lőtték. Szám szerint hármat.

A hajrában, az utolsó tíz perc kezdetén jött Sargis Adamyan találata, ez pedig teljesen megtörte a hazaiakat. A 87. percben Georginio Rutter, a ráadásban meg Sebastian Rudy vette be Gikiewicz kapuját. Kiütés.

Összefoglalás

A csúnya vereséget követően mindkét csapat extra figyelmet fog szentelni a védekezésre, így bár a fogadóirodák szerint az over 2,5-re van nagyobb esély, ezt lehet, hogy rosszul gondolják. Vagy mi gondoljuk rosszul…

Az biztos, hogy a javítás fontos mindkettejük számára, és az is biztos, hogy a Frankfurt jobb csapat. A védekezésen van mit csiszolni, de azért a Dortmundnak két gólt szerezni nem olyan rossz.

Zsinórban háromszor nyertek a mostani ellenfél ellen, tavaly mindkétszer 2-0-ra, az előtt pedig 5-0-ra. Hiányzik azért André Silva, aki immáron az RB Leipzig játékosa, Bas Dost is távozott, ahogy Luka Jovics is. Kell, hogy a nyáron ingyen megszerzett Rafael Borre belelendüljön.

Mi nem hagynánk ki Younest és Haugét sem, de azt is tudjuk, hogy Daichi Kamada kihagyhatatlan a Frankfurtból.

A csapatból egyébként sérülés miatt Almamy Touré és Sebastian Rode fog hiányozni.

Nézzük az Augsburg hiányzóit is: Reece Oxford, Sergio Córdova, Tobias Strobl és Alfred Finnbogason nem tud játékra jelentkezni.

Az előző meccsből kiindulva a Frankfurt könnyed győzelmet fog aratni, a védekezése nagyon lyukas volt az Augsburgnak, és az is sokat elárul róluk, hogy tíz kapura lövési kísérletből egy sem talált kaput.

De mit lehetne tenni? Tavaly sem játszott gólzáporos meccseket a gárda, a 18 csapatos BuLi ötödik leggólszegényebb csapata az övék.

Megkockáztatjuk, hogy ezúttal sem tudnak kapuba találni, megkockáztatjuk azt is, hogy az Eintracht Frankfurt megnyeri a találkozót, illetve azt, hogy maximum két góllal. Így akár a Frankfurt győzelmet a bátrabbak tehetik hendikeppel is jobb oddsért (2.37). Persze lehet, hogy ismét összeesnek a vendégek, ha mondjuk korán gólt kapnak, de a sportfogadásban amúgy sincs olyan, hogy valami százszázalékos biztonsággal be fog jönni. Kicsit kockáztatni kell.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső