Espanyol – Alavés: Fogadási Tippek és La Liga előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 10.
Espanyol
Teljesítmény:
V D N V V
  • RCDE Stadion
  • Június 13. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Deportivo Alavés
Teljesítmény:
D D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon nehéz 11 mérkőzés vár a kisebb barcelonai csapatra, az Espanyolra. A kék-fehérek a tavalyi kiugróan jó szezont követően jelen pillanatban az utolsó helyen állnak és nagyon félő, hogy a következő szezont a Segunda Divisionban kezdik. Ha valakinek, hát nekik jól jöhetett a szünet, rendet tudtak tenni a fejekben és újult erővel harcolhatják ki az első osztályú tagságot.

Ellenfelük az az Alavés, aki a szezonban sokszor produkált jó játékot, de a kiugró eredmények mellett kellemetlen és váratlan vereségeket is begyűjtöttek, emiatt a tabella hátsó harmadából várják a folytatást.

Korai lenne még a kiesés elleni harcról beszélni, tekintve, hogy a 38 fordulóból még csak 27-et játszottak le, de nem árt figyelniük, mert hamar a piros vonalnál találhatják magukat.

Lássuk, mire számíthatunk az Espanyol – Deportivo Alavés meccsen!

Felesleges arról beszélni, hogy mi történt három hónapja – legalábbis forma szempontjából –, így egy kis összefoglalót olvashattok a két csapat idei teljesítményéről, egymás elleni eredményeiről és azokról a játékosaikról, akik kimagaslanak csapatukból.

Espanyol

Mi sem bizonyítja jobban a kék-fehérek tavalyi jó szezonját, mint hogy idén az Európa Liga csoportkörében szerepelhettek. Mi több, továbbjutottak a Ferencváros fémjelezte csoportból. Igaz, az egyenes kiesési szakaszban azonnal megálljt parancsolt nekik a Wolverhampton, 6-3-as összesítéssel búcsúztatták a spanyolokat.

A bajnokságban viszont őrületes mélyrepülésben vannak, 20 pontjukkal csak sereghajtók jelen pillanatban. Nagy kérdés, hogy mi történhetett, ami ennyire visszavetette őket, valószínűleg nem volt elég bő keretük a dupla (spanyol kupával együtt tripla) megmérettetésre, így elfáradtak mind fizikailag, mind szellemileg. Ennek pedig ez lett az eredménye. Nem mellesleg a tavalyi bajnokságban 17 gólig jutó Borja Iglesias eligazolt a Betisbe, Mario Hermoso, a védelem oszlopa pedig a Matracosokhoz.

Nem tűnhet soknak két játékos eligazolása, de ha két ilyen kaliberű játékosról van szó, az megviselhet egy csapatot.

Az idei keretből mindenképp meg kell említeni egy friss igazolást: A Real Madrid nevelés Raúl De Tomás a Benficától érkezett januárban és egyből belecsapott a lecsóba: 6 bajnokin 4 gólig jutott.

Jó párost alkothat Callerivel, de az argentin inkább az EL-ben szerepelt jól, a bajnokságban csak egy gólja van jelenleg. A középpályáról Sergi Darder játéka emelkedik ki.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.25.La Liga
alaves
0:0
espanyol
La Liga
2019.04.13.La Liga
espanyol
2:1
alaves
La Liga
2018.09.02.La Liga
alaves
2:1
espanyol
La Liga
2018.04.01.La Liga
espanyol
0:0
alaves
La Liga
2017.11.04.La Liga
alaves
1:0
espanyol
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Deportivo Alavés

A vitoriai kiscsapat ahogy írtam igazán kellemetlen ellenfélnek számít, jó pár nagyobb csapatot szorongatott meg az idény során. Csak hogy szemezgessünk néhány eredményükből: Legyőzték a kupadöntős Bilbaot, ikszeltek a Sevillával és a Valenciával, egy szóval képesek a meglepetésekre. De nem csak pozitív, hanem negatív meglepetésekre is, mert a nagy győzelmeket vagy pontrablásokat teljesen indokolatlan vereségekkel teszik tönkre.

Ennek okán csak a tabella 14. helyén állnak, és még nagyon sok van a szezonból. A felfüggesztés előtt elég jól ment nekik a szekér: 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség.

Utolsó meccsüket a Valenciával játszották, ennek lett 1-1 a végeredménye.

Náluk mindenképp ki kell emelni a csatárduót: Joselu és Lucas Perez együtt már 20 gólnál járnak, az Alavés idei szezonjában szerzett gólok 70%-át ők ketten rúgták.

Összefoglalás

Annyira nehéz így az első forduló előtt tippelni, mégis muszáj lesz. Megpróbálok kiindulni az eddigi szezonjukból és a játékosaik minőségéből.

Érthetetlen az Espanyol ilyen szintű mélyreplülése, de nem egyedi a futball történelmében. Bizonyosan nagy csalódás volna a kiesés, de még bőven van lehetőségük ezen javítani.

Legutóbbi meccsük 0-0-s döntetlennel ért véget Vitoriában.

És egy érdekesség a végére: Ilyen kiegyenlített örökmérleget ritkán látni. 21 meccsükből 7 Espanyol és 7 Alavés győzelem született, nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy a döntetlenek számát kitaláljuk. Ez a mérleg most biztosan el fog billenni.

Alapból talán jobb csapat az Espanyol, de azért ez a tabellán elfoglalt helyezés hajlamos megváltoztatni a véleményem. Valami olyasmit vélek felfedezni, mint a Bundesligában a Werder Bremen esetén: Külön-külön jó játékosok alkotják a gárdát, de mint csapat nem tudnak jól együttműködni.

Meglátjuk, mi változott március óta, véleményem szerint egy újabb döntetlent láthatnak majd a TV képernyői előtt ülők.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső