Eintracht Frankfurt – Fenerbahce: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
D D D V V
  • Commerzbank-Arena
  • Szeptember 16. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fenerbahce
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már csak három meccsünk van hátra, az esti meccsekre fókuszálunk innentől, és szerencsére most jön a java. Szó lesz most az Eintracht Frankfurt – Fenerbahce találkozóról, ezután jön a Glasgow Rangers – Olympique Lyon, végül pedig egy Leicester – Napoli találkozóval zárjuk a napot.

A német együttes nagyot futott a tavalyi esztendőben, de a szezon végére kissé (nem is annyira kissé) elfáradtak, így végül csak az ötödik helyen futottak be. Ez is nagy szó, elindulhattak ismét az Európa-ligában, de közben számos változást is át kellett élniük a nyáron.

Ellenfelük a török bronzérmes, a Fenerbahce egy győzelemnyire volt a bajnoki címtől, végül meg kellett elégedniük a harmadik hellyel. Számunkra azért is kedves a Fener együttese, mert itt futballozik hétről hétre válogatottunk védője, Szalai Attila, akit egyébként a török szurkolók szó szerint imádnak.

Érdekes mérkőzésre van kilátás, bár a bukik szerint elég egyértelmű lesz… Szerintük franfurti győzelem várható, mi azonban megállnánk egy szóra, hogy vitatkozzunk…

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Eintracht Frankfurt

Két nagyon befolyásos emberét bukta el a nyár folyamán az Eintracht Frankfurt. Egyikük maga a vezetőedző, Adi Hütter, aki három év után mondott búcsút Frankfurt városának és a Borussia Mönchengladbach kispadját vállalta el – nem mellesleg pedig megválasztották a tavalyi idény legjobb edzőjének, még Hansi Flicket is sikerült megelőznie. A másik pedig André Silva volt, a portugál válogatott középcsatár, aki (pár társával egyetemben) végig a hátán cipelte az együttest, a tavalyi idényben összesen 31 gólig jutott. És szinte bagóért adták el az RB Leipzig csapatának…

A kezdőben néha-néha megfordulók közül elment még Jetro Willems a Fürthbe, valamint útilaput kötöttek Steven Zuber talpára, aki Görögországban folytatja pályafutását. Ja, és Filip Kostic is majdnem eligazolt, de a technika ördöge végül közbe szólt, így a szerb maradt mostani csapatánál.

Nem tartott nagybevásárlást az új edző – akit egyébként Oliver Glasnernek hívnak, aki meg a Wolfsburg együttesét edzette tavaly -, de inkább úgy fogalmaznék, hogy nem költött sokat az osztrák. Merthogy három játékost csak kölcsönvettek, megint három spílert ingyen szereztek meg, a maradék négy játékosért meg összesen nem fizettek 8 millió eurót.

A három kölcsönjátékos beválhat, Jens Petter Haugét csodagyereknek tartják, Sam Lammersnek nem nagyon jött be az olasz kaland az Atalantánál, Kristijan Jakic viszont alapembere volt a Dinamo Zagrebnek.

Ingyen csatlakozott Rafael Borré, akit az egyik legértékesebb szabadon igazolható játékosnak tartott a Transfermarkt, a legtöbb pénzt (hétmilliót) Jesper Lindström játékjogáért fizette ki az Eintracht, aki a dán Bröndbyből csatlakozott, 21 esztendős és támadó középpályás.

Egyelőre a csapatnak nagyon nem megy, négy forduló telt el a bajnokságból és még nyeretlenek, egy vereség (Borussia Dortmund) mellett három döntetlenjük (Augsburg, Bielefeld, Stuttgart) van.

Utolsó meccsüket a tavalyi újonc stuttgartiak ellen játszották, Filip Kostic csereként pályára lépve volt eredményes, majd a végén úgy kapott gólt az Eintracht, hogy Anton kiállítása miatt az ellenfél tíz emberrel játszott…

Talán egy jó kezdés az Európa-ligában ki tudná őket rángatni a gödörből, amibe kerültek…

Előző meccs eredménye
2006.12.13.Európa-liga
fenerbahce
2:2
eintracht frankfurt
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fenerbahce

Az elmúlt napokban, illetve hetekben többször szóba került a Süper Lig 2020/21-es idénye. Nem hiába, a Fenerbahce mellett a Besiktas és a Galatasaray is kilépett a nemzetközi porondra, így természetes, hogy jó párszor felelevenítettük. Mindhárman főszereplői a sztorinak, a Fener a legkevésbé. A lényeg, mert tényleg nem szeretném sokadszor ismételni magam: A három említett együttes szinte a bajnokság egészében kéz a kézben haladt előre a bajnoki címért. De, mint tudjuk, azt csak egy csapat nyerheti meg, az pedig nem a Fenerbahce lett, az övék a harmadik pozíció lett. 80 ponttal zártak, az előttük levő két csapat pedig 82-82-vel.

Így tehát mondhatjuk, hogy Szalai Attiláék egyetlen győzelemnyire voltak a Bajnokok Ligáaj főtáblától – na meg a bajnoki címtől.

Idén lehet javítani, most a török elsőosztályú bajnokság harmadik helyét foglalják el, a hétvégén hibáztak először a Sivasspor ellen. Szalai Attila egyébként csak a kispadon kezdett, de a 22. percben már bevetette őt a gárda vezetőedzője, Vitor Pereira.

A végeredmény egyébként 1-1 lett, a hazaiak gólját Osayi-Samuel szerezte.

A Fener is épített az ingyen megszerezhető játékosokra, valamint ők sem ürítették ki a pénztárcájukat teljesen a nyár folyamán. Ally Samatta, valamint Mergim Berisha voltak a legdrágább vételek, előbbi 6 millióba került, utóbbi „csak” 5-be. Mindketten csatárként bevethetők, Berishát a Salzburg csapatából ismerhetjük, ahol még anno Szoboszlai Dominik csapattársa is volt.

Max Meyert a Kölnből szerezték meg, pontosabban szabadon igazolható volt a középpáylás, míg Steven Caulkert az Alanyasporból.

Elhagyta a csapatot többek között Michael Frey, Mame Thiam, illetve Ozan Tufan, de utóbbi csak kölcsönben került – egyelőre – a Watfordhoz.

Összefoglalás

A bukik eléggé „lenézik” a Fenerbahce együttesét, holott a Frankfurt sincs világverő formában, és akkor most rendkívül finoman fogalmaztam…

Bár tény, hogy a vendégektől öten is hiányozni fognak, de négyen biztosan. Az egyedüli kérdés Marcel Tisserand játéka, akit Szalai váltott a hétvégi bajnoki mérkőzésen. Serdar Dursun, Nazim Sangaré, José Sosa és ami a legfájóbb, Irhan Can Kahveci biztosan nem lehet ott a társakkal.

A kezdőből lehet, hogy Mesut Özil, a Fener talán legismertebb játékosa kiesik, mivel nincs túl jó erőnléti állapotban. A helyére az új fiúk, Max Meyer vagy Diego Rossi kerülhet.

A másik oldalon Sebastian Rode sérült, Almamy Touré és Ragnar Ache szereplése kétséges.

Rafael Borre a hétvégén csereként lépett pályára, mivel későn ért vissza válogatott szerepléséről, szerintünk kezdőként fog szóhoz jutni csütörtök este.

Az, hogy Oliver Glasner Filip Kosticot miért csak csereként küldte pályára a Stuttgart ellen rejtély, talán szimplán csak pihentetni akarta holnapra, talán volt a szerbnek egy kisebb sérülése. Gólja után viszont száz százalék, hogy ott lesz a balszélen, mellette Kamada és Hauge fog szerepelni.

A két csapat egyetlen egyszer csapott össze, akkor még az UEFA kupában, az eredmény pedig 2-2 lett. Abban a csoportban a Frankfurt amúgy utolsó helyen végzett, míg a Fener harmadikként továbbjutott. De ezt csak úgy érdekességképp jegyeztem meg.

Mi nagyon hajlunk a döntetlen eredmény felé, ami nagyon kívánatos szorzóval kecsegtet, és őszintén szólva – a fogadóirodákkal ellentétben – nem annyira bízunk a Frankfurtban. Meg is maradunk ennél, bízunk abban, hogy Szalai Attila féken tudja tartani a németek támadásait…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső