Espanyol – Leganes: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 03.
Espanyol
Teljesítmény:
V V V V D
  • RCDE Stadium
  • Július 05. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leganes
Teljesítmény:
V V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Valószínűleg két kieső csapat lép pályára a La Liga 34. fordulójában. Ezzel a meccsel együtt öt forduló maradt a spanyol első osztályú bajnokságból. Aki itt kikap, az végleg lemondhat arról, hogy a következő évet is a legfelsőbb osztályban játssza végig. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy öt forduló alatt olyan eredmények szülessenek, ami bármelyik csapat bentmaradását eredményezné.

Ha valamelyikük nyer, neki még lesz egy halvány esélye… Nem sok, de lesz.

Nagy csalódás, hogy az Espanyol a tavalyi végeredményt követően most csak sereghajtó, pedig idén még az Európa Liga csoportkörében is részt vettek, sőt tovább is jutottak onnan. És mégis, nagy a valószínűsége annak, hogy a következő évet a Segunda Divisionban kezdik meg.

Egyébként szombaton megtörtént a szezonbeli harmadik edzőváltás, Abelardo talpára is útilaput kötöttek, helyét pedig Fransisco Rufete vette át. Ismerős az úriember neve? Nem véletlenül, hiszen a kétezres években megjárta játékosként a Malagat, a Valenciát és az Espanyolt is.

Sikerült vele a feltámadás? Nem, egyelőre nem…

Nézzük, mire számíthatunk az Espanyol – Leganes összecsapáson!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Sociedad – Espanyol

Igazán rossz formában van a baszk együttes, akik az újrakezdés óta folyamatosan bukdácsolnak. Az ezt megelőző mérkőzéseken egy pontot gyűjtöttek, négy alkalommal vereséggel hagyták el a pályát.

A forgatókönyv nagyon hasonlított a Sociedad eddigi meccseire: Nem játszottak rosszul, voltak helyzeteik, azonban a befejezések rendre balul sültek el, az ellenfél pedig közben gólt szerzett.

Így indult ez a meccs is tehát, Willian José hiába fejelt gólt a meccs legelején, les címén érvénytelenítették.

A túloldalon viszont megadták David Lopez gólját. A középpályás a kapu jobb oldalába fejelt két védő szorításában. A Sociedad játékosai tiltakoztak, mondván Lopez lökött, a bírót ez nem érdekelte.

A második félidőben aztán feltámadtak a kék-fehérek és két góljukkal megfordították a találkozó állását. Előbb Willian José villant, ezúttal szabályosan, majd Alexander Isak bombázott a kapuba.

Rufete bemutatkozása tehát nem lett tündérmese, a fordulók pedig egyre csak fogynak…

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.22.La Liga
leganes
2:0
espanyol
La Liga
2019.05.12.La Liga
leganes
0:2
espanyol
La Liga
2019.01.04.La Liga
espanyol
1:0
leganes
La Liga
2018.01.28.La Liga
leganes
3:2
espanyol
La Liga
2017.08.27.La Liga
espanyol
0:1
leganes
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leganes – Sevilla

Vereséget szenvedett a Leganes is, bár ez nem akkora meglepetés, tekintettel arra, hogy ki volt az ellenfél. A tabella negyedik helyét elfoglaló, Julen Lopetegui által irányított Sevilla még mindig harcban van a bronzéremért, így várható volt, hogy teljes erőbedobással vetik bele magukat a meccsbe.

Oliver Torres duplájával már az első félidőben elhúztak a vendégek, miközben azért hazai oldalon is akadtak helyzetek. Első gólját távolról, a lábak erdeje között lőtte a 25 esztendős spanyol, majd a másodiknál a klubikon Jesus Navastól kapott forintos labdát, védői nagyon egyedül hagyták, így hat méterről lőhetett.

Cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát Javier Aguirre mester, amit Assare, az egyik lecserélt játékos olyan rosszul viselt, hogy minden keze ügyébe kerülő dolgot a földhöz vágott.

Nagy tehát a feszültség a Leganesnél, még nagyobb lett Munir gólja után. A 82. percben röviden szabadított fel a hazaiak védője, a labda Munir elé került, aki kis tánc után a bal alsó sarokba tekert.

Nem volt teljesen reménytelen a Leganes játéka, de kijött a tudásbeli különbség.

Összefoglalás

Két gyakorlatilag hitehagyott, kiesésre ítélt összecsapása következik. Az edzőváltás úgy néz ki nem megoldás a barcelonaiaknál, bár egy meccs alapján butaság lenne ítélkezni. Legtöbbször segít a vérfrissítés, de az Espanyol játékosai mentálisan már annyira mélyen lehetnek, hogy ide kevés egy új arc behozatala. Nem csak ők vannak mentálisan mélyen, ellenfelük is.

Lássuk, hogy alakultak egymás elleni meccseik:

Összesen hét mérkőzést játszottak eddig, döntetlen nem született ezeken a találkozókon. Négyszer az Espanyol, háromszor pedig a Leganes nyert.

A Leganesnek egyszer, 2017-ben sikerült elhoznia Barcelonából a három pontot, egyébként a másik két alkalommal hazai pályán tudtak nyerni.

Hozzá kell tenni azt is, hogy a La Liga idei kiírásában a Leganes egyetlen egyszer nyert otthonától távol, az is egy teljesen valószerűtlen eredmény volt, a Villarrealt győzték le ugyanis.

Minden jel arra mutat, hogy ezen a meccsen az Espanyol nyerhet. Még akkor is, ha övék a legrosszabb hazai statisztika.

Utolsó szalmaszál ez, amit ha nem fognak meg, akkor le sem kell játszaniuk szinte a maradék fordulóikat és ha nyernek, akkor is legalább hétpontos hátrányban lesznek a bentmaradásért vívott harcban.

Mégis azt mondom, szurkolóik miatt nem tehetik meg, hogy feladják…

Így hát azt mondom, ezt a mérkőzést ha nehezen is, de behúzzák, amivel talán egy kis önbizalmat is szereznek a maradék fordulókra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső