Energetik-BGU – Smolevichi : Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 27.
Energetik-BGU
Teljesítmény:
V V V N N
  • RCOR-BGU Stadion
  • Május 01. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Smolevichi
Teljesítmény:
V D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hat fordulót játszottak le a fehérorosz első osztályú bajnokságból és a tabellára pillantva egyes egyedül azt lehet kijelenteni, hogy semmi sem biztos. Idén nincsenek már top favoritok, bárki megverhet bárkit és ezt hétről hétre bizonyítják a csapatok. A tavalyi címvédő még épp bentmaradó helyen áll, aki tavaly majdnem kiesett, most az élmezőny tagja, teljes a káosz és a felfordulás.

Ezúttal két olyan csapat csap össze a Vysshaya hetedik fordulójának nyitómeccsén, akik az előző fordulóban vereséget szenvedtek. Lássuk, mit hozhat az Energetik-BGU – Smolevichi összecsapás!

Mi történt az előző fordulóban

A múlt héten a Neman Grodno csapatához látogatott a minski illetőségű Energetik-BGU. Az esélyek alapján benne volt a pakliban egy Energetik vereség, de ilyen sima meccsre kevesen számítottak. Pláne az első félidőt látva, amely kiegyenlített játékot hozott, enyhe vendég fölénnyel. Helyzeteket mindkét gárda produkálni tudott, de Dudar és Szadovszki is a helyükön voltak, megakadályozva a másik felet a gólszerzésben.

A második félidőre aztán nagyot fordult a játék képe. Magához ragadta a kezdeményezést a Neman Grodno és elkezdte sorra kidolgozni helyzeteit. A kérdés csak az volt, mikor törik meg a jég, mikor lövik első góljukat a hazaiak. Erre a 66. percig kellett várni, onnantól pedig egy tükörsima meccset láthatott az a 265 néző, akik kilátogattak a grodnói arénába. De ne siessünk ennyire!

Szóval, a 66. percben Kadimiyan góljával szereztek vezetést a hazaiak, a gólpasszt Marusicstól kapta. A statisztika is látványos hazai fölényt mutatott és egyre inkább hajtott a Neman, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Ez gyorsan sikerült, ugyanis 7 perccel az első találatot követően ismét beköszöntek a zöldmezes hazaiak: Ezúttal is Marusics labdája ért aranyat, Tsabelin nem hibázott, ezzel 2-0-ra alakította a mérkőzést. A kegyelemdöfés pedig a 82. percben jött: Újfent Tsabelin volt eredményes, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt. A Neman a múlt heti vereségét feledtetni tudta lelkes közönségével, míg az Energetik-BGU nagy gödörbe került.

Mai meccsünk másik résztvevője is sima vereséget szenvedett, ráadásul hazai pályán. A Smolevichi még mindig nyeretlen, utolsó előtti helyen állnak a bajnokságban, és nem úgy tűnik, hogy ez a szint az ő szintjük volna. Ezúttal a Dinamo Minsk csapata látogatott hozzájuk és egyértelműen ők voltak a favoritok. Nem is kellett sokat várni az első találatra: Formás támadás végén a centerezett labdát Ivan Bakhar passzolta a kapus mellett a kapuba. Nagyon hamar megszerezték tehát a vendégek a vezetést és ez nem sejtetett sok jót a Smolevichi drukkereinek és a csapatnak.

Előző 5 meccs eredménye
2017.09.09.Pershaya League
smolevichi
1:0
energetik bgu
Pershaya League
207.05.13.Pershaya League
energetik bgu
0:1
smolevichi
Pershaya League
2016.10.29.Pershaya League
smolevichi
1:0
energetik bgu
Pershaya League
2016.07.16.Pershaya League
energetik bgu
1:0
smolevichi
Pershaya League
2015.11.15.Pershaya League
smolevichi
1:1
energetik bgu
Pershaya League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A gyorsan bekapott gól viszont nem szegte a Smolevichi kedvét, egyre másra jöttek a helyzetecskék, de a befejezés mindig gyatrára sikeredett. Kétszer a kaput sem sikerült eltalálni, pedig már jócskán a tizenhatoson belül lőhettek a hazai támadók, míg egy lövésnél kellett Plotnikovnak játékba avatkozni. A 37. percben aztán még megnyugtatóbb előnyre tettek szert a vendégek: Zsevnerov a tizenhatoson belül akasztotta az első gólt szerző Bakhart, teljesen jogosan a mészpontra mutatott Krasnikov játékvezető.

A labda mögé Shikavka állt és magabiztosan lőtt a hálóba, ezzel 2-0-ra módosította az eredményt, ami a félidőig már nem is változott. Mondhatjuk, hogy papírforma, hiszen a bukik egyértelműen a vendégeket tartották az esélyesnek.

A második félidő tartogatott még két gólt, köztük egy egészen komikus (vagy épp bosszantó) találatot. A 65. percben előbb Filtsov védett egy óriásit, majd felszabadítás helyett a hazai védő lyukat rúgott, így ismét helyzetet alakíthattak ki a vendégek. A túloldalra átívelt labda a kapufa csattant. Majd amikor már tényleg azt hihették a hazaiak, hogy megúszták kapott gól nélkül, jött Butarevics, aki a tizenhatos előterében olyan gyengén passzolt, hogy azt le tudta fülelni Shikavka és higgadtan a hálóba lőtte a harmadik Dinamo gólt.

Ennek az egész tragikomikumnak a legtragikomikusabb része pedig az, hogy Shikavka kézzel kapott bele a labdába és így tudta lefülelni az átadást. Azt már sokszor tapasztaltam, hogy a belorusz játékvezetők nem a legélesebb kések a világ játékvezetőit tömörítő késes fiókban, de… Két méterre állt a játékvezető, ezt illett volna észrevenni.

A Smolevichi erejéből csak egy szépítés jött össze, az is egy öngól volt. Az előző, Neman elleni mérkőzésen gólt szerző Goropevsek ezúttal rossz kaput vett célba, és fejese a saját kapujában kötött ki.

Az eredmény és a mutatott játék alapján is győzelmet érdemelt a Dinamo, de árnyékot vet erre a győzelemre a harmadik gólt megelőző jelenetsorozat és megmutatta nekünk, nézőknek a belorusz futball minden báját.

A csapatok

A Smolevichi az idei kiírás egyik leggyengébb csapata. A körbeverések ellenére azt gondolom, hogy a két kieső nagyjából már meg is van, hacsak nem történik valami nagy csoda, a két újonc jövőre ismét a másodosztályú bajnokságban lesz érdekelt. Gyenge védelmüket a viszonylag jó kapus sem menti meg, támadójátékuk pedig konvergál a nullához, hiszen az eddig lejátszott 6 forduló alatt háromszor voltak eredményesek, de ne feledjük, abból az egyik egy öngól volt, míg egy másik gól büntetőből született. Az egyetlen akciógóljuk Mukhamedov nevéhez fűződik.

Az Energetik erős kezdést követően mélyrepülésbe kezdett, zsinórban szerzett három győzelem után jött három kijózanító pofon. Ami leginkább kétségbeejtő, hogy a legutóbbi három meccsükön esélyük sem volt, többgólos vereségeket szenvedtek, lőtt gól nélkül. Ki tudja, mennyire lesz ez elég a bajnokságban, de azt gondolom, az Energetiknél bőven megelégszenek egy stabil 8-9. helyezéssel.

Nincs is jobb lehetőség, mint a liga egyik leggyengébb csapata ellen javítani, ezzel bizonyosan visszatérhetnének a helyes útra Mawatuék. Azt gondolom (bár a múlt hét megmutatta, hogy itt minden lehetséges), hogy hazai győzelem fog születni. Tippem: 2-0; 2-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső