Eintracht Frankfurt – FC Basel: Fogadási Tippek és Európa Liga előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 10.
eintracht frankfurt
Teljesítmény:
V N D V N
  • Commerzbank Arena
  • Március 12. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
fc basel
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyolcaddöntővel folytatódnak a második számú európai kupa, Az Európa Liga küzdelmei. Ezúttal az Eintracht Frankfurt – FC Basel meccset vesszük górcső alá . Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Az előző fordulóban történtek

Az Eintracht Frankfurtot a BL-ből harmadik helyen végző (és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó) osztrák Red Bull Salzburggal sorsolták össze. Az első mérkőzésen a németek kisebb meglepetésre négy gólig jutottak míg a Salzburg csak egyet szerzett, így minimális esélyük maradt a továbbjutásra, de azt megpróbálták megragadni. Az erős szél miatt másnapra halasztott találkozón már a jobbik arcát mutatta Jesse Marsch csapata, de végül csak egy döntetlenre futotta az erejükből, így a Frankfurt jutott tovább.

A Baselnek ciprusi csapat jutott az előző körben, az APOEL ellen játszottak. Az első mérkőzésen már eldőlt a továbbjutás, miután Cipruson 3-0-ra győztek a svájciak. A visszavágón félgőzzel játszva is nyerni tudtak, egy tizenegyes döntött azon a mérkőzésen.

Eintracht Frankfurt

A németek második helyen jutottak tovább a csoportjukból, három győzelmet szereztek, ugyanennyi alkalommal kaptak ki. A csoportban egyébként az Arsenal előzte meg őket. Legutóbbi meccsükről már írtam, de a meccsről a bővebb összefoglalót itt érhetitek el.

A Bundesligában már nem ennyire jó a helyzet, rendkívül gyenge szezont futnak Filip Kosticék. Jelen pillanatban csak a 12. helyen állnak, hétvégén szenvedték el zsinórban a harmadik vereségüket. Ráadásul elég nagy pofonba szaladtak bele: a remekül futballozó Bayer Leverkusen 4-0-lal küldte őket haza. Egyébként is ők a liga leggyengébb csapata, ha az idegenbeli mérkőzéseiket nézzük, de ennyire sima eredményre talán még a leverkuseniek sem számítottak.

Ami a csapat játékosait illeti. Egyértelműen hiányzik előlről a holland Bas Dost. A holland gólvágót Portugáliából igazolták a szezon elején, de azóta többször volt sérült, mint egészséges. Pedig egy remek csatárról van szó, aki a Sportingban 83 mérkőzésen 76-szor volt eredményes. Az érte kifizetett hét millió euró nyugodtan nevezhető semmiségnek egy ilyen kaliberű csatárért, de a frankfurtiak szerencsétlenségére a sérülések közbejöttek.

Ahogy írtam, az utolsó három bajnoki mérkőzésüket elvesztették, de a német kupában még talpon vannak. A negyeddöntőben a Werder Bremen együttesét verték meg a múlt héten 2-0-ra. Az elődöntőben egyébként a Bayern München lesz az ellenfelük.

Mivel a bajnokság teljesen elúszott Adi Hutterék számára, nem maradt más, mint megpróbálni jó eredményt elérni a hazai és nemzetközi kupában. Utóbbi lehetőség a reálisabb, mert a jelenlegi Bayern München ellen nem sok sansz mutatkozik, míg a Basel verhető csapat.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Basel

Mit is lehetne arról a csapatról írni, akik lassan két hete nem játszottak egyetlen tétmérkőzést sem?! Utolsó meccsük az APOEL elleni hazai EL visszavágó volt, azóta viszont a svájci bajnokság szünetel. Természetesen – mint oly sokszor mostanában – a koronavírus-járvány miatt van ez is, a svájciak határozatlan időre szüneteltetik mindazon eseményeket, ahol legalább 1000 fő részt vesz/részt vehet. Ez pedig érinti a svájci első osztály küzdelmeit is.

A Basel a C jelű csoport első helyezettjeként jutott tovább, megelőzve a (még szintén a sorozatban levő) Getafét, Krasznodart és a török Trabzonsport. Négy győzelmet könyvelhettek el, egyedül a Krasznodar tudta megverni őket.

Próbáljunk meg hát abból felkészülni, amink van. A Basel jelenleg a svájci Szuperliga harmadik helyén tanyázik 23 forduló elteltével. Belátható távolságra, mindössze öt pontra van a St. Gallen és a Young Boys együttese, tehát nem behozhatatlan hátrányról beszélünk. Legutóbbi bajnoki mérkőzésüket február 23-án játszották, akkor az őket üldöző Servette-tel játszottak 2-2-es döntetlent.

Rendkívül nehéz helyzetben van a Basel a csütörtöki meccs szempontjából. Két hétnyi kihagyás után idegenben kell pályára lépniük és bár kaphattak volna nehezebb ellenfelet is a Frankfurtnál, de a körülmények tekintetében ők is épp elég nehéz ellenfél lesznek.

Egyetértek a bukikkal, akik szerint a rosszabb hazai szereplés ellenére a németek esélyesebbek, ráadásul, ahogy írtam, az itteni továbbjutás létfontosságú számukra. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső