Elche – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 08.
Elche
Teljesítmény:
N V D D V
  • Estadio Manuel Martínez Valero
  • Január 10. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
V V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olaszországot is hagyjuk a hátunk mögött, a mai nap befejező tippje a La Ligából, a spanyol első osztályból érkezik, ez pedig az Elche – Getafe mérkőzés lesz. A harmadikszámú madridi kiscsapat tavaly közel állt ahhoz, hogy kiléphessen az európai kupaporondra, ez végül a hajrában nyújtott gyenge teljesítményük miatt nem sikerült. Az ember azt gondolta, hogy újult erővel újra megpróbálják a bravúrt, de jelenleg közelebb állnak a kieséshez, mint az első hat hely valamelyikéhez.

Az újonc Elche is ezt mondhatja el magáról, ők a 16. helyen állnak, azaz kiesőhelyen. De egy győzelemmel akár a két csapat helyet is cserélhet a tabellán.

Szomorú lenne, ha meg kellene válnunk a Getafétól, ahogy az is szomorú volt, amikor az Espanyol búcsúzott. Azért a párhuzam, mert két jó kis gárdáról van szó, akik egy jó szezon után a mélybe süllyedtek.

Kezdjük a mai utolsó beharangozónkat!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Elche

Két dologra lehetett számítani ezen a találkozón: Hogy a baszkok behúzzák a meccset, és arra, hogy nem esik sok gól. Mindkettő bejött. Az Elche sok vizet nem zavart a találkozón, az első félidőben szinte semmit. A Bilbao ekkor, konkrétan a huszadik percben lőtte a mindent eldöntő gólt, Iker Muniain becsúszva értékesítette Oscar De Marcos passzát. A gólon kívül még egy kapura tartó lövése volt a hazaiaknak, de azt Badia fogta.

A fordulás után újabb gólt szereztek a baszkok, Williams lépett meg a jobb oldalon, középre adott labdáját Raúl Garcia elegánsan pöckölte át Badia fölött. A találatot viszont nem adták meg, mert Williams lesről indult.

És ha már Inaki Williams szóba került: A meccs hajrájában pazarul csavart kapura, a labda nem sokon múlt, hogy a bal felsőben kössön ki, de végül a kapufáról kijött a lövés.

A legnagyobb Elche helyzet a hajrában jött, Rigoni lépett ki védője mellett, a kifutó Unai Simont átemelte, de a visszafutó de Marcos még a gólvonal előtt kivágta a labdát.

Felejthető meccs volt, felejthető teljesítményekkel, az Elche pedig már tíz mérkőzés óta nyeretlen.

Előző 5 meccs eredménye
2017.05.19.La Liga 2
getafe
2:0
elche
La Liga 2
2016.12.10.La Liga 2
elche
2:2
getafe
La Liga 2
2015.04.09.La Liga
elche
0:1
getafe
La Liga
2014.11.08.La Liga
getafe
0:0
elche
La Liga
2014.04.06.La Liga
elche
1:0
getafe
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Getafe – Valladolid

Ezen a találkozón is csak egy gól esett, de a Bilbao – Elchével szemben itt nem a hazaiak szerezték azt a gólt. Jobban kezdtek a madridiak, Cucurella zárt lövéssel egy akciót, de a Barca nevelés próbálkozását könnyen védte Masip. A vendégek kapusa aztán még egy beívelésnél is észnél volt, amibe senki nem ért bele, ezután viszont jött a Valladolid gólja: A 37. percben Shon Weissman góljával kerültek előnybe a vendégek, az izraeli pedig szokásos, szerény gólörömével ünnepelte találatát. A gólt egyébként a VAR is megvizsgálta, mert sokan egyből lest kiáltottak, a felvételek azonban ezeket a hangokat gyorsan lehűtötték.

A második félidőben is támadgatott a Getafe, de egyszerűen nem volt igazi ziccerük, nem voltak nagy gólszerzési lehetőségek. A csatárok – Jaime Mata és Ángel – gyengén játszottak, a legveszélyesebb játékos Marc Cucurella volt hazai oldalon.

A Valladolid majdnem megszerezte a második gólt, de Yanez a meccs védését bemutatva ezt megakadályozta.

A meccs végén még David Timor próbálkozhatott, két ígéretes szabadrúgása is volt a 31 esztendős középpályásnak, az első épphogy fölé szállt, a másikat meg Masip ütötte oldalra.

Maradt a 0-1, a Getafe nyeretlenségi sorozata még négymeccses.

Összefoglalás

Nemrég a spanyol kupában is szerepelniük kellett a csapatoknak, az Elche tegnapelőtt az alacsonyabb ligás La Nucia csapatát győzte le 1-0-ra (Boyé szerezte a gólt), a Getafe viszont a kupából is kipottyant, méghozzá a harmadosztályú Cordoba ellenében… Ez már nagyon szomorú.

Lássuk, kik azok, akik nem szerepelhetnek. Nemanja Makszimovics bokájával problémák vannak, így a Valladolid ellen csereként beállt David Timor helyettesítheti őt, amennyiben nem tudja vállalni a játékot a szerb. Cucho Fernández és Enes Ünal játéka szintén kérdéses, szóval elől újra a Mata – Angel páros szerepelhet, Portilloval kiegészítve a szélen.

Az Elche játékosai közül Tete Morente és Diego González már egy jó ideje sérüléssel küszködnek, Pere Milla viszont visszatérhet.

Utoljára 2017-ben találkoztak, még a másodosztályban, akkor a Getafe a Coliseum Alfonso Perezben 2-0-ra diadalmaskodott. 2014-ben történt az utolsó Elche győzelem hazai pályán.

Egyébként az Elche gyenge hazai környezetben, egy győzelmük van összesen, ötször ikszeltek és kétszer kikaptak. A gyenge forma elmondható a Getaféról is, ők is csak egyszer tudtak nyerni otthonuktól távol.

Nem számítok sok gólra, egy ilyen hatpontos meccsen nem rohannak fejjel a falnak a felek, inkább óvatos játékra számítok, ahol mindkét csapat kivár és a másik hibájára szeretne építkezni. Épp ezért célszerű egy undert rakni, mégpedig egy 2,5-re gondoltam, de a beválalósabbak egy under 1,5-lel is megpróbálkozhatnak. Én nem fogok, maradok annál, amit valószínűbbnek tartok és inkább meghagyom a hazardírozást.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső