Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 14.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
V D D D V
  • Commerzbank-Arena
  • December 15. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két angol és egy magyar meccs után két némettel fejezzük be a mai napot, elsőként egy – mondhatni – rangadóval kezdünk, az Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach mérkőzéssel. Ha ránézünk a tabellára, nem biztos, hogy a rangadó szó jut eszünkbe először, de higgyetek nekem, nem túlzás ez a jelző. A Gladbach legutóbbi találkozójáról mi is írtunk és meglepődtem, hogy a Hertha – akárcsak a Leverkusen ellen – egy pontot el tudott rabolni egy erősebb gárdától. Nem örültem… De csak a saját szelvényem miatt természetesen.

A Frankfurt meccséről is írtunk, ott szerencsére a tipp jött, mert bizony a Wolfsburg és a Frankfurt is betalált, nekünk pedig ez kellett. Az ő szempontjukból sokkal fontosabb az a tény, hogy végül vereséggel távoztak.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

Két döntetlen-specialista futott egymásba a hétvégi Bundesliga fordulóban. A hazaiak hatszor, a vendégek hétszer ikszeltek idáig, most azonban nem növelték ezt a számot.

Az első félidő egyértelműen a hazaiakról szólt, az Eintrachtnak szinte momentumai sem voltak, Wout Weghorsték viszont kellő vehemenciával támadták a vendég kaput. Összesen négy olyan eset volt, ami góllal is végződhetett volna, de a védők, a kapus és a kapufa együttes erejével mindent megúsztak. A legközelebb a gólhoz Xaver Schlager helyzeténél jártak a hazaiak, ahogy említettem, a kapufa is szerepet játszott abban, hogy a lehetőségből végül nem született gól.

A második félidő meghozta az első frankfurti lehetőséget is, nem is kicsit, Kostic ugyanis egyedül nyargalhatott Casteels kapuja felé, de a szerb végül fölé lőtt. Szinte rögtön a másik kapu előtt is adódott egy nagy helyzet, de Philipp, majd Weghorst lövését is nagy bravúrral védte Trapp.

A 60. perc eseményei után aztán a vendégek szereztek vezetést, Brooks ugyanis két kézzel taszította meg Hintereggert. A játékvezető először továbbot intett, majd videón visszanézte az esetet, jöhetett a büntető, amit Bas Dost értékesített.

Bő tíz perccel később a másik oldalon is tizenegyest ítéltek, Ilsanker kezét érte a labda. Ezt is egy holland, nevezetesen Wout Weghorst végezte el, és ő sem hibázott.

Közel jártunk a döntetlenhez, mert a győztes gól a 88. percben született. Schlager kiugratására ismét Weghorst érkezett, majd a hosszú alsóba gurított.

Igazságtalan lett volna, ha nem nyernek a hazaiak, sokkal jobban játszottak és többet tettek a győzelemért.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.16.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:3
gladbach
Bundesliga
2019.10.27.Bundesliga
gladbach
4:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.02.17.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
gladbach
Bundesliga
2018.09.26.Bundesliga
gladbach
3:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2018.01.26.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:0
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC

Nem játszottak jó első félidőt a csapatok, alig tudtam hozni onnan bármit is. Marco Rose egyébként hat helyen változtatott a Madridban játszó csapathoz képest, többek között a kezdőbe került Hannes Wolf, Tobias Sippel, Patrick Herrmann és Ibrahima Traoré.

A Herthánál is voltak változások, például a múltkori dupláját követően Bruno Labbadia a kezdőbe nevezte Krzysztof Piateket.

Az ő nevéhez fűződött az első helyzet, egy jobboldali passznál nem tudta megfelelően leszorítani a lábát, így a lehetőség végül oda lett, az égbe lőtte a lengyel a labdát. A másik oldalon Hannes Wolf távoli próbálkozását Schwolow ütötte szögletre, és nagyjából ennyi volt az első játékrész.

Az Arsenaltól kölcsönkapott francia, Matteo Guendouzi közvetlenül a fordulás után talált be, a 47. percben. Zakaria vesztett labdát a saját tizenhatosukon, Darida az érkező Guendouzi elé passzolt, aki szépen csavart Sippel kapujának bal oldalába.

Kicsit rákapcsoltak a hazaiak, és Dedrick Boyatának köszönhetően maradt is a vendég előny, a védő a gólvonalról vágta ki Herrmann emelését.

De nem bírták ki, emiatt pedig két kulcsjátékos, Florian Neuhaus és Breis Embolo okolható. Egy szabadrúgás landolt Neuhaus fején, aki nagyon okosan nem kapura bólintott, hanem a középen érkező társat kereste. Meg is találta, Embolo pedig közelről hálóba sodorta a labdát, saját magával együtt.

Nem lehet boldog az eredménnyel a Gladbach, de sokan hiányoztak a kezdőből, így teljes mértékben elégedetlenek sem lehettek.

Összefoglalás

Nézhetjük sokféleképp az Eintracht Frankfurt mostani formáját, de én azt látom ebben, hogy legutóbbi nyolc meccsüket nem tudták megnyerni. A döntetlenek dominálnak, de egy-egy pontokkal nem lehet előre haladni. Utoljára október elején nyertek, és hiába játszanak helyenként jól…

A Gladbach egyik legfontosabb statisztikája pedig az, hogy a Borussia Parkban még nem találtak legyőzőre. Bár a döntetlenek vannak itt is túlsúlyban, 2 győzelem és 4 döntetlen a mérleg. Kár, hogy ez a meccs nem ott, hanem Frankfurtban kerül megrendezésre, az idegenbeli mérleg pedig nem annyira jó… 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség…

A legutóbbi találkozón André Silva nem szerepelt, és valószínűleg most sem fog, ez azért elég nagy hátrány a vendégeknek, a portugál hét góljával a csapat házi gólkirálya.

Minden bizonnyal Marco Rose újra a kezdőbe jelöli majd Marcus Thuramot és Lars Stindlt, viszont Yann Sommert ismételten Sippelnek kell majd helyettesítenie, valamint Ramy Bensebaini is kérdéses, ő még november közepén kapta el a vírust.

Gondolkoztam a mindkét fél szerez gólt opción, de André Silva távollétében ezt nem merem. Bas Dost ugyan jó csatár, meg ott van még Kamada és Kostic is, de azért a portugállal a fedélzeten bátrabb lennék. Maradjunk abban, hogy a vendégek ezúttal nem hibáznak, és folytatódik a Frankfurt nyeretlen sorozata.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső