Espanyol – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 25.
Espanyol
Teljesítmény:
D N N V N
  • RCDE Stadium
  • Október 26. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárásként egy spanyol elsőosztályú meccset hoztunk el nektek, ez az Espanyol – Athletic Bilbao mérkőzés lesz. Az újonc gyengén indított, volt egy időszak, amikor még a gólszerzés sem sikerült, aztán alaposan belehúztak. Iksz a Betis ellen, győzelem a Real Madrid ellen… A legutóbbi öt meccsükből hármat is meg tudtak nyerni, egyszer ikszeltek és csak a Sevilla ellen szenvedtek vereséget.

Az RCDE Stadionba az az Athletic Bilbao látogat, amely csak és kizárólag baszk felmenőkkel rendelkező futballistákat foglalkoztat, és bár már korábban említettem, most megteszem még egyszer: A Real Madridon és a Barcelonán kívül ők azok, akiknek még egyszer sem kellett búcsúzniuk a La Ligától. Ez mindenképp megsüvegelendő, és folyton folyvást elámulok, hogy lényegében helyi gyökerekkel rendelkező futballistákból hogyan lehet ilyen jó csapatot összehozni. A recept ismert, talán a magyarok is megpróbálhatnák, a válogatott is profitálhatna belőle, és nem tűnnének el a fiatal tehetségek a süllyesztőben meg nem az osztrák alsóbb osztályokban kötnének ki. Csak egy kis lehetőségre volna szükség.

Kidühöngtem magam, kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Elche – Espanyol: 2-2

G.: Boye, Benedetto ill. Morlanes, de Tomas

Fordulatos mérkőzést játszott egymás ellen a két együttes, melynek a vége pontosztozkodás lett. Az Elche egyáltalán nincs jó formában, így esélyes volt, hogy a barcelónaiak el tudják kapni őket, ez végül nem következett be, köszönhetően Benedetto kései góljának, amivel legalább egy pontot megszerzett magának a kiscsapat.

A kezdők:

Elche:

Casilla – Barragan, Verdu, Bigas, Mojica – Mascarell, Guti – Perez, Fidel, Pastore – Boye

Espanyol:

Diego Lopez – Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Melendo, David Lopez, Darder, Embarba – de Tomas, Wu

Az első lehetőségecske a vendégek előtt adódott, Adria Pedrosa, az Espanyol balhátvédje iramodott meg a kapu felé, befelé cselezett, majd – gyengén – lőtt Kiko Casilla kapuja mellé. A 35 éves portás korábban összesen öt szezonon át őrizte az Espanyol kapuját, bizonyára furcsa érzés volt egykori csapata ellen pályára lépni.

A 23. percben bizonyára ő maga is örült, amikor Lucas Boyé találatával a hazaiak megszerezték a vezetést. David Lopez szerencsétlenkedett a saját tizenhatosa előterében, Boyé lecsapott rá, elvette a labdát, majd tizenhatról kilőtte a bal alsót.

Az egyenlítésre az 51. percben került sor, miután a csapatok az első félidőben még pár helyzetet elpuskáztak. Ez sem volt kis gól, szerzője pedig Manu Morlanes volt, aki mintegy 20-22 méterről bombázott a kapuba. A középpályás egyébként ekkor öt perce volt a pályán, a félidőben cserélték be David Lopez helyett, aki gyengén teljesített.

Egy egész perc telt el az egyenlítés után, jött azonnal a második vendég gól. Ezt most Raúl de Tomas szerezte, a támadó Pedrosa baloldali beadását kapásból vágta a rövidbe. Kiko Casilla egy kicsit tán benne volt a gólban, de a védelem nyakig, teljesen elcsúszott az Elche védekezése.

Pörögtek az események, jöttek a lövések, a lefújást követően a statisztika összesen 12 kaput eltaláló lövést mutatott egyenlő arányban elosztva.

Gól viszont már csak egy született, az Elche a 84. percben megoldotta, hogy egy pont azért maradjon a Manuel Martinez Valero Stadionban. Dario Benedetto rendkívül szerencsés gólt szerzett, hiszen egy jobboldali beadást Cabrera fejelhetett volna ki, ám saját csapattársát találta el, így került a labda a csereként beállt argentin elé, akinek onnantól kezdve már könnyű dolga volt.

Az eredmény a továbbiakban tehát nem változott, jó kis meccset láthattunk, az egy ponttal mindkét csapat elégedett lehet összességében. Vagy egyik sem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.La Liga
espanyol
1:1
athletic bilbao
La Liga
2019.10.30.La Liga
athletic bilbao
3:0
espanyol
La Liga
2019.03.08.La Liga
athletic bilbao
1:1
espanyol
La Liga
2018.11.05.La Liga
espanyol
1:0
athletic bilbao
La Liga
2018.05.20.La Liga
athletic bilbao
0:1
espanyol
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Villarreal: 2-1

G.: R. Garcia, Muniain ill. Coquelin

Nehéz mérkőzés várt a San Mamésban az Unai Emery vezette sárga tengeralattjáró és bele is törött a Villarreal foga, nem tudták idegenben legyőzni a baszkokat. Az eredmény igazságos, akár 3-1 is lehetett volna, hiszen Berenguer a meccs végén tizenegyest hibázott. De erről majd később.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga – Berenguer, D. Garcia, Vencedor, Muniain – R. Garcia, I. Williams

Villarreal:

Rulli – Foyth, R. Albiol, Torres, Estupinan – Pino, Parejo, Capoue, Coquelin – G. Moreno, Danjuma

A találkozót a piros-fehér mezes Athletic kezdte aktívabban. A 11. percben Inaki Williams célozta meg Geronimo Rulli kapuját, de akkor még az argentin portást kisegítette a felsőléc. Három perccel később viszont már nem segített senki és semmi. Ismét Inaki Williams volt az egyik főszereplő, baloldali elfutását követően laposan tette középre a labdát, ahol a veterán Raúl Garcia becsúszva érkezett, és Rulli felett átlőtte a játékszert, 1-0.

Húsz perc viszonylagos csend következett, ekkor egy hosszú labdával indult meg a balszélen Arnaut Danjuma. A Bournemouth-tól vásárolt szélső esetlen cselei valahogy működtek, a Lekue Vivian páros képtelen volt szerelni a hollandot, aki aztán a második hullámban érkező Francis Coquelin elé tálalt, a francia meg a kapuba lőtt. Volt egy kis mákja a középpályásnak, mert egy bevetődő baszk (Inigo Martinez volt az) lábán a labda felpattant, emiatt nem tudott Unai Simon hárítani.

Az 56. percre ugrunk, amikor Danjuma ismét szólózni kezdett. A bilbaoi védelem úgy bánt vele, mint a hímestojással, egész egyszerűen nem akartak odalépni neki, inkább csak kisérték. Ennek az lett a vége, hogy Danjuma lőni tudott, ezt viszont Simon szögletre paskolta.

A 74. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, miután Alberto Moreno a tizenhatoson belüle taposta meg ellenfelét. Szükség volt a VAR segítségére, a videószoba készséggel állt a játékvezető rendelkezésére, aki előtt így kiderült a turpisság. A büntetőt Iker Muniain vállalta magára, Rulli balra vetődött, a labda jobbra ment.

Pár perccel később újra tizihez készülődhettek a hazaiak, ezúttal Estupinan lépett rá Muniain lábára. A lehetőséget átadta Alejandro Berenguernek, a középpályás ugyanazt a sarkot célozta meg, mint csapattársa korábban, csak most Geronimo Rulli is arra vetődött. Az állás nem változott.

A győzelem viszont így is a hazaiaké lett, mert a sárga tengeralattjáró nem tudott újra kapuba találni.

Marcelino együttese ezzel a 8. helyen áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a többség. Ha a helyzet szerencsésen alakul számukra, akkor akár a negyedik helyre is felléphetnek majd…

Összefoglalás

A baszkok mestere, az egykori valenciai közönségkedvenc, Marcelino viszonylag jó helyzetben van, csak két játékosa sérült. Peru Nolaskoian lassan már egy éve nem bevethető, ahogy Yuri Berchiche is április óta lábadozik… Az ő visszatérésével már lehet számolni, elvileg novemberben újra pályán lehet a balbekk.

Ha Marcelino szerencsés helyzetben van, akkor mit mondjunk Fran Escriba helyzetére? Az Espanyol mesterének egyetlen hiányzóval sem kell számolnia. Raúl de Tomas formába jött, ott van a góllövőlista élbolyában, rajta kívül remek formában játszik Adri Embarba és Sergi Darder is, lehet félnivalója a vendégeknek.

De azért ők is megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak, az eddigi eredményeik alapján az anyolcadik hely nem feltétlenül pontos. Nem lenne meglepő, ha ehhez a csapathoz nem is nyúlna hozzá a mester, ugyanaz a kezdő futhat ki a pályára, mint a Villarreal ellen.

Az Espanyolnál a kínai Wu kerülhet ki a kezdőből, nem játszott jól az Elche ellen, valamint a bombagólt szerző Morlanes kitúrhatja a nagy hibát elkövető David Lopezt.

Magunk részéről kicsit kockáztatunk, amikor az ikszre fogadunk. Merthogy arra fogunk. Az Espanyol jó formába került, hazai pályán többek között a Real Madridot verték, viszont az Athletic Bilbao sem panaszkodhat. Gólokból nem várunk sokat, legutóbbi 10 meccsükből 7 végződött két és fél gól alatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső