Eintracht Frankfurt – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 12.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N N D D D
  • Commerzbank-Arena
  • Október 16. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Hertha BSC
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lehetséges, hogy szombaton koraeste eljön a búcsú ideje? Benne van a pakliban, egyre többször kerül szóba Dárdai Pál esetleges távozása a Hertha Berlin éléről, a gárda nem úgy szerepel a bajnokságban, ahogy az elvárható lenne. Itt jegyezném meg, hogy Dárdai többször kisegítette csapatát az évek során, mindig ott volt, ha kellett, minden egyes alkalommal ugrott, hiszen neki ez a csapat a mindene. Most mégis dicstelenül távozhat, ami szerintem – és ezzel nem vagyok egyedül – nem lenne túl fair a klub részéről.

Míg Bruno Labbadia szórhatta az eurómilliókat, addig Dárdainak erre ismét nem adódott lehetősége, abból kellett főznie, ami van, illetve a klubhoz tudott csábítani pár játékost ingyen vagy apróért.

Két győzelmet két vereség követett, előbb az RB Leipzig vágott nekik hatot, ezt követően pedig a Freiburg Berlinben diadalmaskodott 2-1-re.

Nem megy a játék a Frankfurtnak sem, mindössze egy hellyel vannak előrébb, mint a Hertha. A különbség annyi, hogy ők nem a vereségeket, hanem a döntetleneket gyűjtik.

Első győzelmüket az előző fordulóban aratták, nem is akárhol: Münchenben ők voltak az okozói Julian Nagelsmann első vereségének. 2018-ban sikerült a Herthának utoljára Frankfurtban nyernie, akkor Dárdai volt a vezetőedző. Szükség lenne egy ismétlésre…

A napot az Eintracht Frankfurt – Hertha BSC mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Eintracht Frankfurt: 1-2

G.: Goretzka ill. Hinteregger, Kostic

Nem igazán ment a játék a Frankfurtnak, nem gondoltuk volna, hogy ők lesznek azok, akik először megverik idén a Bayern Münchent, amelyik sokszor parádés játékot mutat mind a Bajnokok Ligájában, mind a Bundesligában. És lám, ilyen a foci…

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Ilsanker, Hinteregger – Touré, Sow, Jakic, Chandler – Lindström, Kostic – Borre

Nem úgy tűnt, hogy lehet esélye a vendégeknek, mert a Bayern München nagyon erősen kezdett, az első fél óra határozottan az övék volt, és ez nem csak labdabirtoklásban vagy helyzetekben, de egy gólban is megmutatkozott. A 29. percben egy frankfurti védő nem ért oda időben Robert Lewandowski passzára, így Leon Goretzka szabadon mehetett Trapp kapujára, nagyon simán értékesítette is ziccerét, ezzel 1-0-ra ment a címvédő.

Viszont három perccel később a semmiből ki is egyenlítettek a vendégek, a gólt Martin Hinteregger szerezte szögletből. A gólpasszt „természetes módon” Filip Kostic adta, aki a Bundesliga legjobb pontrúgói közé tartozik. Hibáztatható a védelem egyébként, két ember fogta Almamy Tourét, így a gólszerző teljesen üresen maradt, Davies már késve érkezett…

Almamy Touré egyébként maga is gólt szerezhetett volna a lefújás előtt, remek labdát kapott, de Manuel Neuer lábbal védte a francia játékos próbálkozását.

Még mindig az első félidőben jártunk, a Bayern is visszavehette volna a vezetést, Leroy Sané keresztbe passzolt labdájára Serge Gnabry érkezett a túloldalon, lövése a baloldali kapufán csattant.

Manuel Neuer után kollégája, Kevin Trapp is bemutatott egy elképesztő védést, a második félidőben Robert Lewandowski fejesét szedte ki, szintén lábbal. Hihetetlen bravúr volt. És nem ez volt az egyetlen, percekkel később Serge Gnabry izmos lövését kellett kitolnia a válogatott portásnak.

Fontos védések voltak ezek, főleg azért, mert a 83. percben Filip Kostic az asszisztja után maga is betalált, erős lövést engedett el a bal alsó irányába a tizenhatos sarkáról, Neuer ezt már nem tudta kiszedni, sőt igazából vastagon benne volt a találatban.

A közönség nem ehhez van szokva, a Bayern München saját pályáján utoljára 2019. november 30-án kapott ki a Bayer Leverkusen együttesétől… Ezért is óriási szó az, amit a Frankfurt véghez vitt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.30.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:1
hertha
Bundesliga
2020.09.25.Bundesliga
hertha
1:3
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.06.13.Bundesliga
hertha
1:4
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.01.09.Barátságos Mérkőzés
hertha
2:1
eintracht frankfurt
Barátságos Mérkőzés
2019.12.06.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:2
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Freiburg: 1-2

G.: Piatek ill. Lienhart, Petersen

Összesen egy magyar volt a pályán kezdéskor, a hazaiak részéről ismét bekerült Dárdai Márton Dedryck Boyata és Niklas Stark párjaként, Sallai Roland a túloldalon csak a kispadra ülhetett le. A cikkünkben végül arra jutottunk, hogy a legjobb tipp a BTTS, vagyis, hogy mindkét együttes hálóba talál. Ez pedig gyönyörűen be is jött…

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Stark, Boyata, Dárdai – Boateng – Richter, Serdar, Tousart, Plattenhardt – Selke, Jovetic

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

Sérülése után egyből visszakerült a kezdőbe a montenegrói Stevan Jovetic és egy remek szabadrúgással jelezte jelenlétét. Azt Suat Serdar harcolta ki jó 25 méterre a freiburgi kaputól, a bal felsőbe tartó csavarást Flekken tolta szögletre.

Két perccel később veszélyezetett a Freiburg is, ebből viszont már gól született. Günter ívelt be egy szölgetet középre, ahol Philipp Lienhart tartózkodott, pontosan Schwolow szeme közé fejelt, a kapuvédő pedig későn reagált. A Herthának ez volt a hetedik kapott gólja egy-egy pontrúgás után, ami elképesztően magas szám…

Dárdai Pál a félidőben kettőt is cserélt, lehozta fiát, Mártont, valamint Davie Selkét, a helyükre Peter Pekarik és Krzysztof Piatek érkezett. Negyedórával később jött Jastrzembski és Ekkelenkamp is, nagyon támadóvá tette a csapatot a magyar mester, a kockáztatás pedig bejött a Hertha számára. A 70. percben Suat Serdar szólózott, kitette a labdát balra, Maximilian Mittelstadt egyből középre passzolt, ahol Piatek érkezett és egyenlített.

Az öröm viszont nem tartott sokáig, ugyanis jött a csodacsere, Nils Petersen, aki a padról beszállva nagyon gyakran talál a hálóba. Most is így történt. A 78. percben körülbelül három méterről, félig ollózva talált be a berliniek kapujába. Ez a gól pedig győzelmet ért.

Már csak egy veretlen csapat van a Bundesligában…

Összefoglalás

Épp a minap történt, hogy az amúgy is rossz hangulat még rosszabbá vált, Dárdai Pál és Kevin-Prince Boateng ugyanis a keddi tréningen összekaptak egy butaságon – igazából, ennyi információ birtokában azt mondom, hogy a rutinos középpályás volt a vétkes -, a helyzet pedig majdnem tettlegességig fajult… Davie Selke akadályozta meg, hogy komolyabb balhé legyen. Ez jól mutatja, milyen a morál most a klubnál. Egy nappal később egyébként a Hertha Instagram oldalán megjelent egy közös kép edzőről és játékosáról, ahogy mosolyogva, egymást átkarolva jelzik, hogy nincs gond közöttük, a feszkó elmúlt.

De ettől még a klub igencsak szorult helyzetben van. A Frankfurt ellen kőkemény feladat vár rájuk, és Dárdainak még mindig rengeteg a sérültje. Dárdai Márton és Marco Richter esett ki most, mellettük Myziane Maolida, Lukas Klünter Rune Jarstein és Jordan Torunarigha sem bevethető.

Az legalább jó hír, hogy Jovetic és Piatek felépültek, de védekezni vajon ki fog így? Ismét Lucas Tousart? Vagy a veterán Pekarik?

A Frankfurtnál Amin Younes augusztus óta nincs a csapattal, az Európa-liga keretbe sem nevezték, mindenáron el akarja hagyni a gárdát. Nem hinném, hogy valaha látjuk őt még Frankfurt szerelésben.

Sérülés miatt nem léphet pályára Makoto Hasebe, Erik Durm, Christopher Lenz, Evan N’Dicka és Sebastian Rode.

Gyakori eredmény a döntetlen, az utóbbi időben háromszor is így végeztek (3-3, 0-0, 2-2), tavalyi összecsapásukat a Commerzbankban a Frankfurt 3-1-re nyerte.

Szerintünk hazai pályán az Eintracht Frankfurtnak nem fog problémát okozni Dárdai Pál együttese, ami lehet, hogy a magyar mester menesztését eredményezi majd. Mindenesetre abban bízunk, hogy ők is kapuba találnak majd, egy Jovetic – Piatek kettősben elől lehet bízni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső