Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 03.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
D D V D D
  • Commerzbank-Arena
  • December 05. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt szokták mondani, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Vannak bizonyos esetekben kivételek. Ilyen például Erling Braut Haaland játéka a Borussia Dortmundnál. Nem, nem mondom, hogy egyemberes csapatról van szó, de azt igen, hogy az egyik – ha nem a – legfontosabb láncszem a norvég a csapatban. Erre most megsérült és idén már pályára sem léphet. Maradtak még minőségi támadók, de ennyire gólérzékeny ember nem. Talán most Youssoufa Moukoko ideje jött el? Kétlem, hogy kezdőként számítana rá Lucien Favre, de talán valamennyivel több időt kaphat a 16 éves támadó, aki utánpótlás-szinten rekordot rekordra halmozott.

Az Eintrachtnál nincs gond csatártéren, sőt… André Silva és Bas Dost remekül megértik egymást, kiegészítve Kamadával és Kosticcsal egészen félelmetes nevekből áll ez a csapat. Mégis csak a középmezőnyben sínylődnek ás az egész bajnokságban csak kétszer győztek idáig. Hat döntetlenjük párját ritkítja, senkinek nincs ennyi iksz a neve mellett.

Az Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund meccset próbáljuk megtippelni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Eintracht Frankfurt

Az egyik legfordulatosabb mérkőzés ez volt, a végeredmény 3-3 lett, de már az első félidőben láthattunk négy gólt, szóval szó nem érhette a ház elejét. Nagyon gyorsan elhúztak a fővárosiak, hiszen a második percben már vezetést szereztek. Kevin Trapp hibázott óriásit, egy lapos beadás csúszott ki a kezei közül, erre csapott le Andrich és lőtt a hálóba. Négy perccel később Max Kruse tovább növelte góljai számát tizenegyesből, a jogosságához kétség sem férhetett.

Hamar kétgólos hátrányba került tehát a Frankfurt, de nem adták fel, próbálkozásaikból pedig gól, gólok születtek.

A feltámadásban aktív szerepet játszott André Silva, a Milant és a Portot is megjárt portugál támadó, aki előbb a 27. percben lábbal, majd a 37. percben fejjel szerzett gólt, így még a lefújás előtt sikerült kiegyenlíteni, ezzel pedig ismét a nulláról vághattak neki a meccsnek a csapatok.

A második félidő ennyi gólt ugyan nem hozott, de ez is élvezhető 45 perc volt. A 79. percben fordította meg a találkozó állását a Frankfurt, Kamada adott szép labdát Bas Dostnak, de a Törökországból igazolt Max Kruse ismét lecsapott, és meglőtte a legszebb gólt a fordulóban.

A vége így 3-3, ez volt a hatodik döntetlenje az Eintracht Frankfurtnak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.14.Bundesliga
dortmund
4:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.09.22.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:2
dortmund
Bundesliga
2019.02.02.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
dortmund
Bundesliga
2018.09.14.Bundesliga
dortmund
3:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2018.03.11.Bundesliga
dortmund
3:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Köln

A vendégek a mérkőzést megelőzően még egyetlen mérkőzést sem nyertek a 2020/2021-es kiírásban, nem sokan gondolták volna, hogy pont Lucien Favre együttese ellen gyűjtik be először a három pontot. Pedig így történt, a Köln hamar vezetést szerzett, konkrétan a kilencedik percben. Skhiri már az előző fordulóban is gólt szerzett, ezt a hagyományt pedig folytatta, egy szöglet után közelről belsőzött a kapuba.

És az első félidő gólok tekintetében ennyi volt. Jadon Sancho Skhiri gólja előtt lőtt egy felsőkapufát, de más tényleg nem volt.

A fordulás után aztán Skhiri megint betalált, megint egy szögletnél volt szemfüles, a hosszú oldalon várta a labdát a kapufa mellett, ami némi szerencsével el is jutott hozzá. Még arra is maradt ideje, hogy átvegye, ezután passzolta be a második kölni gólt. Skhiri már csak egy gólra van attól, hogy beállítsa profi karrierje leggólerősebb szezonját, még a Montpellier színeiben jutott négy gólig a védekező középpályás.

A Dortmund egyre nagyobb energiát fektetett a támadásokba, Favre is próbált frissíteni cserékkel, beküldte a második gól után Thorgan Hazard-t, Gio Reynát és Youssoufa Moukokot is, és a fiatalabb Hazard fivér végül szépíteni tudott a 74. percben. A gólpasszt pedig Reynától kapta, tehát Favre cseréire nem lehetett panasz.

Az egyenlítést jelentő találat pedig ott volt Haaland lábában, az ifjú titán négy méterről vétett. Nem ehhez vannak hozzászokva a Dortmund drukkerei, de hát ő is emberből van…

Maradt az 1-2, a forduló legnagyobb meglepetését ez a meccs adta.

Összefoglalás

Szóval, nincs Haaland, most mi lesz? A tegnapi BL meccsen nem Moukoko kezdett, hanem Marco Reus, aki nem igazán befejező csatár, jobban el tudom képzelni őt árnyékékként vagy szélsőként. Favre viszont egy profi edző. Én meg nem. Szóval befogom a számat.

Nem csak Haaland dőlt ki, mellette Thomas Meunier, és a Real Madridtól kölcsönvett Reinier is, bár az ő hiánya nem igazán fog senkinek feltűnni, nem nagyon játszatta őt Favre.

A Frankfurtnál nem tudok olyan sérültről, aki komolyan befolyásolná a csapatösszeállítást.

Egy dologra hadd hívjam fel a figyelmetek! A Borussia Dortmund csapata bajnoki mérkőzésen 2013 óta nem tudott nyerni Frankfurtban. Ez intő jel is lehet, pláne Haaland nélkül.

És tegyük hozzá, hogy a hazaiak csatárduója elég jó formába került, főleg André Silva, aki már hét gólnál jár.

Az én tippem ezúttal egyszerű, mint az ásóbot: Mindkét csapat szerez gólt. Maradt még muníció Haaland nélkül is a tarsolyban, a másik oldalon meg a fentebb említett négyesben bízom. A meccs végeredményében meg egyáltalán nem vagyok biztos, mármint abban, hogy a Dortmund behúzza ezt a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső