Eintracht Frankfurt – Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
V N N N D
  • Commerzbank-Arena
  • Január 17. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, megszületett. Sokat, majdnem egy teljes tavaszi és egy teljes őszi szezont kellett várni rá, de a Schalke a negyedik edzőjével megszerezte első győzelmét. Aminek én örülök, többször fejtettem már ki a véleményem, hogy az ilyen patinás kluboknak nem az utolsó pozícióban van a helye. Bizonyára hatalmas kő esett le a szívükről a játékosoknak, és Christian Grossnak egyaránt, de örülni még felesleges, ezt bizonyára a svájci is elmondta tanítványainak, ha valaki számára nem lett volna egyértelmű. Menni kell előre, mert győzelem ide vagy oda, még mindig az kiesőhelyen állnak, a bennmaradást érő 16. helytől hat pont választja el őket.

Nem lesz viszont könnyű dolguk, Frankfurtba látogatnak, akik a középmezőny tagjai, viszont zsinórban három meccsüket nyerték elég magabiztosan. Ráadásul hamarosan erősödni fognak. Erre nemsokára kitérek.

Jöjjön tehát az Eintracht Frankfurt – Schalke 04 beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – Eintracht Frankfurt

Győzelmével – és a Schalke győzelmével – a Frankfurt elintézte, hogy Szalai Ádám együttese az utolsó helyre csússzon vissza. Egyébként az együttes a Bayern elleni 5-2 után újfent edzőt cserélt, a Frankfurt ellen Bo Svensson, a klub egykori játékosa ült a kispadra.

Nem sikerült jól a debütálás, hiszen Adi Hutter együttese 2-0-ra tudott nyerni. Szalai amúgy ismét pályára lépett, három perccel több jutott neki, mint a Bayern München ellen. Akkor a 88. percben cserélték be, most a 85.-ben.

A meccsen egyébként két tizenegyes döntött, mindkettőt a Frankfurt kapta, és mindkettőt André Silva váltotta gólra. Az elsőt a 24. percben, amikor Younes kiugratása után Niakhate rántotta le a portugált a büntetőterületen belül. André Silva a tizit a bal alsóba gurította, Zentner a másik oldalt választotta.

A második félidőben Kamada beadása után duplázhatott volna a portugál fejjel, de centikkel célt tévesztett, a másik oldalon pedig a Bayern München ellen gólt szerző Burkardt fejelt kapufát.

A találkozó a 72. percben dőlt el, ekkor kapta a második büntetőt a Frankfurt: Megint Niakhate volt a bűnös, ezúttal Hintereggert tartotta fel gólhelyzetben, jöhetett a második tizenegyes, amit André Silva újfent belőtt. Zentner most eltalálta az irányt, de túl jól volt helyezve a lövés.

Voltak lehetőségei a Mainznak, de nem jól élt ezekkel, a Frankfurt pedig félgőzzel is nyerni tudott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.17.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:1
schalke 04
Bundesliga
2019.12.15.Bundesliga
schalke 04
1:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.04.06.Bundesliga
schalke 04
1:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2018.11.11.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:0
schalke 04
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
schalke 04
1:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Schalke 04 – Hoffenheim

Jöjjön az a meccs, amiről Gelsenkirchenben sokáig fognak beszélni. Régóta nem tudhatta a Schalke, milyen a győzelem íze, most kaptak belőle bőségesen, nagyon szép játékkal, egy fiatal tinivel a csatasorban 4-0-ra múlták felül a szenvedő Hoffenheimet.

A mérkőzés a vendégeknek indult jobban, Kramaric szerezhetett volna vezetést, de a lövésbe Fahrmann belevetődött, és még a második kísérletnél is a helyén volt, ekkor Samassekou ravasz lövését kellett ütnie.

Sokáig nem történt aztán semmi, de a 42. percben villant a Schalke: Matthew Hoppe kapott remek labdát, szemtől szemben találta magát Baumannal, és nagyon hanyag mozdulattal átpöccintette fölötte a labdát. Pimasz gól volt, Raúltól volt jellemző hasonló mozdulat, és ugye a spanyol legenda is megfordult a Schalkénál a karrierje vége felé. Persze, ez most egy kis túlzás volt részemről…

Hoppe nem állt le a második félidőben sem, az 57. és a 63. percben megrúgta második és harmadik találatát is, mindkettő szépségdíjas gól volt.

A meccs hajrájában Amine Harit is betalált, ezzel a góllal kialakítva a 4-0-s végeredményt.

Mégis van esély a Schalke számára? Valóban hasonló utat járnak be, mint tavaly a Werder Bremen? Eddig elég hasonló a sztori…

Összefoglalás

A bevezetőben említettem, hogy hamarosan erősödik a Frankfurt. Itt az ideje kifejteni, hogy pontosan mire is gondoltam. A nagy spanyol újságok (Marca, AS) kész tényként közlik, hogy a Madridban partvonalra került szerb, Luka Jovics kölcsönben visszatér korábbi klubjához, majd ezt követően a németeknek elővásárlási joguk lesz a csatárra. Tény és való, hogy nem váltotta meg a világot Jovics, de nagyon nem sikerült őt játékba hozni, ha meg – kényszerből – kapott pár meccset, nem tudta azt a színvonalat hozni. De ez szerintem teljesen érthető. Nyelvi nehézségei voltak, új hely, nehezen ment a beilleszkedés, a karantén körüli balhék (mondjuk ez csak az ő hibája volt) és a hiányzó játékpercek ezt okozták. Még mindig azt gondolom, hogy nagyszerű csatár, csak nem kapott elegendő esélyt a bizonyításra.

Ez Frankfurtban nem lesz gond, a Jovics – André Silva páros nagyon jól hangzik. És akkor még nem beszéltünk Bas Dostról…

No, térjünk rá a tippre, ami véleményem szerint könnyű döntés: Jó formában a Frankfurt, a Schalke pedig a győzelem ellenére borzalmas szezont fut. Elhiszem, hogy lehet esélyük, de nem az olyan minőség ellen, mint Adi Hutterék.

Meg lennék lepődve, ha most is győzni tudnának, de akkor is, ha csak egy pont jönne össze. Ha a Jovics transzfer össze is jön, akkor sem fog játszani a szerb, ezt borítékolom, de azért nem kell kétségbe esni, van még ott jó csatár a keretben.

Egységesebbek, erősebbek és jobb formában vannak. Engem ez már meggyőzött.

Az sem elhanyagolható, hogy utolsó tíz meccsükből (amit Frankfurtban játszottak) ötöt a hazaiak nyertek, négyszer ikszeltek (ez mondjuk magas…) és csak egyszer nyert a Schalke.

Bármennyire is drukkolok annak, hogy a Schalke bent tudjon maradni, most az eszemre kell hallgatnom, az pedig azt mondja, hogy hazai győzelem lesz a mérkőzés végén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső