Elche – Alaves: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 10.
Elche
Teljesítmény:
V V N D V
  • Estadio Manuel Martínez Valero
  • Május 11. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Alaves
Teljesítmény:
D V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöhet egy spanyol kiesési rangadó is? Még szép, hogy jöhet! Nem semmi kis meccs várható, hiszen az Elche és az Alaves is nagyon közel a tűzhöz, bár ez nem pontos megfogalmazás. Az Alaves van közel a tűzhöz, az Elche meg jelen pillanatban is lángol az utolsó előtti helyen. Elképesztő, mennyire költői tudok lenni…

Szóval, igen, ez a helyzet, de egyáltalán nincs veszve semmi – mondom ezt az Elche drukkereinek… Ha vannak itthon Elche drukkerek -, mert elképesztően sűrű hátul a mezőny, simán van öt csapat, akik még kieshetnek. Még a 15. helyen álló Getafe is bajban lehet, egyelőre képtelen lennék megtippelni, hogy kitől válunk meg a szezon végén. Mondanám, hogy az Eibar biztos kieső, de az egy irtó nagy butaság lenne részemről, mert hiába állnak az utolsó helyen, egy győzelemmel már el is kerülhetnek a kiesőzónából.

Vannak, lesznek fordulatok még? Vagy minden így marad? Hamarosan kiderül, kezdjük az Elche – Alaves meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Sociedad – Elche

Nehéz szülés volt ez a baszkok számára, nagyon nehéz. Pedig minden könnyítést megkaptak ahhoz, hogy három pontot gyűjtsenek be: Otthon játszottak, jobb formában vannak, az ellenfél egy kiesőjelölt, ergo gyengébb játékoskerettel rendelkező egy üttes, és 11 perc után még emberelőnybe is kerültek.

Raúl Guti, az Elche középpályása ugyanis annyira csúnyán lépett rá Gorosabel bokájára, hogy nem is lehetett más az ítélet, mint a kiállítás. A bíró egyébként elsőre csak sárgát adott, jó, hogy volt VAR és vissza lehetett nézni az esetet.

Ezt követően a játék az Elche térfelére összpontosult – nem meglepő módon. Az viszont már meglepő volt, hogy a Sociedad a rengeteg helyzetéből egyet sem tudott kihasználni. David Silva és Alexander Isak is közelről emelt fölé, pedig, ha nem ennyire önzők, akkor simán gól is lehetett volna a helyzetekből. Silvánál mindenképp opció lett volna a passz… A félidő utolsó lehetőségét is a baszkok hagyták ki, Jon Guridi ígéretes helyzetben csak az oldalhálót találta el.

És telt-múlt az idő, de az Elche tartotta magát. Ők azért nem jelentettek semmiféle veszélyt Remiro kapujára, de a Sociedadnak az egy pont (pláne így!) kifejezetten kevés lett volna.

Egészen 72 percig kellett várni az első találatra. Aritz Elustondo húzódott fel egy szögletre, és remekül robbant be az érkező labdára, Gazzaniga tétlenül nézte, ahogy a játékszer a kapuba hull.

És ha már megtört a jég, jöhetett a második gól is, amely végképp lezárta a meccset. Ezt Mikel Oyarzabal lőtte, parádés találatot szerzett.

Nem sikerült hát a bravúr, vagy megközelíthetjük onnan is, hogy a Real Sociedad hozta a kötelezőt…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.La Liga
alaves
0:2
elche
La Liga
2016.04.23.La Liga 2
alaves
0:0
elche
La Liga 2
2015.11.21.La Liga 2
elche
0:1
alaves
La Liga 2
2009.04.05.La Liga 2
elche
1:0
alaves
La Liga 2
2008.11.02.La Liga 2
alaves
0:3
elche
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Alaves – Levante

Maratoni hosszúságúra, 100 percesre sikeredett ez a találkozó, és nem mondom, biztos volt pár olyan ember, aki még elnézte volna a két fél összecsapását.

Merthogy gólokból nem volt hiány, izgalmas is volt, és a lefújás előtt majdnem jött a csattanó is.

A Levante egyébként borzasztó formában van, a meccset megelőzően négy vereséget szenvedtek el, szükségük volt tehát a pontokra. De nem jobban, mint az Alavesnek, akiket a kiesés réme fenyeget.

Ennek megfelelően támadtak, és a támadások közül egy góllal ért véget. Pere Pons ünnepelhetett, de kellett a találatához Rober Pier nagy hibája is. A védő gyakorlatilag tálcán kínálta a labdát lövésre.

Még az első félidőben sikerült fordítani, José Luis Morales volt mindkét esetben a valenciai együttes gólszerzője. Első találata élményszámba ment, Jorge de Frutos beadását kapásból bombázta a bal felsőbe, második alkalommal pedig egy kontra végén mattolta Pachecot.

Joselu a második félidő közepén hagyott ki egy ajtó-ablak lehetőséget, de később jóvátette a bakit, a 87. percben ő egyenlített. Volt egy kis kérdés, hogy megadják-e a gólt, hogy áthaladt-e teljes terjedelmével a labda a gólvonalon, de a lassítások minden kétséget kizáróan megmutatták, hogy igen.

Jött a kilenc percnyi hosszabbítás, Deyverson pedig ennek harmadik percében százszázalékos gólhelyzetben hibázott, így maradt a 2-2, amellyel igazán egyik csapat sem lehet boldog.

Összefoglalás

„Mókás”, hogy épp akkor dicsértem az Alavest és Javi Calleját, amikor aztán simán kikaptak a sereghajtó Eibartól… Óvatosabban kell fogalmaznom…

Ez is egy hatpontos meccs, mindkét együttesnek égetően szüksége volna a győzelemre, ez nem is vitás. De csak egy győztes lehet, és egy-egy pontokkal nem fognak semmire menni. A végjátékban vagyunk, itt már nincs idő és lehetőség úriembereskedni, kőkeményen meg kell ragadni a lehetőséget.

Az Alavesnél csak egy csapat szerepel rosszabbul idegenben: Az Elche. Más kérdés, hogy most utóbbi otthon játszik, így ezzel a statisztikával nem megyünk semmire. Otthon már sokkal jobb a mérlegük, és ez problémát jelenthet majd Joseluéknak.

Ősszel amúgy elhozták a három pontot a Mendizorrotzából, 2-0-ra nyertek Milla és Tete Morente góljaival.

Raúl Guti és Johan Mojica fognak hiányozni a hazaiaktól, míg az Alavesnél kicsit hosszabb a lista: Rodrigo Ely, Córdoba, Javier López, Burgui és Rodrigo Battaglia sem áll rendelkezésre. Ez pedig gond…

Bármelyikük is nyer, nagyon fontos három ponttal gazdagodik, de a kérdés az, hogy lesz-e a találkozónak nyertese? Látva, hogy idegenben mit művel az Alaves vannak kétségeim az ő győzelmük felől.

Ezért nem is a kimenetelre, inkább a gólokra fogadnék. Mivel támadni kell, mivel az egy pont nem elég, és csak a győzelem elfogadható mindkét csapat számára, így reményeim szerint gólokat láthatunk majd. Az pedig az esetek többségében elég jól fizet. Most is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső