Eintracht Frankfurt – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 23.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
D D D D D
  • Commerzbank-Arena
  • Szeptember 25. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Köln
Teljesítmény:
D D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Úgy érzem, mára elég volt a Premier League-ből, azokat a meccseket választottuk ki, amikben szerintünk van némi érték, úgyhogy országot váltunk. Jön egy Bundesliga találkozó zárásként, holnap pedig innen vesszük fel a fonalat. Tervezünk írni még a német bajnoki meccsekről, valamint szívesen átnézünk majd Spanyolországba és Olaszországba is.

Az Eintracht Frankfurt – Köln lesz az első, amit megpróbálunk megtippelni, ezt követi majd holnap a „magyar meccs”, vagyis az RB Leipzig – Hertha BSC, végül pedig a Borussia Dortmund soron következő mérkőzését vesszük majd górcső alá, amelyet a Borussia Mönchengladbach ellen játszik. Marco Rose tehát visszatér korábbi sikerei színhelyére.

De először foglalkozzunk a Frankfurt – Kölnnel! Adi Hütter távozása után, illetve André Silva távozásának „köszönhetően” a Frankfurt kissé megrogyott. Súlyos vereség a Dortmund otthonában, nyerhető meccsek, amiket valahogy, valamiért mégsem sikerült három pontot gyűjteni. Így az Eintracht jelenleg még nyeretlen, nem áll jól a szénájuk és egyre nagyobb a nyomás Oliver Glasneren.

A Köln magához képest viszont szuper kezdést produkált, a Herthát és a Bochumot győzték le, valamint ikszeltek a Freiburggal és a Lipcsével. Nem olyan rossz eredmény ez, valljuk be!

Meglesz-e Glasner első sikere a Frankfurt kispadján? Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt: 1-1

G.: Weghorst ill. Lammers

Oliver Glasner számára különleges mérkőzés lehetett ez, ő a nyáron vette át a Frankfurt irányítását, előtte viszont épp a farkasokat edzette, és egy fantasztikus negyedik helyezést ért el tavaly, ami a Wolfsburgot berepítette a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Most valami hasonlót szeretne, szeretett volna elérni Frankfurtban is, ám a kezdet a vártnál nehezebben alakul…

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Bornauw, Gerhardt – Guilavogui, Arnold – Lukebakio, Waldschmidt, Steffen – Weghorst

Eintracht Frankfurt:

Trapp – da Costa, N’Dicka, Hinteregger, Durm – Sow, Jakic – Borre, Kamada, Kostic – Lammers

Negyedóráig csak kóstolgatták egymást a felek, habár jól ismerik egymást, ezt követően aztán Wout Weghorst mozdította ki a meccset a barátságos ismerkedésből. Egy szöglet után a hosszún érkezett a hórihorgas holland, és hatalmas felsőlécet fejelt.

Ha csak húsz perccel később, de volt erre válasza a Frankfurtnak, méghozzá gól formájában. Az Atalantától kölcsönkapott Sam Lammers – aki szintén holland – kapásból vágta be Filip Kostic beadását. Ez volt az első alkalom, hogy a tehetséges támadó betalált a német élvonalban.

A Frankfurt szereti a döntetleneket, így hát most is megragadta az alkalmat, hogy egy újabb ikszet tegyen saját maga neve mellé. A második félidő közepén Mbabu remek cselei után Luca Waldschmidt lövését még hatalmas bravúrral védte Kevin Trapp, de a védőtársai nem figyeltek Wout Weghorstra, aki közelről a gazdátlan labdát a hálóba pofozta.

A Wolfsburg minden áron meg szerette volna tartani hibátlan mérlegét, ehhez pedig közel jártak, hálóba is találtak – megint Weghorst volt a gólszerző -, de a bíró hallgatott asszisztensére, aki lest jelzett a találat előtt.

Maradt az 1-1, ezzel a Wolfsburg lecsúszott az élről, a Frankfurtnak viszont sokkal, de sokkal kellemetlenebb problémái vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:0
köln
Bundesliga
2020.10.18.Bundesliga
köln
1:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.06.20.Bundesliga
köln
1:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.12.18.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:4
köln
Bundesliga
2018.02.10.Bundesliga
eintracht frankfurt
4:2
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – RB Leipzig: 1-1

G.: Modeste ill. Haidara

Szinte mindegyik európai nagy ligában van legalább egy csapat, amely mélyen a tudása alatt teljesít. Ez Németországban egyértelműen az RB Leipzig, amely nem tudta még kiheverni Julian Nagelsmann távozását. Vagy lehetséges, hogy más a probléma, mindenesetre a három magyarral a kezdőben felálló lipcseiek a Köln otthonában sem tudtak három pontot szerezni.

A kezdők:

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Skhiri – Ljubicic, Duda, Thielmann – Modeste, Uth

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan, Gvardiol – Nkunku, Haidara, Kampl, Szoboszlai – Silva, Dani Olmo

Igazán peches meccse volt a csapatoknak, ugyanis a 90 perc során két-két góljukat sem adták meg, illetve egyszer eltalálták a kapufát is. Christopher Nkunku a Manchester City ellen mesterhármast ért el – az sem volt elég semmire, mivel a City hatot lőtt -, most pedig ismét majdnem hálóba talált, ő volt az, aki kapufát ért el. Az első lesgólt egyébként Szoboszlai Dominik szerezte az ötödik percben, abszolút jogosan érvénytelenítették a magyar fiú találatát.

Egy kis szerencséért a Lipcsének sem kellett a szomszédba mennie, Ondrej Duda bődületes lövése után szintén a léc mentette meg Gulácsi Péteréket. A lövés maga szemet kápráztató volt, külsővel, kapásból… Gólt érdemelt volna, akármennyire is Gulácsi állt a kapuban.

A 17. percben Szoboszlai újfent veszélyeztetett, szabadrúgása után a labdát Timo Horn hárította, akit egyöntetűen a sajtó a mérkőzés legjobbjának választott.

Az első negyvenöt percben gól nem született, két-két kaput eltaláló kísérletük volt a srácoknak. A második játékrész rengeteg helyzetet, lövést hozott, elsőként egy véleményes gólról számolnánk be.

Amit Anthony Modeste szerzett, a támadó azután jutott labdához, hogy Simakan odapasszolta neki. Na nem önszántából, Mark Uth szabálytalankodott vele, legalábbis a lipcseiek szerint. Modeste könyörtelen volt, esélyt sem hagyott Gulácsi Péternek és felvarrta a labdát a pipába.

Az egyenlítés a mérkőzés 71. percében esett, Szoboszlai Dominik szögletét Amadou Haidara fejelte be.

A legvégén Szoboszlainak még volt egy nagy ziccere, jól akarta elpöckölni a labdát Timo Horn mellett, de a portás valóban remek napot fogott ki.

Fura meccs volt, öt góllal, amiből kettő született szabályos körülmények között. Vagy egy…

Összefoglalás

A Frankfurt hiányzóival kezdeném: Először is nem lesz ott a pályán Sebastian Rode, a csapatkapitány (műtötték a térdét), illetve kevés esély van Christopher Lenz és Erik Durm játékára.

Sam Lammers már az Európa-ligában is gólt szerzett, a hétvégén pedig a Wolfsburg kapuját is bevette, így lassan, de biztosan Oliver Glasner bizalmát élvezi. Nem úgy Borre, aki egyelőre nem tudta felvenni a Bundesliga ritmusát, nem is megy neki a játék, pedig a mester több helyen, több poszton is kipróbálta.

A vendégeknél Jannes Horn, Tim Lemperie és Timo Hübers sérült, Florian Kainz viszont bevethető eltiltását követően.

Anthony Modeste már most annyi gólt rúgott, ebben a szezonban, mint a tavalyi 37 fellépésén…

Utoljára 2021-ben, Valentin-napon mérkőztek meg egymással, akkor az Eintracht 2-0-ra nyert André Silva és N’Dicka góljaival. Erre most már csak utóbbi játékosnak lesz lehetősége.

Jó formában a Köln, akár meglepetést is okozhatnak, de a Frankfurtnak feltétlenül szüksége van a három pontra, és forma ide vagy oda, ők az erősebb csapat. Így a pénzünk ezúttal Glasnerék győzelmére megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső